Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Joy & Art Garden: ανακαλύπτοντας τις τέχνες ελεύθερα και δημιουργικά

Joy & Art Garden: ανακαλύπτοντας τις τέχνες ελεύθερα και δημιουργικά

Το «joy & art garden» βρίσκεται στα βόρεια προάστια στην περιοχή της Κηφισιάς και αποτελεί έναν νεοσύστατο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πολυχώρο για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τη μοναδική δυνατότητα να ανακαλύψει ο καθένας τις κλίσεις και τα ταλέντα του, ελεύθερα και δημιουργικά, μόλις από την ηλικία των 18 μηνών.


Η καινοτομία του πρωτότυπου αυτού εγχειρήματος έγκειται στο εξειδικευμένο προσωπικό και την ειδική διαρρύθμιση του χώρου. Σε έναν μεγάλο και ενιαίο δημιουργικό κήπο κάθε Τέχνη έχει τη γωνιά της: η γωνιά του Θεάτρου, της Μουσικής, των Κατασκευών, των Εικαστικών, της Φωνητικής και του Χορού. Κάθε γωνιά είναι πλήρως εξοπλισμένη υλικοτεχνικά, έχει το δικό της δάσκαλο και τη δική της αισθητική. Έτσι κάθε παιδί αφήνεται ελεύθερο να οδηγηθεί με τη δική του πρωτοβουλία και αίσθηση, εκεί που επιθυμεί. Τα παιδιά επιλέγουν και αγαπούν την τέχνη που τους ταιριάζει και με τη βοήθεια έμπειρων δασκάλων και εμψυχωτών αναπτύσσουν συνεχώς το δικό τους ξεχωριστό ταλέντο.


Στο «joy & art garden» ο σκοπός είναι να έρθουν τα παιδιά πραγματικά σε επαφή με όλες τις τέχνες. Μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική εμπειρία να μπορέσουν να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να απογειώσουν την φαντασία τους, να διασκεδάσουν, να καλλιεργήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.


Στο χώρο λειτουργούν:

α) Πρωινό τμήμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 18 μηνών έως 5 ετών, καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 16.00 το μεσημέρι. Η φύλαξη των παιδιών για πρώτη φορά συναντά τη δημιουργική απασχόληση μέσα σε ένα περιβάλλον δημιουργίας και  παιχνιδιού.

β) Απογευματινό τμήμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5 έως 12 ετών ετών (οι μέρες & ώρες ανακοινώνονται μόλις ολοκληρωθούν οι εγγραφές)

γ) Απογευματινό τμήμα εφήβων (οι μέρες & ώρες ανακοινώνονται μόλις ολοκληρωθούν οι εγγραφές)

δ) Βραδινό τμήμα ενηλίκων (οι μέρες & ώρες ανακοινώνονται μόλις ολοκληρωθούν οι εγγραφές)


Στο τέλος κάθε τμήματος δημιουργείται και παρουσιάζεται παράσταση από τα παιδιά, η οποία θα πραγματοποιείται με αποκλειστικά φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Σχετικές ειδήσεις
Ιανουάριος στην Παραμυθοχώρα!
09.01.2017 11:06
Στην Παραμυθοχώρα καλωσορίζουμε το νέο χρόνο φτιάχνοντας το γούρι της νέας χρονιάς αλλά και με αγαπημένα παραμύθια και δημιουργικά εργαστήρια ολόκληρο τον Ιανουάριο!
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο!
02.08.2016 12:32
Το πιλοτικό πρόγραμμα της πρώτης δημιουργικής απασχόλησης στην Επίδαυρο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους. Οι θεματικές ενότητες των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών δράσεων εμπνεύστηκαν από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος όπου τόσο τα θέματα του θεατρικού έργου, όσο και η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία και η μουσική της παράστασης αποτέλεσαν τα βασικά εργαλεία της δημιουργικής έκφρασης των νεαρών μας φίλων (παιδιά από 4 έως 12 ετών).
Good Earth @ Google Earth: Δημιουργικά Εργαστήρια στο πλαίσιο της έκθεσης A World not Ours
25.07.2016 13:54
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στo πλαίσιo της έκθεσης "A World Νot Ours” στο Art Space Pythagorion στη Σάμο, σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου βασίζεται στο νόημα των έργων των 10 καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση.
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά πρόγραμματα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
03.06.2016 10:41
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί να περάσουμε το Καλοκαίρι με δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα, για παιδιά και για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους.
Η Θυμωμένη Μπετονιέρα έρχεται!
13.04.2016 12:16
Η Θυμωμένη Μπετονιέρα (Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2014) του συγγραφέα και μουσικού Δημήτρη Μπασλάμ και του εικονογράφου Κώστα Μαρκόπουλου έρχεται με φόρα και ορμή και καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της να την γνωρίσουν από κοντά σε πέντε δημιουργικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης, από το Σάββατο 24 Απριλίου έως και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.