Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Τοπικά προιόντα: έκθεση του Μανώλη Χάρου στη Follow your art gallery

Τοπικά προιόντα: έκθεση του Μανώλη Χάρου στη Follow your art gallery

Η Follow your art gallery στα Κύθηρα παρουσιάζει την έκθεση του Μανώλη Χάρου, με τίτλο Τοπικά προϊόντα, από τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014.


«To ταξίδι στα Κύθηρα είναι ένα ταξίδι που δεν γίνεται· γιατί τα Κύθηρα δεν υπάρχουν. Περισσότερο από γεωγραφικός, τα Κύθηρα είναι ο μυθικός χώρος της «άφατης ευτυχίας» του Αntoine Watteau και της «δύσκολης επιτυχίας» του Charles Baudelaire»*.


Αυτόν τον τόπο διαλέγει ο Μανώλης Χάρος για να δημιουργήσει τα έργα του. Είναι όλα δουλεμένα στο εργαστήρίο του στο νησί και τα προωθεί με αυτήν την έκθεση στην τοπική αγορά. Καθ’ αυτόν τον τρόπο, η  έννοια του τοπικού προϊόντος έρχεται να συναντηθεί και με την τέχνη.


Τα έργα του, μικτής τεχνικής, λάδια, τυπώματα,  συνθέτουν τοπία και εικόνες εμπνευσμένες από το χρώμα και την ‘αίσθηση’ των Κυθήρων.  Μεταξύ άλλων, παρουσιάζεται μια σειρά από έργα που απεικονίζουν την πανσέληνο με φόντο το βορειότερο άκρο του νησιού, την Πλατειά Αμμο, εκεί που η ομορφιά του τοπίου είναι αγριότερη από οπουδήποτε αλλού.
 

*Bασίλης Pαφαηλίδης ‘Tαξίδι στον Άδη’.

Σχετικές ειδήσεις
Pieces of..., έκθεση των Μ. Χάρου, Μ. Καλλιμόπουλου και Μ. Νομίδου στη Λόλα Νικολάου
01.02.2017 10:41
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου εγκαινιάζει την κοινή έκθεση των Μανώλη Χάρου, Μιχάλη Καλλιμόπουλου και Μίνας Νομίδου, με τίτλο Pieces of...
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
Δάκρυα στην Έρημο: Έκθεση της Κριστέλλας Δημητρίου στην Follow Your Art Gallery
13.06.2016 10:45
Η Follow Your Art Gallery εγκαινιάζει την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 την έκθεση της Κριστέλλας Δημητρίου με τίτλο «Δάκρυα στην Έρημο».
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.
ΤΥΠΟ: έκθεση του Μανώλη Χάρου στο χώρο τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ
29.02.2016 13:32
Η Εθνική Ασφαλιστική στα πλαίσια του 3ου Athens Print Festival, μας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Μανώλη Χάρου με τίτλο ΤΥΠΟ.