Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ένας χρόνος στα Κύθηρα: έκθεση της Kristina Williamson στη Follow your art gallery

Ένας χρόνος στα Κύθηρα: έκθεση της Kristina Williamson στη Follow your art gallery

Η Follow your art gallery στα Κύθηρα παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Kristina Williamson, με τίτλο Ένας χρόνος στα Κύθηρα, από την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014.


Xάρη σε υποτροφία του ιδρύματος Fulbright και με την υποστήριξη της Πολιτιστικής Εταιρείας Κυθήρων, η Αμερικανίδα φωτογράφος Kristina Williamson έφθασε στα Κύθηρα τον Αύγουστο 2004. Έζησε έναν ολόκληρο χρόνο στα Κύθηρα με αποστολή τη φωτογραφική καταγραφή του νησιού και της ζωής των κατοίκων του.


Κατά τη διαμονή της, η Williamson μπόρεσε να πλησιάσει τις περισσότερες ομάδες που συνθέτουν την Κυθηραϊκή κοινωνία, γνώρισε πολλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών και απέσπασε την εκτίμησή τους. Χωρίς ποτέ να χάσει την ταυτότητα του ξένου παρατηρητή, έγινε γρήγορα δεκτή ανάμεσά τους και μπόρεσε να απαθανατίσει, με διακριτικότητα αλλά και εμπάθεια, ιδιωτικές όσο και δημόσιες στιγμές του βίου των. Οι φωτογραφίες τις, διαποτισμένες με χιούμορ και τρυφερότητα, συνθέτουν ένα σαγηνευτικό χρονογράφημα της Κυθηραϊκής ζωής.


Με χρηματοδότηση του Ταμείου Παγκόσμιας Κυθηραϊκής Κληρονομιάς της Αυστραλίας, οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε εξαιρετικής ποιότητας δίγλωσσο λεύκωμα με τίτλο «Ένας Χρόνος στα Κύθηρα» και εισαγωγικό κείμενο του Γιάννη Σταθάτου. Το λεύκωμα παρουσιάζεται στη γκαλερί Follow Your Art στο Καψάλι, μαζί με μια επιλογή από φωτογραφίες (5-10 Αυγούστου, εγκαίνια 5 Αυγούστου). Θα ακολουθήσει δεξίωση, παρουσίαση του έργου της Williamson και προβολή διαφανειών στον Πολυχώρο Τέχνης Ζείδωρος (Καψάλι) στις 9 Αυγούστου, ώρα 9.00 μμ.


Το λεύκωμα «Ένας Χρόνος στα Κύθηρα» διατίθεται στα βιβλιοπωλεία των Κυθήρων και στη γκαλερί Follow Your Art.

Σχετικές ειδήσεις
Η Εποχή του Ηλεκτρισμού: Έκθεση του Στέφανου Ρόκου στην γκαλερί Follow Your Art
26.07.2016 11:59
Ο Στέφανος Ρόκος εκθέτει, από τις 7 Αυγούστου 2016, για πρώτη φορά στα Κύθηρα παρουσιάζοντας μέρος της δουλειάς του “Η Εποχή του Ηλεκτρισμού” στην γκαλερί Follow Your Art.
Color: θεματική έκθεση φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery
27.06.2016 10:33
Φωτογραφίες με χρώμα θα πλημμυρίσουν τη Blank Wall Gallery από τις 2 Ιουλίου, μέσα από τη θεματική έκθεση Color.
Δάκρυα στην Έρημο: Έκθεση της Κριστέλλας Δημητρίου στην Follow Your Art Gallery
13.06.2016 10:45
Η Follow Your Art Gallery εγκαινιάζει την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 την έκθεση της Κριστέλλας Δημητρίου με τίτλο «Δάκρυα στην Έρημο».
Changes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
04.05.2016 15:22
Από τις 8 έως και τις 20 Μαΐου 2016, 20 διεθνείς φωτογράφοι θα παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαφόρων ειδών αλλαγές στη Blank Wall Gallery.
Body: έκθεση φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery
26.02.2016 10:47
Φωτογραφίες με το Σώμα να κυριαρχεί θα παρουσιαστούν στη Blank Wall Gallery από τις 5 Μαρτίου, μέσα από την έκθεση Body.