Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Λε φαντομ ντε λ' Εκριβαίν, στο Χώρο Τέχνη Φούρνος

Λε φαντομ ντε λ' Εκριβαίν, στο Χώρο Τέχνη Φούρνος

Ο Χώρος Τέχνης «Φούρνος» παρουσίαει την έκθεση του Βασίλη Πασχάλη, με τίτλο Λε φαντομ ντε λ' Εκριβαίν, μια δραματική Φανταιζί εις δέκα καρτούν, από τις 18 Ιουνίου 2014.
 
 
Παρίσιοι, φεν ντε σιέκλ. Η Πόλις του Φωτός οργά από νέας πραγματικότητας, νέας ιδέας, νέας εφευρέσεις, νέας ετερότητας, νέας δράσεις, νέας πολιτιστικάς διαχειρίσεις, νέους επιπολιτισμούς, νέα γούστα (γκου), νέα ντεφιλέ, νέα βερνισάζ, νέας κονφισερί… Ο Εδμόνδος Αβέλ,  μέσήλιξ ήδη συγγραφεύς και από δεκαετίας ποδαγρικός ασθενής, ηγωνίζετο έτι να εύρη εκδότην δια τα πονήματά του όταν, εις την κεκονιαμένη και αραχνιώσα ταχυδρομική του θυρίδα, ευρίσκει αίφνης καρτ βιζίτ προερχομένας από τρεις, εν ταυτώ, εκδότας!


Ο εις ήτο ο πολύς Σουλπίς Σαφράν, ο έτερος ο περίπυστος Αλφόνς Ντεζενέ συρ Πουασόν, ενώ ο τρίτος ο νέος, και παρότι δυσειδής (κυφός, βλαισός, ραιβός, σιμός), οπωσούν δραστήριος Μπατίστ- Ωγκύστ Ροσινιόλ. Μια απροσδιόριστη ιντουισιόν τον οδηγεί να επιλέξει τον έσχατον, όπερ και πράττει, εκινεί δε παραυτίκα προς την δηλωθείσα διεύθυνσιν: Ρυ Λοτί, σουασάντ σις, έναντι Μπιστρό «Μον Σεμπλάμπλ»…
 
 
(Η συνέχεια επί των τοίχων)

Σχετικές ειδήσεις
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Η Τέχνη του Σχεδιάζειν: ομαδική έκθεση στην Alma Gallery
15.06.2016 13:57
Η Γκαλερί ALMΑ στην Αθήνα (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι), εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου την έκθεση «Η τέχνη του σχεδιάζειν» με σχέδια σε χαρτί έξι Ελλήνων καλλιτεχνών των: Μαρία Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη, Τάσου Μαντζαβίνου, Καλλιρρόης Μαρούδα, Βασίλη Παπανικολάου, Μανταλίνα Ψωμά. Η ιστορικός τέχνης Λουϊζα Καραπιδάκη γράφει χαρακτηριστικά για τους καλλιτέχνες της έκθεσης:
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
3 Πειράματα στην πόλη από την Candy Chang: η Στέγη στη Θεσσαλονίκη
02.06.2016 17:03
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με τρεις site-specific εγκαταστάσεις της διάσημης εικαστικού Κάντυ Τσανγκ, που απαντά καταφατικά στο ερώτημα αν η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, έρχεται στη Θεσσαλονίκη από 10 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2016.
Αντιπραγματισμός: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Ηώς
30.05.2016 12:01
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Αντιπραγματισμός», μία πρωτότυπη ομαδική έκθεση βασισμένη στη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, από την Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.