Οι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος Production Group με δασκάλα υποκριτικής την Ελένη Σκότη θα παρουσιάσουν από την Πέμπτη 5 Ιουνίου έως την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 και για 8 βραδιές (Πέμπτη με Κυριακή) μια παράσταση με τίτλο World Crisis Stories στη σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι δευτεροετής και τριτοετής σπουδαστές του εργαστηρίου.

Μερικά λόγια για το World Crisis Stories (ή αλλιώς WC Stories): Τι μπορεί να συμβεί μέσα σε μια τουαλέτα ξενοδοχείου;

Ιστορίες που εξελίσσονται ακροβατώντας στα όρια ρεαλισμού και υπερρεαλισμού. Ένας ολόκληρος κόσμος σε κρίση. Άνθρωποι σε κρίση. Οι ήρωες πιάνονται επ’ αυτοφώρω στις πιο προσωπικές τους στιγμές, έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τον ατομικό τους καθρέφτη. Ο θεατής στέκεται πίσω από τον καθρέφτη και σχεδόν αδιάκριτα γίνεται κομμάτι των στιγμών αυτών.

Μέσα σε μια τουαλέτα ξενοδοχείου τα πάντα είναι πιθανά και τα πάντα ανατρέπονται.

Η παράσταση προέκυψε από μια απλή ιδέα ως τον βασικό άξονα και αυτοσχεδιαστικά γράφτηκαν τα κείμενά της από τους ίδιους τους μαθητές.
 

Εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά:
Αμανατίδη Χρυσόθεμις, Βαλάσης Ηλίας, Γκέρτσος Άρης, Κωνσταντιάδου Ιωάννα, Μετσίνη Ηλέκτρα, Μπαμπαΐτη Ερμιόνη,Τζανέτου Βάλεια, Χριστογιαννοπούλου Δήμητρα, Χρόνη Εύη.

Διάρκεια: 80 λεπτά

Studio NAMA – Εργαστήριο της ομάδας Νάμα

Στο Studio της Ομάδας NAMA η διδασκαλία υποκριτικής βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό με δράση και λόγο, με στόχο την κατανόηση και εμπέδωση του Method Acting, τη σύγχρονη δηλαδή εκδοχή της μεθόδου Στανισλάφσκυ.
Η εξάσκηση πάνω στα στοιχεία της μεθόδου, όπως ο ατομικός και ομαδικός αυτοσχεδιασμός με δοσμένες συνθήκες, το ουδέτερο κείμενο, το ρήμα της δράσης κ.ά., καλλιεργούν την ικανότητα των ηθοποιών στο κτίσιμο τόσο των χαρακτήρων των ρόλων, όσο και των δυναμικών των σχέσεων στις ομαδικές σκηνές.

Το Studio ΝΑΜΑ εδρεύει στο Επί Κολωνώ από το 2000, αλλά ιδρύθηκε και διδάσκει την Μέθοδο ήδη από την δεκαετία του ‘90. Από το εργαστήριο αυτό προέρχονται τα μέλη της Ομάδας ΝΑΜΑ που στη συνέχεια δημιούργησαν το ίδιο το θέατρο Επί Κολωνώ.