Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

World Crisis Stories: παράσταση στο Θέατρο Επί Κολωνώ

World Crisis Stories: παράσταση στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Οι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος Production Group με δασκάλα υποκριτικής την Ελένη Σκότη θα παρουσιάσουν από την Πέμπτη 5 Ιουνίου έως την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 και για 8 βραδιές (Πέμπτη με Κυριακή) μια παράσταση με τίτλο World Crisis Stories στη σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.


Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι δευτεροετής και τριτοετής σπουδαστές του εργαστηρίου.


Μερικά λόγια για το World Crisis Stories (ή αλλιώς WC Stories): Τι μπορεί να συμβεί μέσα σε μια τουαλέτα ξενοδοχείου;

Ιστορίες που εξελίσσονται ακροβατώντας στα όρια ρεαλισμού και υπερρεαλισμού. Ένας ολόκληρος κόσμος σε κρίση. Άνθρωποι σε κρίση. Οι ήρωες πιάνονται επ’ αυτοφώρω στις πιο προσωπικές τους στιγμές, έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τον ατομικό τους καθρέφτη. Ο θεατής στέκεται πίσω από τον καθρέφτη και σχεδόν αδιάκριτα γίνεται κομμάτι των στιγμών αυτών.

Μέσα σε μια τουαλέτα ξενοδοχείου τα πάντα είναι πιθανά και τα πάντα ανατρέπονται.

Η παράσταση προέκυψε από μια απλή ιδέα ως τον βασικό άξονα και αυτοσχεδιαστικά γράφτηκαν τα κείμενά της από τους ίδιους τους μαθητές.
 

Εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά:
Αμανατίδη Χρυσόθεμις, Βαλάσης Ηλίας, Γκέρτσος Άρης, Κωνσταντιάδου Ιωάννα, Μετσίνη Ηλέκτρα, Μπαμπαΐτη Ερμιόνη,Τζανέτου Βάλεια, Χριστογιαννοπούλου Δήμητρα, Χρόνη Εύη.

Διάρκεια: 80 λεπτά


Studio NAMA - Εργαστήριο της ομάδας Νάμα

Στο Studio της Ομάδας NAMA η διδασκαλία υποκριτικής βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό με δράση και λόγο, με στόχο την κατανόηση και εμπέδωση του Method Acting, τη σύγχρονη δηλαδή εκδοχή της μεθόδου Στανισλάφσκυ.
Η εξάσκηση πάνω στα στοιχεία της μεθόδου, όπως ο ατομικός και ομαδικός αυτοσχεδιασμός με δοσμένες συνθήκες, το ουδέτερο κείμενο , το ρήμα της δράσης κ.ά., καλλιεργούν την ικανότητα των ηθοποιών στο κτίσιμο τόσο των χαρακτήρων των ρόλων, όσο και των δυναμικών των σχέσεων στις ομαδικές σκηνές.

Το Studio ΝΑΜΑ εδρεύει στο Επί Κολωνώ από το 2000, αλλά ιδρύθηκε και διδάσκει την Μέθοδο ήδη από την δεκαετία του ‘90. Από το εργαστήριο αυτό προέρχονται τα μέλη της Ομάδας ΝΑΜΑ που στη συνέχεια δημιούργησαν το ίδιο το θέατρο Επί Κολωνώ.

Σχετικές ειδήσεις
«Αγαπητή Ελένα»: παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Επί Κολωνώ
09.01.2017 16:56
Παρατείνονται οι παραστάσεις μέχρι 9 Απριλίου για την βραβευμένη «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, από την Ομάδα Νάμα στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και αλλαγή στο πρόγραμμα των παραστάσεων (από 5/2 η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα στις 8:15μμ, Τρίτη και Κυριακή στις 9:00μμ).
Επί Κολωνώ - Σύγχρονο Θέατρο: Μία νέα καλλιτεχνική σύμπραξη ξεκινά!
27.09.2016 17:29
Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου κατηφόρισε η Ομάδα Νάμα και το θέατρο Επί Κολωνώ το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στο Γκάζι για να παρουσιάσουν από κοινού τα προγράμματα της σεζόν 2016-2017.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Off off Athens 8: 2η εβδομάδα παραστάσεων στο θέατρο Επί Κολωνώ
31.05.2016 16:44
Η δεύτερη εβδομάδα του θεατρικού φεστιβάλ Off off Athens 8 ξεκινάει στο Θέατρο Επί Κολωνώ την Κυριακή 5 Ιουνίου.