Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

ALL I'S της ομάδας χορού Soyuz στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ALL I'S της ομάδας χορού Soyuz στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την ομάδα χορού Soyuz και την παράσταση ALL I'S, για δύο εμφανίσεις στις 14 και 15 Μαϊου 2014.


Εμπνευσμένη από το ΛΙΚΝΙΣΜΑ του Μπέκετ, η παράσταση διερευνά την ατομικότητα, όταν σε μια κοινωνική συνύπαρξη, μπορεί να στερεί την συλλογική επικοινωνία και ευτυχία.


Πέντε χαρακτήρες, σε απόλυτα ίδιες διαδρομές, εγκλωβισμένοι μέσα σε καθορισμένες κοινωνικές ταυτότητες, φυλακισμένοι μέσα σε ένα κοινώς αποδεκτό καθεστώς συνύπαρξης, επιζητούν το προσωπικό τους «εγώ», για να το αρθρώσουν ξανά, να το μοιραστούν αναζητώντας το «εμείς» - παραμένοντας όμως επί της ουσίας φοβισμένοι με σιωπηλή επιλογή την φυλακή της μοναξιάς τους.


Μια γυναικεία φιγούρα, πορεύεται παράλληλα επί σκηνής, εκφράζοντας με την κίνησή της το ΛΙΚΝΙΣΜΑ του Μπέκετ, ως η ματαίωση της αναζήτησης για επαφή. Όλα τα «εγώ» αναζητούν με απόγνωση την επικοινωνία, παραμένοντας όμως τόσο εγκλωβισμένα στον εαυτό τους, που το «εμείς» φαντάζει μια αδύνατη ουτοπία. Και η βία -το καθεστώς μιας φορμαρισμένης κοινωνικής συνύπαρξης- ο μόνος τρόπος επιβίωσης για όλους.


Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη
Σύμβουλος δραματουργίας και φωνητικά χορευτών: Κ. Αλέξης Αλάτσης
Ψηφιακή εικόνα: Κωνσταντίνος Φραγκούλης
Μουσική: Pan Pan
Σχεδιασμός φωτισμού: Σάκης Μπιρμπίλης
Επιμέλεια σκηνικού: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα
Βοηθοί χορογραφίας: Δήμητρα Μητροπούλου & Έλλη Ταμπάκη
Φωτογράφος: Παύλος Μαυρίδης
Υπεύθυνη παραγωγής: Τέτα Αποστολάκη
Παραγωγή: Ομάδα SOYUZ και Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν

Xορεύουν: Τίμος Ζέχας, Χρύσσα Καλιάφα, Νατάσσα Μπρουζιώτη, Έλενα Παπαδοπούλου, Έλενα Σταυροπούλου, Αλέξανδρος Qejvanaj

Ευχαριστούμε τους: Πηνελόπη Ηλιάσκου, Ana Sanchez - Colberg, Dance Area - DEREE American College of Greece, την Ζαφειρένια Μπροκαλάκη , Βασίλη Μυριανθόπουλο (ομάδα ΔΡΑΣΙΣ), Δημήτρη Ζωγραφάκη, Λιάνα Κότση.
    
Διάρκεια 65 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
3 mountains not to climb, από τον Σπύρο Κουβαρά και την Synthesis 748 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
26.10.2016 17:22
Ο Σπύρος Κουβαράς και η ομάδα Synthesis 748 παρουσιάζουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση σύγχρονου χορού 3 mountains not to climb.
Ο μικρός πρίγκιπας, από τη Σχολή Χορού Μάγια Δημοπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.06.2016 12:26
Με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, η Σχολή Χορού Μάγια Δημοπούλου και οι σπουδαστές της, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν την παράσταση σύγχρονου χορού «Ο μικρός πρίγκιπας».
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
ΠαραλοΓαί/ές: Μουσικοχορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
14.04.2016 17:08
…Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη μουσικοχορευτική παράσταση ΠαραλοΓαί/ές, βασισμένη στα ποιητικά κείμενα των ομώνυμων δημοτικών τραγουδιών.