Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση κοσμημάτων του Γιώργου Μουτσάτσου στο Boxes n' foxes

Παρουσίαση κοσμημάτων του Γιώργου Μουτσάτσου στο Boxes n' foxes

To Boxes n' Foxes φιλοξενεί παρουσιάζει τα κοσμήματα του Γιώργου Μουτσάτσου, από τις 9 έως τις 30 Απριλίου 2014.


Ο Γιώργος Μουτσάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από δύο νησιά, τα Κύθηρα και την Ελαφόνησο. Σπούδασε μαθηματικός και διάλεξε στο μεταπτυχιακό του τα εφαρμοσμένα μαθηματικά τα οποία αργότερα έγιναν καθρέφτης στις ξεκάθαρες και λιτές γραμμές των κοσμημάτων του.


Χρησιμοποιώντας χυτά σύμβολα από χρυσό, αιματίτη, ασήμι, πετρώματα και ημιπολύτιμους λίθους, δίνει σχήμα σε έννοιες που τον αντιπροσωπεύουν όπως ο Ήλιος, η σελήνη, ο σταυρός, ο κύκλος, η άγκυρα και άλλες πολύγωνες μορφές. Δένοντάς τα με μεταξωτά κορδόνια και πρωτότυπα τελειώματα μοιάζει να τα σφραγίζει με μια ευχή προς τον αποδέκτη τους.


Απλότητα που ολοκληρώνεται με το συνδυασμό των παραπάνω υλικών χωρίς καμία διάθεση προσποίησης.
                      

«Το συναίσθημα γίνεται δώρο και το κόσμημα σύμβολο...»

Σχετικές ειδήσεις
Vintage Camelias: έκθεση με κοσμήματα υψηλής ραπτικής στο ApArt
09.11.2016 15:07
Στο νέο χώρο τέχνης και φιλοξενίας ApArt πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα έκθεση πολύτιμων και σπάνιων κοσμημάτων από οίκους μόδας υψηλής ραπτικής σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης Γαλλίδα γκαλερίστ Soraya Bouvier Feder από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016.
Happy Birthday: έκθεση γλυπτών του Γιώργου Λάππα στο Μουσείο Μπενάκη
16.09.2016 10:58
Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου μία έκθεση ˗ φόρο τιμής στο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Λάππα, με τίτλο «Happy Birthday».
27 Εικαστικοί & 27 Σχεδιαστές Κοσμημάτων στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ
22.07.2016 16:18
Από 30 Ιουλίου 2016 θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ έκθεση με εικαστικά κοσμήματα 27 σχεδιαστών από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε συνομιλία με ζωγραφικά έργα τέχνης μικρής κλίμακας 27 εικαστικών.
Give Me A Moment: έκθεση του David Hammons από τη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου
14.06.2016 15:32
Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει σπάνια έργα του Αμερικανού καλλιτέχνη David Hammons στην πρώτη σημαντική παρουσίαση της δουλειάς του στην Ελλάδα.
Misery: έκθεση του Γιώργου Βασιλειάδη στη Photogallery ΟΚΤΟ
24.03.2016 15:27
Η Photogallery ΟΚΤΟ στη Θεσσαλονίκη οργανώνει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Βασιλειάδη με τίτλο «Misery». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. στη Μητροπόλεως 125.