Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΑΚΤΙΝΑ*: στο πλαίσιο της έκθεσης Εκ νέου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΑΚΤΙΝΑ*: στο πλαίσιο της έκθεσης Εκ νέου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της έκθεσης Εκ νέου, Μια νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μας προσκαλεί το Σάββατο 5 Απριλίου από τις 12.00 έως τις 17.00 σε ένα συμμετοχικό πικ –νικ στην εγκατάσταση ΑΚΤΙΝΑ*, που φιλοξενείται στο προαύλιο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
 

Οι δημιουργοί της ΑΚΤΙΝΑΣ*, οι ομάδες City Index Lab και Energize θα γνωριστούν με το κοινό, θα συζητήσουν και κυρίως θα χρησιμοποιήσουν το έργο , κάνοντας πικ-νικ και βάζοντας στην πρίζα, τις συσκευές που θα επιλέξουν να φέρουν μαζί τους.
 

Η ΑΚΤΙΝΑ* είναι ένας ενεργειακά αυτόνομος σταθμός φόρτισης προσωπικών ηλεκτρονικών φορητών και άλλων συσκευών. Εντάσσεται σε μία ευρύτερη ιδέα, σύμφωνα με την οποία “αστικές πρίζες” που χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια κατανέμονται στον ιστό πόλεων ή μικρότερων οικισμών, συστήνοντας παραγωγικά τοπικά δίκτυα “πράσινης” ηλεκτρικής ενέργειας, που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των χρηστών του δημόσιου χώρου.
 

Καφές, τσάι, εδέσματα και μουσική θα συνοδεύσουν τη συνάντηση και θα …παραχθούν από τις συσκευές που θα συνδεθούν στο σταθμό.Όσοι επισκέπτες επιθυμούν, καλούνται να συνεισφέρουν  με οτιδήποτε θεωρούν (τρόφιμο ή συσκευή) ότι μπορεί να ενδυναμώσει τις δυνατότητες κοινωνικοποίησης που η ΑΚΤΙΝΑ* προσφέρει.


Η ΑΚΤΙΝΑ* υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος Creativity: Innovative Models of Production and Access (CIMPA).

Σχετικές ειδήσεις
Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα: Οι παράλληλες δράσεις της έκθεσης
18.01.2017 10:43
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινίασε στις 31 Οκτωβρίου 2016 τον χώρο των Περιοδικών του εκθέσεων και το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, με την έκθεση Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα, μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA), επανεκκινώντας την περιοδική εκθεσιακή δραστηριότητα του, που είχε διακοπεί το 2015 λόγω των ενεργειών για την μεταστέγαση και λειτουργία στην έδρα του.
Το νέο πρόγραμμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
29.09.2016 17:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιήσε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιόδου 2016 - 2017, αλλά και τον απολογισμό της προηγούμενης σεζόν 2015 - 2016, υπό τη νέα του Διεύθυνση. Μια χρονιά που πέρασε όπου έγινε σημαντικό έργο για το μουσείο και μία χρονιά που έρχεται με νέο πρόγραμμα, αλλά και νέο όραμα και αισιοδοξία.
Παρουσίαση του noise:muse project 2016 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
08.06.2016 16:38
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του noise:muse project 2016 και στη συμμετοχική ηχητική δράση για το κοινό "Ιmagine", στο πλαίσιο της έκθεσης ENIGAMI, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Οι πρώτες εκδηλώσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πριν τα επίσημα εγκαίνια
28.04.2016 16:45
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μετά και την έγκριση των μελετών του από το Συμβούλιο Μουσείων και αναμένοντας την ολοκλήρωση των υπολοίπων διοικητικών διαδικασιών που θα του επιτρέψουν να ανοίξει, σχεδιάζει από το 2016 ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις και εκθέσεις πριν από τα επίσημα εγκαίνιά του.
Παράταση της έκθεσης «Στήβεν Αντωνάκος - Τυπώματα» στη Μονή Λαζαριστών
24.02.2016 16:30
Παρατείνεται για έναν μήνα, έως τις 26 Μαρτίου 2016, η λειτουργία της έκθεσης «Στήβεν Αντωνάκος»-Τυπώματα» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης του ΚΜΣΤ Γιάννη Μπόλη.