Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Τατιάνα Ζωγράφου: Δέκα χρόνια τραγούδια για μικρά και... μεγάλα παιδιά

Τατιάνα Ζωγράφου: Δέκα χρόνια τραγούδια για μικρά και... μεγάλα παιδιά

Η επανέκδοση του πρώτου μου δίσκου με γεμίζει χαρά και δύναμη καθώς σβήνω δέκα κεράκια στη δισκογραφία για παιδιά. «Για μικρά και μεγάλα παιδιά», όπως συνηθίζω να λέω, κι αυτό γιατί ως δασκάλα μουσικής μέσα απ’ την καθημερινή επαφή μου με τα παιδιά αλλά και ως τραγουδοποιός μέσα απ’ τα τραγούδια μου, προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να αγγίξω τα παιδιά αλλά και να εκφραστώ ως ενήλικας όσο πιο αυθεντικά μπορούσα, δίχως εκπτώσεις αλλά και δίχως διάθεση να συνταχτώ με τη νεόκοπη τάση αποδόμησης και κυνισμού που επιφανειακά διατρέχει, σχεδόν σαν υποχρέωση, πολλές εκδοχές του «παιδικού» στις μέρες μας.


Είμαι κι εγώ ένα μεγάλο παιδί που προσπαθεί να καταλάβει, που δεν βιάζεται να μεγαλώσει, που θεωρεί ότι η ωριμότητα είναι μια αργή και επίπονη υπόθεση και που πετώντας συχνά πυκνά φτάνει στην πόλη, άλλοτε πάλι στους πλανήτες ή στροβιλίζεται στις εποχές, στην αγάπη στα τί και τα γιατί των παιδιών, χορεύοντας ταραντέλα παρέα με γάτους, γρύλους, τζίτζικες και μικρές αραχνούλες. Παρέα με όλους εσάς…


Η χαρά μου όμως είναι διπλή αυτόν τον καιρό γιατί συμμετέχω αυτή την Κυριακή στη Μεγάλη Ημέρα της Ποίησης που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πρώτο μέρος μιας συναυλίας αφιερωμένη στα παιδιά. Βάπτισα λοιπόν αυτή τη συναυλία μου «Πετώντας πας στην πόλη» με το όνομα του πρώτου μου δίσκου παρουσιάζοντας ένα εορταστικό πρόγραμμα με τα πιο αντιπροσωπευτικά από τα τραγούδια μου σε στίχους της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, της Βεατρίκης Κάντζολα Σαμπατάκου αλλά και δικούς μου, με τη συμμετοχή του Μουσικού Ομίλου Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη και σολίστ τον βαρύτονο Κωστή Ρασιδάκι και τον τενόρο Κώστα Ζαμπούνη.


Θα χαρώ να σας δω όλους εκεί και να γιορτάσουμε μαζί τη μουσική και την ποίηση, το παιδικό τραγούδι!


Η Τατιάνα Ζωγράφου θα δώσει μία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικές ειδήσεις
Μόνικα Κασάνη: Summer Camp - Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για τα παιδιά στην Τεχνόπολη
15.06.2016 10:42
Γιατί Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων; Μια καλοκαιρινή εμπειρία περιμένει τα παιδιά σας στην Τεχνόπολη, 100% διαδραστική και διασκεδαστική. Μέσα από τη βιωματική μάθηση, το θεατρικό παιχνίδι και τη συνεργασία, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις τέχνες, διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να μάθουν να ζουν καλύτερα.
Γιάννης Κατσιγιάννης: Ο Σούπερ Φιστίκης Ενάντια στο Τεράστιο Παγωτό Χωνάκι!
01.04.2016 11:07
Θέλω και θα προσπαθήσω να είμαι ειλικρινής. Λέω θα προσπαθήσω, γιατί μέσα από ανάλογα σημειώματα, μπορεί κανείς εύκολα να ξεστρατίσει από την προσωπική του αλήθεια. Γράφοντας τον Σούπερ Φιστίκη, είχα κατά νου, τα παιδιά με τους γονείς, πακέτο, έχοντας σαν στόχο μου πρώτιστα, «να περάσουν όλοι καλά». Πολλοί ταυτίζουν την παραπάνω έκφραση με έκπτωση διδακτισμού, ποιότητας και μηνυμάτων… Αυτό ακριβώς προσπάθησα να αποφύγω. Προσπάθησα να αποφύγω τον στείρο και τον παλιάς κοπής διδακτισμό όπως και την πεπατημένη ποιοτική οδό. Σαν μαθητής, αρκετές φορές θυμάμαι να έγειρα γλυκά το κεφάλι μου στο θρανίο, ακούγοντας με τον πλέον νανουριστικό τρόπο, αναλύσεις επί αναλύσεων, και τι θέλει τέλος πάντων να πει ο ποιητής και… και… Κλείνοντας άλλοτε τ’ αυτιά μου, μην αντέχοντας να ακούω την λογοτεχνία να στενάζει κάτω από το τότε αδυσώπητο φιλολογικό νυστέρι…
Άρης Τρουπάκης: Η μόνη κορφή που κατακτάς είναι η γνώση πως υπάρχει πάντα μια ακόμα ψηλότερη
07.12.2015 10:18
Τα «Ψηλά Βουνά» είναι τα παιδικά μας χρόνια. Όχι μια οποιαδήποτε στιγμή τους. Είναι εκείνη η παράξενη στιγμή – «τα παιδιά της τελευταίας τάξης του δημοτικού» λέει ο δάσκαλος που παροτρύνει τους μαθητές ν’ ανέβουν στο βουνό – που σιγά-σιγά κι ανύποπτα η παιδική αθωότητα συναντάει την περιπετειώδη μυρωδιά των πρώτων χρόνων της εφηβείας.
Παναγιώτης Τσιρίδης: Ένα ταξίδι από την μοναξιά στη φιλία, παρέα με τον μικρό κάστορα
09.11.2015 16:59
Τι μπορεί να σημαίνει μοναξιά για ένα παιδί; Πως τη βιώνει και ποια είναι η σημασία της; Αυτά είναι δύο από τα ερωτήματα που ανοίγει το εξαιρετικό παραμύθι της Amy Mac Donald το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ρώσση και μεταφέρεται στο θέατρο από την ομάδα Λόγου Παίγνιον. Το έργο, με τίτλο «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ» έρχεται να ανοίξει αυτά τα ερωτήματα, αλλά και ως οφείλει το παιδικό θέατρο, να δώσει και κάποιες στοιχειώδεις απαντήσεις. Απαντήσεις όμως που δεν αποτελούν κατήχηση ή διδασκαλία.
Λένα Τερκεσίδου: Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας
05.11.2015 13:36
«Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» είναι ένα θεατρικό έργο που έχει σκοπό να μάθει στα παιδιά την έννοια της σωστής διατροφής.