Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Digital Dreams -Ψηφιακά Όνειρα: έκθεση στον Πολυχώρο Vault

Digital Dreams -Ψηφιακά Όνειρα: έκθεση στον Πολυχώρο Vault

Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει από το Σάββατο 1 Μαρτίου την έκθεση Ψηφιακής Φωτογραφίας του Πέτρου Βαζακόπουλου με τίτλο “Digital Dreams -Ψηφιακά Όνειρα”.


Σημείωμα δημιουργού:

Η έκθεση με τίτλο “Ψηφιακά όνειρα - Digital Dreams” έχει σκοπό να αναδείξει μέσα απο τη μοντέρνα ψηφιακή τεχνολογία το ονειρικό ματαιόδοξο αλλά και απόμακρο μέλλον. Την ομορφιά που έχει χαθεί, τις βασικές αξίες και τις ελπίδες που έχουν χάσει το νόημά τους καθώς και ότι η τεχνολογία για ακόμα μία φορά δε μας βοηθάει αλλά φαίνεται και αυτή ξεπερασμένη, χωρίς να έχει ύπαρξει, καθώς μολύνει το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο.

Ο άνθρωπος σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει καθώς έχει χαθεί μαζί με τις αξίες του.

Η τεχνοτροπία που χρησιμοποιείται είναι ένα πιο μοντέρνο κολλάζ - σύνθεση φωτογραφίας σε κομπιούτερ χρησιμοποιώντας τα πιό απλά φίλτρα όπως χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι και δεν γίνεται χρήση ειδικών εφέ.
Υπάρχει ένα παιχνίδι απλής σύνθεσης φωτογραφίας και ταιριάσματος χρωμάτων για να επιτευχθεί ένα απλό αποτέλεσμα αλλά και να δημιουργηθεί ένα νέο θέμα μέσα από τα παλαιότερα.

Bασικός μου σκοπός είναι να δημιουργήσω στον θεατή μία αίσθηση του τι είμαστε και που πάμε αλλά και ότι υπάρχει και ομορφιά μέσα στον καμβά της ζωής .


Ο Πέτρος Βαζακόπουλος γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του 1977. Σπούδασε Σκιτσογραφιά, Ζωγραφική, Σκηνοθεσία , Animation στη σχολή Ορνεράκη, όπου και αποφοίτησε το 1998. Το 2005 τελειώσε σχολή Ρεφελξολογίας.

Έχει κάνει 2 εκθέσεις ψηφιακής Ζωγραφικής το 2001 και 2002. Το 1999 έχει πάρει έναν έπαινο σε Ζωγραφική σε Ελεύθερο σχέδιο από τον Φιλλολογικό σύλλογο Παρνασσού. Το 2011 διακρίθηκε ένα έργο του ανάμεσα στα δέκα τελικά απο την Ελληνική επιτροπή της Ουνέσκο σε ετήσιο διαγωνισμό και την επόμενη χρονιά διακρίθηκαν 2 δικά του απο τα δέκα τελικά έργα. Το 2002 ξεκίνησε συνεργασία με το ''Αφισσόραμα'' και από το 2010 συνεργάζεται με την εταιρία Bizart. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στο περιοδικό Traction. Θέματα που έχει ασχοληθεί είναι η δεκαετία του 60 και χρώματα της εποχής, Αρχαία Ελλάδα, συνθέσεις με αυτοκίνητα, Ουρανοξύστες, θέματα Νουαρ, Μέλλον, Χορός, Σπόρ.


Προσωπική Ιστοσελίδα : http://www.digitalscapes.gr

Σχετικές ειδήσεις
28.12.2016 13:41
Με την “Λαγνεία” συνεχίζεται τo Φωτογραφικό Project SEVEN που διοργανώνει ο Πολυχώρος VAULT.
Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα στον Πολυχώρο VAULT
03.11.2016 14:02
Με την “Ζηλοφθονία” συνεχίζεται το Φωτογραφικό Project SEVEN που διοργανώνει ο Πολυχώρος VAULT. Η έκθεση θα διαρκέσει 7 ημέρες, από την Δευτέρα 7 έως την Κυριακη 13 Νοεμβρίου.
Οκνηρία: η πρώτη έκθεση του project Seven στον Πολυχώρο Vault
03.10.2016 10:12
Με την “Οκνηρία” ξεκινάει τo Φωτογραφικό Project SEVEN που διοργανώνει ο Πολυχώρος VAULT. Η έκθεση θα διαρκέσει 7 ημέρες, από την Παρασκευή 7 έως την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.
To Δωμάτιο του Charles: ομαδική έκθεση στον Πολυχώρο Vault
14.09.2016 10:20
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών του VAULT Theatre Plus, ΟPEN SEPTEMBER 5 (23 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2016) εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση & performance art με τίτλο: To Δωμάτιο του Charles, μία αναφορά στον Bukowski.
ΠρόΣΩΠΑ: Έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας του Δημήτρη Μεσσίνη στο Τελλόγλειο
12.09.2016 14:34
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ ανοίγει τη νέα σεζόν με την έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας «ΠρόΣΩΠΑ» του φωτοειδησεογράφου Δημήτρη Μεσσίνη, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00.