Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Φωνές - Fonés project στο CAMP

Φωνές - Fonés project στο CAMP

Το CAMP φιλοξενεί το project Φωνές - Fonés. Τις Φωνές αποτελούν εικαστικοί καλλιτέχνες και κοινωνικοί επιστήμονες που διερευνούν από κοινού τρόπους με τους οποίους οι ήχοι που παράγονται από ζωντανά σώματα μετατρέπονται σε ύλη για σκέψη και καλλιτεχνικό έργο .


Τους απασχολούν οι αισθητηριακές και αισθητικές ποιότητες της φωνής, η σύνδεσή της με το σώμα που την παράγει ή η απόσπασή της από αυτό, οι τρόποι μορφοποίησης και διαχείρισής της μέσα από τεχνικές και τεχνολογίες, η αμοιβαία διαμόρφωση φωνής και περιβάλλοντος χώρου, η φωνή ως μέσο συγκρότησης κοινωνικών σχέσεων.


Οι Φωνές επεξεργάζονται σημεία σύγκλισης ή διάστασης μεταξύ τους που προκύπτουν από θεσμικές ή άλλες διαφορές τέχνης και επιστήμης. Εντέλει, αναπτύσσουν δίκτυα επικοινωνίας και συνεργασίας με άτομα, ομάδες ή θεσμούς που ασχολούνται με παρόμοια θέματα ή εργάζονται με παρεμφερή τρόπο στην Ελλάδα ή αλλού.


Το project «Φωνές» ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα. Όψεις του εν εξελίξει εγχειρήματος έχουν παρουσιαστεί σε τρεις περιστάσεις (9-10/3/2012: «Φωνές», Θέατρο Εμπρός∙ 16/6/2012: «Φωνές: Πρόσκληση για ανταλλαγή»-«Ανταλλαγή/ Αustausch/ Exchange», Goethe-Institut και Πανεπ.Bauhaus Βαϊμάρης, επιμ. Σ. Ντώνα, Στοά Broadway· 9/2/2013: «Φωνές: Δυναμώνοντας την ένταση…», Θέατρο Εμπρός).


Η έκθεση περιλαμβάνει έργα (ήχου ή και εικόνας), καθώς και ομιλίες , performances και άλλες δράσεις μελών της ομάδας και προσκεκλημένων.


Φωνές: Ελεάνα Γιαλούρη, Δήμητρα Κονδυλάτου, Νικολίνα Μπαϊρακτάρη, Νίκος Μπουμπάρης, Ζάφος Ξαγοράρης, Παναγιώτης Πανόπουλος, Νίνα Παππά, Θάλεια Ραυτοπούλου, Ελπίδα Ρίκου, Γιώργος Σαμαντάς, Πάνος Σκλαβενίτης, Πάνος Χαραλάμπους.


Προσκεκλημένοι: Μαριλένα Αλιγιζάκη, Νίκος Αρβανίτης, Ελένη Γκλίνου και Κατερίνα Αντωνάκη, Σοφία Γρηγοριάδου, Caroline de Lannoy, Escoitar.org, Φαίη Ζήκα, Λυκούργος Καρατζαφέρης (Hearing Voices Network), Φανή Μπήτου, Δανάη Στεφάνου , Το κεφάλι που τραγουδάει, Μάριος Χατζηπροκοπίου.


Συντονισμός: Ελπίδα Ρίκου

Επικοινωνία: Φωνές /Fo̱nés. Dialogues between art and anthropology: http://art-anthropology.blogspot.gr
voicesart@gmail.com / elpidarikou@gmail.com

Σχετικές ειδήσεις
hYgge, ένα νέο εικαστικό project στο metamatic:taf
13.12.2016 10:15
Το metamatic:taf με μεγάλη χαρά φιλοξενεί το project hYgge (hoo ga), το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 23 Ιανουαρίου 2017.
Sterna Art Project 2016: “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης” στη Νίσυρο
01.06.2016 17:00
Το Sterna Art Project προσκαλεί τον Άγγελο Πλέσσα και εννέα διεθνείς καλλιτέχνες και επιμελητές να δημιουργήσουν νέα έργα μέσα απο μια νέα πρακτική, ενα νέο “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης”, στο ιστορικό κτίριο των Λουτρών Μανδρακίου της Νισύρου το οποίο για δεύτερη χρονιά μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης και δημιουργίας, φέρνοντας με την σειρά του τον χαρακτήρα του κοινού βίου και της συνύπαρξης.
Filmink Project, από το ΙΝΚ Project.Exhibition στο metamatic:taf
12.05.2016 11:39
Το metamatic:taf εγκαινιάζει το FILMINK Project σε διοργάνωση του ΙΝΚ Project.Exhibition τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
Το project
21.04.2016 15:00
Εικοσιέξι χορογράφοι, εικαστικοί, μουσικοί και περφόρμερς, μία φωτογράφος και ένας φωτιστής, συναντιούνται για μια εβδομάδα στον ιστορικό χώρο του πολεμικού καταφυγίου του Αδάμαντα της Μήλου.
Crossing the Limit από την ομάδα F.I.S.T. στο ArtWall Athens Project Space
28.03.2016 10:40
Το Crossing the Limit είναι ένα project της ομάδας F.I.S.T., το οποίο παρουσιάζεται τον Απρίλιο στο ArtWall Athens Project Space.