Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ιστορία της Τέχνης: παρουσίαση του βιβλίου στο Polis Art Cafe

Ιστορία της Τέχνης: παρουσίαση του βιβλίου στο Polis Art Cafe

Οι εκδόσεις Φουτούρα παρουσιάζουν την ‘Ιστορία της Τέχνης’, ένα νέο περιοδικό για την ιστορία και τη θεωρία της τέχνης, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2013, στο Polis Art Café.

 

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του εξαμηνιαίου περιοδικού Ιστορία της Τέχνης (Τεύχος 1/Χειμώνας 2013). Πρόκειται για το μοναδικό στη χώρα μας περιοδικό ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσανατολισμού με εξειδίκευση στο πεδίο της ιστορίας και της θεωρίας της τέχνης από την Αναγέννηση έως τις μέρες μας.

Το περιοδικό, ένα πεδίο ανεξάρτητου επιστημονικού διαλόγου, απευθύνεται ταυτοχρόνως και στο συνεχώς αυξανόμενο κοινό των φιλότεχνων, στους φοιτητές, στους καλλιτέχνες , στους συλλέκτες, στους επαγγελματίες του χώρου (επιμελητές μουσείων, χώρων τέχνης, πολιτιστικών φορέων και ιδρυμάτων) και γενικότερα σε όλους εκείνους που επιθυμούν να προσεγγίσουν τα καλλιτεχνικά φαινόμενα εντός και εκτός Ελλάδας με έναν έγκυρο και ουσιαστικό τρόπο.

Στο πρώτο τεύχος παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, οι αρχικές απόπειρες διδασκαλίας της ιστορίας της τέχνης στην Ελλάδα στο Σχολείο των Τεχνών, ο ρόλος του επιμελητή στις εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, η δημόσια γλυπτική στην Ευρώπη του μεσοπολέμου, η σχέση του Κλέε με τη μουσική , οι σύγχρονες «καταχρήσεις» της ζωγραφικής του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, ένα κείμενο του Γκράμσι για τον φουτουρισμό, οι εκδόσεις της Πραγματείας περί ζωγραφικής του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, όπως και ένα βιβλίο για τον Νικόλαο Κάλας, η έκθεση σύγχρονης τέχνης Hell as Pavilion στο Παρίσι, τρεις εκθέσεις φωτογραφίας στην Αθήνα, μια έκθεση με έργα του Φρανς Χαλς στην Ολλανδία.

Τη διεύθυνση του περιοδικού έχει ο Νίκος Δασκαλοθανάσης, καθηγητής ιστορίας της τέχνης στην ΑΣΚΤ, ενώ τη συντακτική ομάδα απαρτίζουν ο Παναγιώτης Ιωάννου, επίκουρος καθηγητής ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Τιτίνα Κορνέζου, λέκτορας ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Άννυ Μάλαμα, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Το περιοδικό κυκλοφορεί κάθε χειμώνα και άνοιξη από τις εκδόσεις futura και βρίσκεται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία όλης της χώρας. Για μια αναλυτική παρουσίαση του τεύχους μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστολόγιο του περιοδικού http://istoriatechnisinfo.wordpress.com.

 

 

Οργάνωση:

Βασίλης Χατζηιακώβου / Παρουσία

Επιμέλεια Ήχου:

Studio MX - TEAM

www.studiomxgr.com

Επικοινωνία:

Μαρία Σούμπερτ/ Cloud 7

schubertmaria@outlook.com

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
23.01.2017 11:13
Οι εκδόσεις της Εστίας και το Polis Art Café σας προσκαλούν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στην παρουσίαση του βιβλίου των Θανάση Γιοχάλα και Ζωής Βαΐου, Ο Κίτσος ο λεβέντης και άλλες αγγελίες.
Θιασώτες και Φιλόσοφοι: Παρουσίαση βιβλίου στο Polis
09.01.2017 11:20
Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Polis Art Café έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Π. Πεφάνη Θιασώτες και Φιλόσοφοι. Σκιαγράφηση μιας θεατροφιλοσοφίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Polis Art Café
Παρουσίαση του βιβλίου
30.11.2016 16:09
Οι εκδόσεις της Εστίας σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ιουλίας Περσάκη, "Κατοχή και Πείνα", το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Polis Art Cafe.
Παρουσίαση του βιβλίου της Ουρανίας Αναγνώστου, Το θέατρο της Έλενας Πέγκα
22.11.2016 09:46
Η Κάπα Εκδοτική σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Ουρανίας Αναγνώστου Το θέατρο της Έλενας Πέγκα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στο Polis Art Cafe.
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Κούκος», της Πελαγίας Φυτοπούλου
21.09.2016 12:02
Το Polis Art Cafe και οι εκδόσεις ΘΡΑΚΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Κούκος», της Πελαγίας Φυτοπούλου που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Polis Art Cafe.