Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το Μη Φανερό: έκθεση του Ανδρέα Νικολάου στον Εικαστικό Κύκλο

Το Μη Φανερό: έκθεση του Ανδρέα Νικολάου στον Εικαστικό Κύκλο

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, η γκαλερί Εικαστικός Κύκλος παρουσιάζει τη νέα δουλειά του ζωγράφου Ανδρέα Νικολάου με τίτλο «Το Μη Φανερό».


Ο κρυμμένος κόσμος πίσω από τα παραπετάσματα αυτά των προσόψεων είναι το θέμα της καινούριας δουλειάς του Ανδρέα Νικολάου.


Ο άνθρωπος που ήταν το κεντρικό θέμα της μέχρι τώρα δουλειάς του ζωγράφου, καταφέρνει - ακόμα και με την απουσία του - να πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά.


Αναγνωρίζουμε νοερά πίσω από τα κλειστά ή ανοιχτά παράθυρα τους ίδιους μας τους εαυτούς να κινούνται, να στέκουν, να πονούν και να χαίρονται μέσα στις δίκες μας φωλιές ή φυλακές που κλείνουν τις ψυχές μας.


Τα πορτρέτα αυτά των σπιτιών είναι φορτισμένα από ανθρώπινα χαρακτηριστικά μα και αισθήματα, μικρά και μεγάλα μυστικά, επιθυμίες εκπληρωμένες και ανεκπλήρωτες μέχρι που φορές θαρρείς ένα δάκρυ είναι έτοιμο να κυλίσει από την άκρη του μικρού παράθυρου.

Σχετικές ειδήσεις
Dreams and Fragments: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου
28.12.2016 17:04
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση των Λήδας Αλεξοπούλου, Άκη Καράνου, Εγκράτειας Ρούμπου με τίτλο Dreams and Fragments.
Έκθεση των Δ. Βασιλειάδη, Κ. Βικία-Σακελλάρη, Ε. Στόικου, Σ. Ταυλαρίδη στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
16.11.2016 11:44
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών σε μία κοινή έκθεση.
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Ανασκευάζοντας τους Καθρέφτες του Νου του Νικόλαου Κάλας: έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
14.10.2016 16:13
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση Ανασκευάζοντας τους Καθρέφτες του Νου του Νικόλαου Κάλας. Η έκθεση αποτελεί μια παρουσίαση εκ νέου της ιστορικής έκθεση του 1977 εμπλουτισμένη με αρχειακό υλικό. Παράλληλα παρουσιάζονται έργα που «καθρεφτίζουν» με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την έννοια της αντανάκλασης. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2016.
Επί τον τύπον των ήλων: η εικαστική εγκατάσταση του Ανδρέα Νικολάου στην Art Athina 2016
11.05.2016 14:43
Η Γκαλερί Cube, συμμετέχει φέτος, για πρώτη φορά, στην Art Athina 2016, με την εικαστική εγκατάσταση του συνεργάτη της Ανδρέα Νικολάου, “επί τον τύπον των ήλων”.