Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Αριστουργήματα της ξένης κλασικής λογοτεχνίας, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας

Αριστουργήματα της ξένης κλασικής λογοτεχνίας, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας

Οι Εκδόσεις Μίνωας εξασφάλισαν τα δικαιώματα έκδοσης στη χώρα μας, για δυο σημαντικά βιβλία ξένης κλασικής λογοτεχνίας τα οποία θα κυκλοφορήσουν το Φεβρουάριο.

                                                       

Ο λόγος για το βιβλίο του Έρμαν Έσσε με τίτλο "Ο λύκος της στέπας" και εκείνο του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ με τίτλο "Ουδέν νεώτερον από το δυτικόν μέτωπον".

 

Οι εκδόσεις Μίνωας εξασφάλισαν τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα μετάφρασης, εκδόσεως και εμπορίας στην ελληνική γλώσσα δύο κλασικών μυθιστορημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τα οποία θα βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία την επόμενη εβδομάδα. 

 

Στο πλαίσιο της εκδοτικής ανάπτυξης των εκδόσεων Μίνωας, προστίθενται δύο ακόμα βιβλία στη σειρά Ξένη Κλασική Λογοτεχνία και μάλιστα κατ’ αποκλειστικότητα για την ελληνική γλώσσα:

 

Ο λύκος της στέπας, του Έρμαν Έσσε σε μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα Ουδέν νεώτερον από το δυτικόν μέτωπον, του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ σε μετάφραση της Γεωργίας Δεληγιάννη-Αναστασιάδη

 

Ο λύκος της στέπας εκδόθηκε το 1927 και χάρισε την παγκόσμια αναγνώριση στον μετέπειτα βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας Έρμαν Έσσε. Αποτελεί ένα δυνατό ανάγνωσμα, που ιχνηλατεί τα σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής και μας παρασύρει στη δίνη του. Η μετάφραση έγινε από τα γερμανικά από τον βραβευμένο Γιώργο Δεπάστα.

 

Το μυθιστόρημα Ουδέν νεώτερον από το δυτικόν μέτωπον του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ εκδόθηκε το 1929 και χαρακτηρίστηκε ως το πιο συναρπαστικό λογοτεχνικό έργο για τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ο συγγραφέας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του (τη Γερμανία) το 1931, δύο χρόνια προτού ο Χίτλερ αναρριχηθεί στην εξουσία, ενώ  το 1933 οι Ναζί απαγόρευσαν και έκαψαν τα βιβλία του. 

Σχετικές ειδήσεις
Λέρος - Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου
03.02.2017 10:02
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο Λέρος - Μια ζωντανή αμφισβήτηση της κλασικής ψυχιατρικής του Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου.
Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015
20.12.2016 14:25
Από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου & Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015, που αφορούν εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων.
Έγκλημα και κρίση: γραφές και μεταγραφές της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας
23.11.2016 12:20
Τι είναι η αστυνομική λογοτεχνία; Πρωτεϊκό λογοτεχνικό είδος που προσαρμόζεται στον καιρό με τον καλύτερο τρόπο ή κατεξοχήν δείγμα της μαζικής λογοτεχνίας-παραλογοτεχνίας; Υψηλής ποιότητας κοινωνική, πολιτική, λαϊκή λογοτεχνία ή τυποποιημένο εμπορικό προϊόν της εκδοτικής βιομηχανίας;
Οι υποψήφιοι για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015
14.11.2016 16:52
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τους βραχείς καταλόγους για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία, Μυθιστορήματος, Διηγήματος - Νουβέλας Ποίησης, Δοκιμίου-Κριτικής, Χρονικού-Μαρτυρίας. Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, στους οποίους κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας.
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στον Αντώνη Γεωργίου και το
06.04.2016 15:28
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας είναι μια φρέσκια ωραία πρωτοβουλία της Κοινότητας (ξεκίνησε το 2009) με σκοπό να προβάλλει πανευρωπαϊκά συγγραφείς που ξεχωρίζουν μέσα στη χώρα τους.