Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Όλγα Γουλανδρή: Tesserae, contemporary mosaics, στη Gallery Genesis

Όλγα Γουλανδρή: Tesserae, contemporary mosaics, στη Gallery Genesis

Η Γκαλερί Genesis παρουσιάζει την έκθεση της Όλγας Γουλανδρή με τίτλο "Tesserae", που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014.

 

Τα μωσαϊκά της Όλγας Γουλανδρή διερευνούν τις διάφανες σχέσεις που κυριαρχούν μεταξύ των τεσσάρων στοιχείων. Η Όλγα διαθέτει μια μοναδική ικανότητα να φυλακίζει τις στιγμές με τη μορφή δημιουργικής και αναπνέουσας τέχνης. Η δουλειάς της δεν είναι άλλο από μια βαθιά μύηση μέσω των οραμάτων του αύθαρτου και μια συνεχής ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ αναμνήσεων και ύλης.

 

Τα μωσαϊκά της διδάσκουν την απλή δημιουργία ισορροπίας δίχως να αγγίζεται η ιδιαιτερότητα και η μοναδικότητα του κάθε μεμονωμένου υλικού, το οποίο καταφέρνει να διατηρήσει την αυτονομία του και παράλληλα να κατοχυρώσει την οργανική του συνύπαρξη στο ένα και μοναδικό καλλιτεχνικό σύνολο. Όσο περισσότερο παρατηρούμε τα έργα της, τόσο ανακαλύπτουμε χιλιάδες μικρόκοσμους, εκατομμύρια γαλαξίες, που λεπτό με το λεπτό ανεβάζουν στην επιφάνεια της ψυχής μας συνδυασμούς αναδυόμενων συναισθημάτων, προερχόμενων από τα άδυτα της καρδιάς. Χρησιμοποιώντας πέτρες, κρυστάλλους, άμμο από το Αιγαίο, χρυσό και ασήμι του ελληνικού ήλιου, μελτέμι από Μύκονο, φωτιά από τον Όλυμπο, Μεσογειακό θαλασσόνερο, θραύσματα μιας Άγιας Χώρα  που από πάντα αγκάλιαζε τέχνες και αισθητική, η Όλγα μας οδηγεί από το χέρι στον δρόμο της επανεύρεσης του ίδιου μας του εαυτού... Μας περπατάει στα σιωπηλά μονοπάτια ενός εσωτερικού ταξιδιού.

 

Δημιουργεί υβριδικές τεχνοτροπίες βασιζόμενη σε ένα αρχέγονο λεξικό έκφρασης, φτιαγμένο από πέτρα  και πάθος. Είναι φανερό πως αυτός είναι ο κώδικας επικοινωνίας της με τις ψυχές, μεταδίδοντας αυτή τη μοναδική φωτεινή αίσθηση μιας μετέωρης κατάστασης ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον.

Prof,  Sotirios Papadopoulos  Designer, M.Arch.USC

Σχετικές ειδήσεις
Κωνσταντινούπολη: έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη στη gallery genesis
05.12.2016 17:29
Η gallery genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο “Κωνσταντινούπολη”, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Νοματαίοι: Έκθεση γλυπτικής της Ελένης Ζευγαρίδου στην gallery genesis
12.09.2016 15:57
Η gallery genesis παρουσιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την πρώτη έκθεση της νέας εκθεσιακής χρονιάς 2016 – 2017, της Ελένης Ζευγαρίδου με τίτλο «Νοματαίοι».
Rolling Stones: Έκθεση της Όλγας Γουλανδρή στη γκαλερί Spyral Art και στο Mykonos Blu Hotel
11.07.2016 15:54
Η Όλγα Γουλανδρή, επιστρέφει στη Μύκονο, από 22 έως 31 Ιουλίου 2016 στην γκαλερί Spyral Art, με την έκθεση της «Rolling Stones», έργα από την οποία θα εκτεθούν και στο ξενοδοχείο MΥΚΟΝΟS BLU, από 26 Ιουλίου ως 3 Αυγούστου 2016.
Carpets 2: έκθεση του Βασίλη Καρακατσάνη στη gallery genesis
29.03.2016 10:19
Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση του Βασίλη Καρακατσάνη, με τίτλο Carpets 2.
Taken in Mirror: έκθεση του Νίκου Γαβαλλά στη gallery genesis
03.03.2016 15:12
Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση του Νίκου Γαβαλλά με τίτλο “Taken in Mirror”.