Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Anti-Design 2014 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Anti-Design 2014 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στο Κτίριο «Νέοι Φούρνοι», την έκθεση: «Anti-Design 2014 – Προτάσεις για μια εποχή μηδενικού προϋπολογισμού, Proposals for a zero budget era».


Είναι μια ομαδική έκθεση στην οποία, αρχιτέκτονες, designers, εικαστικοί καλλιτέχνες , αλλά και μουσικοί, σκηνοθέτες  και τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, αντιμετωπίζουν με φαντασία και χιούμορ, με ευαισθησία και πολλή προσωπική δουλειά το θέμα της έκθεσης. Προσπαθώντας να καταγγείλουν, να σχολιάσουν, να δουν θετικά και δημιουργικά την παρούσα κατάσταση και τελικά να προτείνουν.


Είναι ένας προβληματισμός για το ρόλο του design στις μέρες μας. Για την πολυχρησιμοποιούμενη αυτή λέξη που πρέπει να μας προβληματίσει. Γιατί το design είναι στην εποχή μας anti-design. Γιατί στην Ελλάδα του 2014 καλούμαστε να σχεδιάσουμε το περιβάλλον μας με τα ελάχιστα. Γιατί πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο το μυαλό μας και τη φαντασία μας και λιγότερο το πορτοφόλι μας. Γιατί πρέπει να μάθουμε να βρίσκουμε λύσεις που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον και την οικονομία. Λύσεις έξυπνες, ευφάνταστες και λειτουργικές. Που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη. Που θα μας δώσουν την ικανοποίηση ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με λιγότερα πράγματα και περισσότερη αγάπη.


Στην έκθεση συμμετέχουν:

AskArchitects - Θέλω πλύσιμο
YolkStudio - Bottle Lamp, IKEA Hack: Re-Frosta
Gram Αρχιτέκτονες - Σαιζ Λονγκ
Griik architects, Ειρήνη Μαυρομάτη και Γιώργος Μπιρμπίλης - Dolce Vita
Τζώρτζης Γρηγοράκης - 45 Βαθμοί
We design - Trash-Formed
Αλέξανδρος Δρυμωνίτης και Μαρίνος Τρανουδάκης – JunkBox*
Πόπη Ζερβοπούλου-Κρούσκα - Μ’ ένα κουβάρι…
Μανώλης Ηλιάκης και Ασπασία Κουζούπη - Silence is Sexy open-source toolkit in Braille
Φαίη Θεοδοσίου - Highlight the Façade
Andreas Kargsten και Βάντα Χαλυβοπούλου - Dusty Design
Μιχάλης Κατζουράκης - Hommage a Daniel Spoerri
Ρίκα Κριθαρά - Moving Mountain
Έρση Κρούσκα - DigiLog
Paula Lakah - Second Skin
Κωστάντια Μάνθου - Souple
Valentino Marengo - Ceci n'est pas un seau...seulement
Άγγελος Σκούρτης - Χάρτινος Σταυρός
DIY_Stencilers - Open Source Furniture
Άσπα Στασινοπούλου - Άτιτλα
Νάκης Ταστσιόγλου - Λάβαρο
Jazzt Design - ConMonk
FFF Architects - METAlaxis
Μιχάλης Φιλίνης - Ωφέλιμη  Κενότητα**
Ingrid Fragantoni - Prayer Flag
Λευκή Χριστίδου - Primates and evolution


Ιδέα, επιμέλεια και οργάνωση της έκθεσης: Πόπη Ζερβοπούλου-Κρούσκα και Έρση Κρούσκα

Παραγωγή: «Τεχνόπολις»


*H μουσική performance ‘JunkBox’ των Αλέξανδρου Δρυμωνίτη και Μαρίνου Τρανουδάκη, θα παρουσιαστεί στο χώρο της έκθεσης την Τετάρτη 15-1-2014, ημέρα των εγκαινίων, στις 21:30 και την Πέμπτη 23-1-2014 στις 20:00 και η διάρκειά της θα είναι 30’.**H yoga performance για το έργο ‘Ωφέλιμη Κενότητα’ του Μιχάλη Φιλίνη θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 15-1-2014, ημέρα των εγκαινίων, στις 20:30.

Σχετικές ειδήσεις
GR80s: Η ελληνική δεκαετία του '80 αναβιώνει στην Τεχνόπολη
19.01.2017 11:33
Η ιστορική, πολιτισμική και αναβιωτική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» διοργανώνεται, από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 12 Μαρτίου του 2017, από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.
91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού: η έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
18.10.2016 11:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα: μία έκθεση αφιερωμένη στη δεκατία του '80 στην Τεχνόπολη
09.09.2016 10:53
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2017, την ιστορική και πολιτισμική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», σε σύμπραξη με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.
Ο Έκτος Κύκλος του Prix Pictet: Disorder – Αταξία στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
30.06.2016 13:38
Το διεθνές βραβείο φωτογραφίας Prix Pictet σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει την περιοδεία της Έκθεσης των Επιλαχόντων για τον έκτο κύκλο του με τίτλο Disorder (Aταξία) στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κτίριο της πλατείας Κουμουνδούρου, από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016.
Desire: Ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας METAPolis στην Τεχνόπολη
10.05.2016 11:06
Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis σας προσκαλεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, στις 19:30, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Desire”, μίας μελέτης 135 μελών του, πάνω στην ε π ι θ υ μ ί α.