Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Πόλη - Μητρόπολη μοναχικά γιορτάζει: έκθεση στο Ash in Art

Πόλη - Μητρόπολη μοναχικά γιορτάζει: έκθεση στο  Ash in Art

Το καλλιτεχνικό σχολείο Ash in Art διοργανώνει την έκθεση «Πόλη-Μητρόπολη μοναχικά γιορτάζει» και δίνει το βήμα στους καλλιτέχνες να αποτυπώσουν με τρόπο αποκαλυπτικό μικρές, προσωπικές ιστορίες, στιγμιαία βλέμματα που εκπέμπουν έντονα μια μοναξιά, ατομική και κοινωνική, που τονίζεται ακόμα περισσότερα όταν η πόλη φορά τα γιορτινά της.


H τέχνη έχει επωμιστεί με τον ρόλο του εικονογραφικού μάρτυρα της ανάγκης του ατόμου να εκφραστεί μέσω μιας γιορτής, που, πολλές φορές, θέτει και κοινωνικά κατεστημένα. Ο καλλιτέχνης καταγράφει τα εορταστικά δρώμενα και υπογραμμίζει, με τον τρόπο του, το ρόλο, αλλά και τις προσδοκίες κι αντιδράσεις εκείνων που συμμετέχουν σ’αυτά.  


Μέσα από τα πολυσυλλεκτικά τους έργα, οι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στην έκθεση, καλούνται να δώσουν τη δική τους μαρτυρία, αλλά και να προσκαλέσουν το κοινό να παρατηρήσει και να διεισδύσει στη γεμάτη αντιφάσεις πραγματικότητα που η βιτρίνα της είναι έντονα φωτισμένη και διακοσμημένη, ενώ το περιεχόμενό της κατακλύζεται από το ερώτημα για το αν η γιορτινή πραγματικότητα είναι γιορτινή.


Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Όλγα Αλεξοπούλου, Κίμων Αξαόπουλος, Μαρίβα Ζαχάρωφ, Δήμητρα Κοντοαγγέλου, Σάσσα Μεταλληνού - Chaitow, Αργύριος Ρήμος, Παύλος Σατόγλου, Ειρήνη Φουντουραδάκη, Ρία Χανιώτη καθώς οι  σπουδαστές των τμημάτων κολάζ και ζωγραφικής του Ash in Art.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Μαρία Αϊβαλιώτη.

Σχετικές ειδήσεις
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Η Πόλη των Βράχων: έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου στη γκαλερί ΑΔ
01.11.2016 17:22
Την Τετάρτη 9 Νοεμβίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου με τίτλο «Η Πόλη των Βράχων» στην γκαλερί ΑΔ.
Αθήνα. Η Πόλη μου: Έκθεση των σπουδαστών φωτογραφίας του ΑΚΤΟ
27.06.2016 13:06
Οι σπουδαστές Φωτογραφίας του ΑΚΤΟ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στον Πολυχώρο Palmier Bistro, την έκθεση “Αθήνα. Η Πόλη μου” την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής τους Γιάννης Γιαννακόπουλος.
Εν συνεχεία: ομαδική έκθεση από την ομάδα 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες
27.04.2016 10:52
H ομάδα 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες παρουσιάζει την τρίτη έκθεσή της με τίτλο «Εν-συνεχεία». Στην έκθεση συμμετέχουν 33 καλλιτέχνες με πάνω από 70 έργα.
Θεοί και θνητοί στον Όλυμπο - Αρχαίο Δίον, η πόλη του Δία: έκθεση στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης
06.04.2016 14:30
Έκθεση σπάνιων αρχαιοτήτων από την πόλη του Δίου στον Όλυμπο, αναθέσεις εικαστικών εγκαταστάσεων, περιηγήσεις στον εκθεσιακό χώρο με τον φιλόσοφο Simon Critchley, εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια, βιντεοπαιχνίδι με τίτλο Secrets of the Past (Μυστικά του παρελθόντος).