Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ναυάγια, έκθεση φωτογραφίας, στο Αέναον

Ναυάγια, έκθεση φωτογραφίας, στο Αέναον

Το Αέναον φιλοξενεί μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας, με τον τίτλο Ναυάγια”, του Ελβετού πολυβραβευμένου φωτογράφου Charles Weber, μέρος της οποίας φιλοξενήθηκε στην ατομική του έκθεση πέρσι στο Μουσείο Μπενάκη.

Τα καράβια που έχουν πέσει σε ξέρα είναι σαν εγκαταλελειμμένες πόλεις. Εκεί πλανάται μια ατμόσφαιρα δράματος και μυστηρίου. Μια ιστορία, που θα θέλαμε να ξέρουμε, τα στοιχειώνει και η σιωπή τους θυμίζει φωνές, σειρήνες και τον παντοδύναμο πάταγο των αφηνιασμένων στοιχείων.

Τα ναυαγισμένα καράβια είναι μνημεία κατά τύχη . Μαρτυρούν τις προκλήσεις που τόλμησε να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος αλλά και όλα τα μεγάλα του όνειρα που ναυάγησαν.

Βιογραφικό

Ο Charles Weber γεννήθηκε στη Γενεύη το 1947. Πραγματοποίησε κλασικές σπουδές στο Calvin College και Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Γενεύης. Ξεκίνησε ασχολούμενος με τη φωτοδημοσιογραφία. Συνεργάστηκε με το φωτογραφικό πρακτορείο Gamma στο Παρίσι και με τον Δήμο της Γενεύης για την αποτύπωση της αρχιτεκτονικής της πόλης. Δίδαξε ως Λέκτορας Φωτογραφίας στο Κολλέγιο της Γενεύης. Έχει αποσπάσει πολλαπλές ευρωπαϊκές διακρίσεις και από το 1974 το έργο του εκτίθεται στην Ευρώπη και τον κόσμο. Εδώ και χρόνια ζει στην Κρήτη , την έχει επιλέξει για δεύτερη πατρίδα του και της έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της δουλειάς του, καθώς και της Ελλάδας γενικότερα.

Σχετικές ειδήσεις
Drops of Breath: Έκθεση φωτογραφίας στην Πλάκα
05.08.2016 17:22
Η έκθεση φωτογραφίας Drops of Breath, της πρώτης υποβρύχιας παράστασης χορού παγκοσμίως, θα παραμείνει στο Yiasemi Café Bistrot έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Ετήσια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας
27.06.2016 15:12
H Ομάδα Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας κλείνει φέτος 25 χρόνια και σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με βασικό θέμα τον "Τόπο", μέρος της τριλογίας "Χρόνος- Τόπος- Λόγος".
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.
Παιδί και Κόσμος: έκθεση φωτογραφίας στο Ρομάντσο
30.03.2016 10:10
H firefly, μια ομάδα δράσης που έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας «Παιδί και Κόσμος», στηρίζοντας έμπρακτα εκείνους που βρίσκονται δίπλα στους πρόσφυγες.