Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι Μαγκουράτοι – Αγαθή Δημητρούκα

Οι Μαγκουράτοι – Αγαθή Δημητρούκα

Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο της Αγαθής Δημητρούκα με τίτλο “Οι μαγκουράτοι”, σε εικονογράφηση της Ανδρομάχης Γιαννοπούλου.

 

Το βιβλίο:

Οι «Μαγκουράτοι», πέρα από την ιστορία του Ιταλού Σίλβιο Μαγκουράτι και της οικογένειας που αποκτά στη µεταπολεµική Πάτρα, προβάλλουν τις αξίες της ζωής . Αξίες όπως η αγωνιστικότητα για να ξεπερνιούνται τα εκάστοτε προβλήµατα, η σύμπνοια, η αλληλεγγύη και η εργατικότητα, για να απολαμβάνουν όλοι την ευτυχία και να µη ζει ο ένας σε βάρος του άλλου, αλλά και η φιλοπατρία, ο φιλειρηνισµός, η φιλοξενία και η αγάπη για τις τέχνες, µα πρώτα απ’ όλα ο έρωτας ως κινητήρια δύναµη των πάντων και ως η δύναµη που ενώνει τους ανθρώπους. Κι όλα αυτά δοσμένα μέσα από μια διαρκή εναλλαγή φανταστικών στοιχείων και πραγματικών, έτσι ώστε ο νεαρός αναγνώστης να μπαίνει στον χώρο και τον χρόνο του αφηγήματος και να βγαίνει µε γνώσεις γεωγραφίας και ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας.

 

Μια ιστορία που μοιάζει πολύ με αληθινή. Ταυτόχρονα, είναι μια ιστορία που όλοι θα θέλαμε να είναι αληθινή για το αισιόδοξο μήνυμα που περιέχει: Ναι, όλοι μπορούμε να πετύχουμε, αρκεί να μάθουμε να αγωνιζόμαστε δίχως ποτέ να ξεχνάμε τον συνάνθρωπό μας!

 

Η συγγραφέας:

Η Αγαθή Δημητρούκα βρίσκει στο βιβλίο αυτό τον καλύτερο εαυτό της –αυτόν που γνωρίζουμε κυρίως από τους στίχους της– με έντονα υπερβατικά στοιχεία στους χαρακτήρες των ηρώων της, καυστικό χιούμορ και συγκαλυμμένη σάτιρα .

Σχετικές ειδήσεις
Οι συνωμότες της τσουγκράνας - Ελένη Σβορώνου
25.02.2016 11:12
Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Οι συνωμότες της τσουγκράνας της Ελένης Σβορώνου σε εικονογράφηση της Μαρίνας Δημοπούλου.
Ζωούπολη, στους κινηματογράφους!
24.02.2016 15:33
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 3 Μαρτίου 2016 και σε 3D την ταινία κινουμένων σχεδίων Ζωούπολη (Zootropolis).
Αποκριάτικη παιδική παράσταση με τους encardia στο Άλικο
24.02.2016 13:46
Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα περίπου 12.00 το μεσημέρι στο Άλικο στου Ψυρρή, οι encardia θα μας παρουσιάσουν την παιδική παράστασή τους με τραγούδια, μουσικές, και παραμύθια.
Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει - Βαγγέλης Ηλιόπουλος
24.02.2016 12:14
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.
Ο Σαυρής θέλει κατοικίδιο - Ούτε Κράουζε
23.02.2016 12:20
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο Σαυρής θέλει κατοικίδιο της Ούτε Κράουζε σε μετάφραση της Γιώτας Λαγουδάκου.