Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Οι Μαγκουράτοι – Αγαθή Δημητρούκα

Οι Μαγκουράτοι – Αγαθή Δημητρούκα

Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο της Αγαθής Δημητρούκα με τίτλο “Οι μαγκουράτοι”, σε εικονογράφηση της Ανδρομάχης Γιαννοπούλου.

 

Το βιβλίο:

Οι «Μαγκουράτοι», πέρα από την ιστορία του Ιταλού Σίλβιο Μαγκουράτι και της οικογένειας που αποκτά στη µεταπολεµική Πάτρα, προβάλλουν τις αξίες της ζωής . Αξίες όπως η αγωνιστικότητα για να ξεπερνιούνται τα εκάστοτε προβλήµατα, η σύμπνοια, η αλληλεγγύη και η εργατικότητα, για να απολαμβάνουν όλοι την ευτυχία και να µη ζει ο ένας σε βάρος του άλλου, αλλά και η φιλοπατρία, ο φιλειρηνισµός, η φιλοξενία και η αγάπη για τις τέχνες, µα πρώτα απ’ όλα ο έρωτας ως κινητήρια δύναµη των πάντων και ως η δύναµη που ενώνει τους ανθρώπους. Κι όλα αυτά δοσμένα μέσα από μια διαρκή εναλλαγή φανταστικών στοιχείων και πραγματικών, έτσι ώστε ο νεαρός αναγνώστης να μπαίνει στον χώρο και τον χρόνο του αφηγήματος και να βγαίνει µε γνώσεις γεωγραφίας και ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας.

 

Μια ιστορία που μοιάζει πολύ με αληθινή. Ταυτόχρονα, είναι μια ιστορία που όλοι θα θέλαμε να είναι αληθινή για το αισιόδοξο μήνυμα που περιέχει: Ναι, όλοι μπορούμε να πετύχουμε, αρκεί να μάθουμε να αγωνιζόμαστε δίχως ποτέ να ξεχνάμε τον συνάνθρωπό μας!

 

Η συγγραφέας:

Η Αγαθή Δημητρούκα βρίσκει στο βιβλίο αυτό τον καλύτερο εαυτό της –αυτόν που γνωρίζουμε κυρίως από τους στίχους της– με έντονα υπερβατικά στοιχεία στους χαρακτήρες των ηρώων της, καυστικό χιούμορ και συγκαλυμμένη σάτιρα .

Σχετικές ειδήσεις
Δείπνο με μάγισσες και κολατσιό με δράκους - Ζωή Βαλάση
19.01.2016 12:05
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Δείπνο με μάγισσες και κολατσιό με δράκους. Μια γαστριμαργική περιπλάνηση στα λαϊκά παραμύθια της Ζωής Βαλάση, σε εικονογράφηση της Βάλλυς Λιάπη.
Γέλια και παπαρούνες από την ομάδα Μαρμελάδα στη Galerie Δημιουργών
19.01.2016 11:23
Μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τίτλο Γέλια και παπαρούνες έρχεται στη Galerie Δημιουργών από την ομάδα Μαρμελάδα.
Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Περί Σκιών για τον παραδοσιακό Καραγκιόζη
19.01.2016 10:50
Το Περί Σκιών έχει καθιερώσει το θεσμό των επισκέψεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής και εκπαίδευσης για το θέατρο σκιών και τον παραδοσιακό Καραγκιόζη.
Το μπλοκάκι ενός UFO No3 - Γιώργος Κωνσταντινίδης
18.01.2016 11:06
Από τις εκδόσεις Άγκυρα κυκλοφορεί το παιδικό Graphic Novel Το μπλοκάκι ενός UFO No3 - Ώστε έτσι, ε; του Γιώργου Κωνσταντινίδη σε εικονογράφηση του Σωτήρη Μητρoύση.
Η αυτοβιογραφία της αλεπούς - Ιωάννης Ευαγγ. Σταμέλος
18.01.2016 10:32
Από τις Εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο του Ιωάννη Ευαγγ. Σταμέλου, Η αυτοβιογραφία της αλεπούς.