Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο γερμανός συγγραφέας Ίνγκο Σούλτσε, επισκέπτεται την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο γερμανός συγγραφέας Ίνγκο Σούλτσε, επισκέπτεται την Ελλάδα και την Κύπρο

Την Ελλάδα και την Κύπρο επισκέπτεται ο γερμανός συγγραφέας Ίγκο Σούλτσε για εκδηλώσεις στα Goethe-Institut Athen, Goethe-Institut Thessaloniki και Goethe-Institut Nicosia, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου Αδάμ και Έβελυν (μτφρ. Γιώτα Λαγουδάκου).

 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διαβάσει αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο και θα συνομιλήσει με το κοινό. Την επόμενη μέρα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. ο συγγραφέας, με συνομιλήτρια τη Λένα Διβάνη, θα συναντήσει τους αναγνώστες στο Goethe-Institut Athen. Τέλος, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. θα βρίσκεται στο Goethe-Institut Nicosia.

 

Γεννημένος στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας ο Ίνγκο Σούλτσε θεωρείται ο σημαντικότερος γερμανός συγγραφέας της γενιάς του. Το πρώτο του βιβλίο 33 στιγμές ευτυχίας (μτφρ. Γιώτα Λαγουδάκου) ήταν καρπός της εξάμηνης παραμονής του στη μετασοβιετική Ρωσία. Στο νέο του βιβλίο Αδάμ και Έβελιν ένα ζευγάρι που η σχέση τους βρίσκεται σε κρίση φεύγει, χωριστά, με τον Αδάμ να ακολουθεί την Έβελιν, από την Ανατολική Γερμανία και όταν επιστρέφει η χώρα δεν υπάρχει πια. Ο Ίνγκο Σούλτσε συνδέει την κωμικοτραγική αυτή ιστορία με τον μύθο των πρωτοπλάστων, με την εκδίωξή τους από τον Παράδεισο, με το απαγορευμένο δέντρο της γνώσης και τον πειρασμό. Ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται την απαγόρευση, τη συνειδητοποίηση, την αναζήτηση του χαμένου παραδείσου σε μία από τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές του 20ού αιώνα.

 

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση

Σχετικές ειδήσεις
O συγγραφέας Ζακ Εμπραχίμ έρχεται στην Ελλάδα και στα Public
23.01.2017 12:10
Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα του βιβλίου «Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής», Ζακ Εμπραχίμ. Στο βιβλίο του ο Αμερικανοαιγύπτιος συγγραφέας διηγείται μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία, πιο επίκαιρη από ποτέ.
06.10.2016 16:47
Σε ηλικία 74 ετών απεβίωσε ο συγγραφέας Αντώνης Σουρούνης, ύστερα από μακροχρόνια αρρώστια, όπως ενημέρωσε η Εταιρεία Συγγραφέων.
Ο διακεκριμένος συγγραφέας Richard Ford στην Ελλάδα
04.10.2016 10:30
O βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Richard Ford επισκέπτεται την Ελλάδα για δύο διαλέξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καλεσμένος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, της Αττικής Παράδοσης, του ACT (American College of Thessaloniki), του Βιβλιοπωλείου Κωνσταντινίδη και των Εκδόσεων Πατάκη.
Πέθανε η συγγραφέας Ανίτα Μπρούκνερ
16.03.2016 16:28
Σε ηλικία 87 ετών, έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας και ιστορικός Τέχνης Ανίτα Μπρούκνερ.
Ο δημιουργός του ντετέκτιβ Κλουζ στην Ελλάδα
09.03.2016 09:50
O Γερμανός Γίργκεν Μπανσέρους, ο συγγραφέας του ανεπανάληπτου ντετέκτιβ Κλουζ, έρχεται στην Ελλάδα και φέρνει μαζί του δύο νέους ήρωες!