Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Les revenants - εκείνοι που επιστρέφουν: performance στο metamatic:taf

Les revenants - εκείνοι που επιστρέφουν: performance στο metamatic:taf

Το metamatic:taf διανύοντας πλέον τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του υποδέχεται το φθινόπωρο και την έναρξη της νέας εκθεσιακής χρονιάς με μια performance, με τίτλο Les revenants, που αφηγείται ένα κομμάτι από την ιστορία της αγαπημένης αυλής της Νορμανού.

 

Ένα σκηνικό γνώριμο και οικείο δίνει το έναυσμα για μια χωρική πύκνωση αναμνήσεων από χρήσεις τόσο παρούσες όσο και παρωχημένες, όμως εξίσου αισθητά εγγεγραμμένες στο χώρο. Μια αποσπασματική αφήγηση ζωής ανοίγει μια κλειδαρότρυπα στις καθημερινές στιγμές που είθισται στην καλλιτεχνική διαδικασία να κόβονται στο μοντάζ. Και γίνεται τελικά η αφορμή για μια αναζήτηση του χρόνου που χάνεται αφήνοντας ίχνη πάνω σε τοίχους, πατώματα και ταβάνια, πόρτες και παραθυρόφυλλα.

 

Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Δημήτρης Δρόσσος, Ανδρέας Θεοδώρου, Ισμήνη Κακούρα – Βαρακλή, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Εύα Οικονόμου – Βαμβακά, Βαγγέλης Πιτσιλός

Σύλληψη, σκηνοθετική επιμέλεια: Γιαλένα Κλειδαρά
Επιμέλεια κίνησης: Νικολέτα Ξεναρίου
Επιμέλεια σκηνικών: Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα

Σχετικές ειδήσεις
Hayali - Sans toi, je tombe: performance στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 11:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 την performance Hayali - Sans toi, je tombe (Χωρίς εσένα, πέφτω…) των Mélissa Guex και Emre Yildizlar.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Η εντυπωσιακή performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
06.04.2016 13:18
Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη η performance του διακεκριμένου δημιουργού, Φίλιππου Τσιτσόπουλου, με τίτλο «Ένα μακρύ αντίο, λοιπόν, σε ολόκληρο το μεγαλείο μου» («A long farewell to all my greatness»).
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.