Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Λοξόδρομος, από το Camp

Λοξόδρομος, από το Camp

Ο Λοξόδρομος, το πρότζεκτ του Αύγουστου Βεϊνόγλου και της Ειρήνης Μπαχλιτζανάκη, αποτελεί μια επέμβαση / site-specific εγκατάσταση στον δεύτερο όροφο της Ιάσονος 47, η οποία θα εκτίθεται από τις 8 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Στα πλαίσια της επέμβασης αυτής ο χώρος που φιλοξενεί το πρότζεκτ προσεγγίζεται γλυπτικά μέσα από παρεμβάσεις στον ίδιο τον χώρο αλλά και αντικείμενα / readymades που προσαρμόζονται σε αυτόν. Ο γλυπτικός χειρισμός έχει στόχο τον επαναπροσδιορισμό του χώρου, την ενοποίησή και την εμπειρική προσέγγισή του. Όπως ένας σταθμός στο μεσοδιάστημα ενός μεγάλου ταξιδιού ο Λοξόδρομος στοχεύει στη δημιουργία ενός εσώκλειστου σύμπαντος δελεάζοντας τον επισκέπτη να δοκιμάσει “εναλλακτικές διαδρομές”, διαφορετικά σημεία θέασης και διαφορετικούς μικρο-προορισμούς και να αφεθεί στην εξερεύνηση της νέας διάστασης που προτείνεται. Παράλληλα, η εγκατάσταση δημιουργεί και ένα χώρο έκθεσης έργων που την πλαισιώνουν. Τα έργα των καλεσμένων - καλλιτεχνών προσαρμόζονται στον χώρο-εγκατάσταση, τον ορίζουν και γίνονται μέρος ενός ενιαίου συνόλου προτείνοντας κι αυτά με τη σειρά τους μια αλλιώτικη θέασή του.

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Χρήστος Βαγιάτας, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Alice Evans, Clare Flatley, Βίλλη Μανωλάκου, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα, Μαρία Τζανάκου.

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery
18.02.2016 12:58
H Blender Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Ταξιάρχη Μερμίρη "Vicious Circle", που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00.
Έκθεση της Lydia Borgek από το ΜΙΕΤ στο Μέγαρο Εϋνάρδου
22.01.2016 13:57
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Lydia Borgek: Lydia Borgek. Μια Ρωσίδα ζωγράφος από το Παρίσι στην Ελλάδα, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.
Narcissism-Masochism-Fetishism έκθεση του Πάνου Παπαδόπουλου στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
21.01.2016 15:21
Η γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την έκθεση «Narcissism-Masochism-Fetishism» του Πάνου Παπαδόπουλου. Πρόκειται για την πρώτη ατομική του στο χώρο της γκαλερί.
Αν...: έκθεση της Γωγώς Ιερομονάχου στις Εικαστικές Αναζητήσεις
21.01.2016 13:09
Οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ο χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης, εγκαινιάζουν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19.00, την έκθεση ζωγραφικής της Γωγώς Ιερομονάχου, με τίτλο "Αν...".