Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Λοξόδρομος, από το Camp

Λοξόδρομος, από το Camp

Ο Λοξόδρομος, το πρότζεκτ του Αύγουστου Βεϊνόγλου και της Ειρήνης Μπαχλιτζανάκη, αποτελεί μια επέμβαση / site-specific εγκατάσταση στον δεύτερο όροφο της Ιάσονος 47, η οποία θα εκτίθεται από τις 8 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Στα πλαίσια της επέμβασης αυτής ο χώρος που φιλοξενεί το πρότζεκτ προσεγγίζεται γλυπτικά μέσα από παρεμβάσεις στον ίδιο τον χώρο αλλά και αντικείμενα / readymades που προσαρμόζονται σε αυτόν. Ο γλυπτικός χειρισμός έχει στόχο τον επαναπροσδιορισμό του χώρου, την ενοποίησή και την εμπειρική προσέγγισή του. Όπως ένας σταθμός στο μεσοδιάστημα ενός μεγάλου ταξιδιού ο Λοξόδρομος στοχεύει στη δημιουργία ενός εσώκλειστου σύμπαντος δελεάζοντας τον επισκέπτη να δοκιμάσει “εναλλακτικές διαδρομές”, διαφορετικά σημεία θέασης και διαφορετικούς μικρο-προορισμούς και να αφεθεί στην εξερεύνηση της νέας διάστασης που προτείνεται. Παράλληλα, η εγκατάσταση δημιουργεί και ένα χώρο έκθεσης έργων που την πλαισιώνουν. Τα έργα των καλεσμένων - καλλιτεχνών προσαρμόζονται στον χώρο-εγκατάσταση, τον ορίζουν και γίνονται μέρος ενός ενιαίου συνόλου προτείνοντας κι αυτά με τη σειρά τους μια αλλιώτικη θέασή του.

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Χρήστος Βαγιάτας, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Alice Evans, Clare Flatley, Βίλλη Μανωλάκου, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα, Μαρία Τζανάκου.

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.
Στίγματα πορείας - Ίχνη Σπουδών: έκθεση του γλύπτη Θόδωρου στο Μέγαρο Εϋνάρδου
02.03.2016 13:26
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου, Στίγματα πορείας – Ίχνη Σπουδών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.
Έκθεση της Angela Occhipinti στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
29.02.2016 11:49

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί την πολύ σημαντική Ιταλίδα καλλιτέχνιδα, Angela Occhipinti, στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο “L’ Arte dell’ Incisione e la poetica dell’ imagine” («Η τέχνη της χάραξης και η ποίηση της εικόνας»).
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».