Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Λοξόδρομος, από το Camp

Λοξόδρομος, από το Camp

Ο Λοξόδρομος, το πρότζεκτ του Αύγουστου Βεϊνόγλου και της Ειρήνης Μπαχλιτζανάκη, αποτελεί μια επέμβαση / site-specific εγκατάσταση στον δεύτερο όροφο της Ιάσονος 47, η οποία θα εκτίθεται από τις 8 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Στα πλαίσια της επέμβασης αυτής ο χώρος που φιλοξενεί το πρότζεκτ προσεγγίζεται γλυπτικά μέσα από παρεμβάσεις στον ίδιο τον χώρο αλλά και αντικείμενα / readymades που προσαρμόζονται σε αυτόν. Ο γλυπτικός χειρισμός έχει στόχο τον επαναπροσδιορισμό του χώρου, την ενοποίησή και την εμπειρική προσέγγισή του. Όπως ένας σταθμός στο μεσοδιάστημα ενός μεγάλου ταξιδιού ο Λοξόδρομος στοχεύει στη δημιουργία ενός εσώκλειστου σύμπαντος δελεάζοντας τον επισκέπτη να δοκιμάσει “εναλλακτικές διαδρομές”, διαφορετικά σημεία θέασης και διαφορετικούς μικρο-προορισμούς και να αφεθεί στην εξερεύνηση της νέας διάστασης που προτείνεται. Παράλληλα, η εγκατάσταση δημιουργεί και ένα χώρο έκθεσης έργων που την πλαισιώνουν. Τα έργα των καλεσμένων - καλλιτεχνών προσαρμόζονται στον χώρο-εγκατάσταση, τον ορίζουν και γίνονται μέρος ενός ενιαίου συνόλου προτείνοντας κι αυτά με τη σειρά τους μια αλλιώτικη θέασή του.

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Χρήστος Βαγιάτας, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Alice Evans, Clare Flatley, Βίλλη Μανωλάκου, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα, Μαρία Τζανάκου.

Σχετικές ειδήσεις
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery
18.02.2016 12:58
H Blender Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Ταξιάρχη Μερμίρη "Vicious Circle", που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00.
υπό σκιάν: Έκθεση της Ολυμπίας Θεοφανοπούλου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
09.12.2015 15:55
Η έκθεση φωτογραφίας της Ολυμπίας Θεοφανοπούλου «υπό σκιάν» θα εκτεθεί από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή.
Φώτης Κόντογλου. Από τον «Λόγο» στην «Έκφρασι»: Έκθεση- αφιέρωμα στο Μουσείο Μπενάκη
08.12.2015 17:37
Το Μουσείο Μπενάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη γέννηση και 50 χρόνων από τον θάνατο του Φώτη Κόντογλου, τιμά τον σπουδαίο καλλιτέχνη και συγγραφέα με μία έκθεση αφιερωμένη στα βιβλία που συνέγραψε και εικονογράφησε, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό άλλη μια πτυχή του εξαιρετικού ταλέντου του.
Kούλα Μαραγκοπούλου - Μικρή Αναδρομική: Έκθεση στο Μουσείο Μπουζιάνη
07.12.2015 12:10
Το Μουσείο Μπουζιάνη εγκαινιάζει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.00 την έκθεση Kούλα Μαραγκοπούλου - Μικρή Αναδρομική, τιμώντας μια από τις κυριότερες εκπροσώπους του εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα και μαθήτρια του Γ. Μπουζιάνη.