Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

3 εκθέσεις ζωγραφικής, στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπακτίας

3 εκθέσεις ζωγραφικής, στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπακτίας

Ταυτισμένη στη μνήμη ως σταυροδρόμι πολιτισμών, η Ναύπακτος , μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα, φιλοξενεί αυτό το καλοκαίρι μια νέα πολιτιστική πρόταση στον τομέα της σύγχρονης τέχνης.

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την 22η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, επιχειρούν από κοινού, την ανάδειξη σημαντικών μνημείων της πόλης (ενετικό λιμάνι , Φετιχιέ Τζαμί) μέσω δράσεων για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, στοχεύοντας στη διαμόρφωση πολιτιστικού τουρισμού με βάση τον αρμονικό συνδυασμό της τοπικής παράδοσης και του σύγχρονου πολιτισμού.

 

Στον ονειρικό χώρο του μνημείου «Φετιχιέ Τζαμί» (κτισμένο σε απόσταση αναπνοής από τα ενετικά τείχη), διοργανώνονται τέσσερις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής με κεντρικό άξονα την αισθητική ψυχαγωγία και εκπαίδευση. Ειδικότερα γηγενείς και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τις χρωματικές διαδρομές που προτείνουν νέοι εικαστικοί (Αικ. Μουσιού), ντόπιοι καλλιτέχνες (Περ. Παπαβασιλείου), σημαντικοί ζωγράφοι της περιφέρειας (Β. Κολοκυθάς) αλλά και κορυφαίοι ζωγράφοι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπως ο καθηγητής της ΑΣΚΤ, Παύλος Σάμιος .

 

Για τη διοργάνωση και την πραγματοποίηση των εκθέσεων εργάζεται ακούραστα ένας σημαντικός αριθμός εθελοντών ενώ ενθαρρυντικό στοιχείο για το μέλλον αποτελεί η δημιουργία ενός μικρού δικτύου χορηγών που διαβλέπουν ότι η τέχνη και ευρύτερα ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί πεδίο ανάπτυξης για τον τόπο.

Σχετικές ειδήσεις
11.01.2017 14:51
Τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, εγκαινιάζεται η έκθεση του Ανδρέα Σιτορέγκο, με τίτλο “Ανθρωπόκαινος, 20° C”, στο Τζαμί Καρά Μουσά Πασά, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Πρόκειται για μία βίντεο εγκατάσταση in situ που πραγματοποιείται με την αιγίδα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Έκθεση του Απόστολου Κούστα στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
19.08.2016 11:38
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας σας προσκαλεί την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.30 στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, στα εγκαίνια της περιοδικής εικαστικής έκθεσης του Απόστολου Κούστα με τίτλο «ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ στους προγόνους μου».
Τρεις εκθέσεις ανοιχτές στο κοινό στην Άνδρο για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο
11.08.2016 12:45
Συμμετέχοντας στην παγκόσμια κίνηση η οποία στοχεύει οι δημόσιοι χώροι να μένουν ανοιχτοί στο κοινό το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, τα μουσεία – ιδρύματα: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως και Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, μας προσκαλούν την Πέμπτη 18 Αυγούστου σε τρεις εικαστικές εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο.
Ξενάγηση σε δύο εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 11:34
Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 12:00 ξεναγούμαστε στις δύο τρέχουσες εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών.