Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Διαδρομές με γέφυρες: Έκθεση στη gallery Art Πρίσμα

Διαδρομές με γέφυρες: Έκθεση στη gallery Art Πρίσμα

Η gallery Art Πρίσμα παρουσιάζει την έκθεση «Διαδρομές με γέφυρες» στην οποία συμμετέχουν οι: Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιάννης Ζιώγας , Μιχάλης Μανουσάκης και ο Γιάννης Χρηστάκος.  

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 8.30. Τέσσερεις καλλιτέχνες με διαφορετικές διαδρομές αλλά με εκλεκτικές συγγένειες σε ένα πιο προσωπικό εικαστικό διάλογο.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος σχολιάζει : «Τα έργα που παρουσιάζω έχουν σαν επίκεντρο τον άνθρωπο. Μέσα σε ένα τρισδιάστατο πλαίσιο τα κάτω άκρα  ισορροπούν  φέροντας πάνω τους αντικείμενα παράδοξα για το μέγεθος  και για τη φύση του ίδιου του ανθρώπου. Είναι έργα με μικτές τεχνικές όπου κυριαρχεί το άσπρο μαύρο».

Ο Γιάννης Ζιώγας αναφέρει : « Τα έργα μου σχηματίζουν εννοιολογικά πέπλα που ενώνουν διάφορους παράλληλους κόσμους δημιουργώντας εσωτερικές γέφυρες μεταξύ τους ».

Ο Μιχάλης Μανουσάκης  υποστηρίζει ότι : « Οι γέφυρες είναι ο στόχος των ποιητών. Η μοναχικότητα είναι το δομικό υλικό τους για να μπορούν να κάνουν εικόνα αυτά που κατάφεραν να συλλέξουν απ’ τον κόσμο που συνέχεια αφουγκράζονται ».

Τέλος, ο Γιάννης Χρηστάκος αναφερόμενος στη ζωγραφική του έρευνα τα τελευταία χρόνια, δηλώνει : «Ανέπτυξα ένα σύστημα σχεδιασμού αναμορφώνοντας περαιτέρω την γραμμή. Η γραμμή, κατά την διάρκεια της ζωγραφικής μου έρευνας έχει αναχθεί σε κύριο εκφραστικό και πλαστικό μέσο, αποτελώντας ευδιάκριτο στοιχείο της πρακτικής μου ».

 

 Άγγελος Αντωνόπουλος Διευθυντής  Α΄ εργαστηρίου ζωγραφικής Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών

Γιάννης Ζιώγας Επίκουρος Καθηγητής εικαστικών εφαρμοσμένων τεχνών πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Μιχάλης Μανουσάκης Καθηγητής Α΄ εργαστηρίου της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών

Γιάννης Χρηστάκος  Καθηγητής πανεπιστήμιου Θεσσαλίας - καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών τμήμα γραφικών τεχνών και καλλιτεχνικών σπουδών.

Σχετικές ειδήσεις
10.01.2017 14:11
Η gallery genesis παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεση της Μαίρης Νταγιαντά, με τίτλο "Διαδρομές".
Η Γοητεία της διαχρονικότητας: έκθεση της Κάλλιας Παπαθεοδώρου στη γκαλερί Art Prisma
20.09.2016 15:47
Η Gallery Art Πρίσμα εγκαινιάζει την εικαστική σαιζόν 2016-2017 με την έκθεση της Κάλλιας Παπαθεοδώρου, ''Η Γοητεία της διαχρονικότητας''.
Ομαδική έκθεση
10.08.2016 15:11
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα 2016 θα ανακαλύψετε τα έργα της ομαδικής έκθεσης "Διαδρομές Ατσούμπαλες" μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας.
Διαδρομές σε νέα μονοπάτια – 100 χρόνια μετά: Έκθεση – αφιέρωμα στην έπαυλη Τσιροπινά στη Σύρο
26.07.2016 16:36
Στο πλαίσιο του «Σύρος – Πολιτισμός 2016», θα πραγματοποιηθεί η κοινή έκθεση ζωγραφικής των Αχιλλέα Δρούγκα και Μιχάλη Μακρουλάκη, «Διαδρομές σε νέα μονοπάτια – 100 χρόνια μετά», με αφορμή τα 100 χρόνια της Έπαυλης Τσιροπινά.
Αιγαίο: Ταυτότητες + Διαδρομές: έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο
21.06.2016 16:10
Φέτος η γκαλερί Citronne, επικεντρώνεται στη θεματική του Αιγαίου, διαχρονικά επίκαιρη με ευρύτατες διαστάσεις τελευταία. Τα σημερινά κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα φέρνουν στην επιφάνεια ερωτήματα και οξείς προβληματισμούς με ελλιπή ή και ανύπαρκτη κατανόηση.