Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εριέττα Βορδώνη – Ειρήνη Ηλιοπούλου, «Sound of dreams», έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας

Εριέττα Βορδώνη – Ειρήνη Ηλιοπούλου, «Sound of dreams», έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας παρουσιάζει την έκθεση της Εριέττας Βορδώνη και της Ειρήνης Ηλιοπούλου με τίτλο, «Sound of dreams».

 

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 20 Μαΐου 2013.

 

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, ένας χώρος ιστορίας και πολιτισμού με ποικίλες πολιτιστικές παρεμβάσεις , χώρος που τιμά  αξίες  που παραμένουν αλώβητες στην πορεία του χρόνου, όπως αυτή της Τέχνης, διοργανώνει  αυτή την περίοδο Έκθεση Ζωγραφικής δύο σπουδαίων Ελληνίδων δημιουργών που με το έργο τους τιμούν το χώρο τους και τη χώρα μας: της Εριέττας Βορδώνη και της Ειρήνης Ηλιοπούλου.

 

Η  ζωγραφική, αυτό το είδος τέχνης στο οποίο συμμετέχει ο άνθρωπος με τις αισθήσεις του, εξετάζοντας τη σχέση θέματος και χρώματος, δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί ούτε και εξαντλήσει τις απεριόριστες δυνατότητες έκφρασής της.        

 

Παραμένει ένα πεδίο ανοιχτό σε προσεγγίσεις και πειραματισμούς, εκεί που καθε φορά γεννιέται κάτι το καινούριο.
Η έκθεση «Ήχος στο όνειρο », που εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας  το Σάββατο 11 Μαΐου στις 8.30 μμ, στην οποία συμμετέχουν οι δύο ταλαντούχες Ελληνίδες εικαστικοί, παρουσιάζει τις ενδόμυχες σκέψεις και τα συναισθήματα που ανιχνεύονται μέσα από τη δύναμη του χρώματος και του φωτός.
Πρόκειται για μια έκθεση  στην οποία παρουσιάζονται τοπία, ανθρώπινες φιγούρες, άλογα σε φυγή, όπερες, θέατρα και καφενεία, με κοινό παρονομαστή το έντονο δραματικό και θεατρικό  στοιχείο, που διακρίνει και τις δύο καλλιτέχνιδες.
Έτσι ο χώρος του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας, αποκτά μια νέα διάσταση από την ιδιάζουσα κίνηση και την έκρηξη των χρωμάτων που μοιάζουν να πάλλονται μεταδίδοντας έντονα συναισθήματα στον θεατή. Τα έργα τέχνης αυτά, γεμάτα φαντασία και συμβολισμούς, έχουν μεταφυσικές προεκτάσεις και στοχεύουν στο να αναδείξουν το πρωτογενές συναίσθημα και τις αντιδράσεις μας, μέσω της τέχνης.     

 

 

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Φοίβη Παρασκευά, ιστορικός τέχνης.

Σχετικές ειδήσεις
Φωτογραφική έκθεση στο Ιστορικό Μουσείο Σερβίας του Βελιγραδίου
03.01.2017 13:24
Στο Ιστορικό Μουσείο Σερβίας στο Βελιγράδι βρίσκεται η φωτογραφική περιοδική έκθεση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού «Γαλλοσερβικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο του 1ου Π.Π. στην Θέρμη / Σέδες. Τα αρχαιολογικά τεκμήρια».
Οι Αυθάδειες του Ήλιου: εικαστική έκθεση με έργα του Leonardo Cremonini στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
22.08.2016 12:55
Έξι χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου εικαστικού Leonardo Cremonini, το Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας διοργανώνει και παρουσιάζει από 3 Σεπτεμβρίου έως 30 Οκτωβρίου 2016 την έκθεση «Οι Αυθάδειες του Ήλιου» με έργα του μεγάλου Ιταλού δημιουργού, σε επιμέλεια του Αλέξη Βερούκα.
ταξίδι στο χρόνο…: Έκθεση του Νώντα Ρεντζή στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας
11.05.2016 14:13
Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας σας καλεί σε ένα «ταξίδι στο χρόνο…»μέσα από την ζωγραφική του σύγχρονου λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρεντζή. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 11.30.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.
Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
16.03.2016 13:27
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας θα φιλοξενείται από την Παρασκευή 25 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 η έκθεση «Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι» με έργα από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.