Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στη Χίο

Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στη Χίο

Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με έργα που πρόσφατα έχουν δημιουργήσει οι εικαστικοί καλλιτέχνες Αγγελική Ανδρέου , Μαρία Κασαπίδου, Ισίδωρος Λοΐζος  και Γιώργος Σκαβάρας, παρουσιάζουν, από τις 23 Μαρτίου ως τις 14 Απριλίου 2013, η Φωτογραφική Λέσχη Χίου και η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη, στην οδό Αμάντου 26, στη Χίο. 

 

Οι τέσσερις καλλιτέχνες ζουν και εργάζονται στη Χίο.

 

 

 

Oι ίδιοι δηλώνουν: «Αναρωτηθήκαμε το λόγο για τον οποίο εκθέτουμε στη σημερινή δύσκολη εποχή, στο ασφυκτικό παρόν.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το γιατί  αλλά το  αισθανόμαστε ως εσωτερική ανάγκη. Η έμπνευση γεννιέται μέσα από συνεχόμενα "δεν γνωρίζω".

Δεν είναι ευκολία η έκθεση, είναι μια αντίδραση στην πιεστική καθημερινότητα, είναι μια κατάθεση του εαυτού μας. Ένα άνοιγμα στο μέλλον.» Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, στις 19.30. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο 10.00-12.00 & 17.30-20.30

 

 

 

 

Οι καλλιτέχνες

 

Αγγελική Ανδρέου

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε γραφιστική στη Σχολή Βακαλό  και ζωγραφική  στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήριο του Δημοσθένη Κοκκινίδη. 

Από το 2006 ζει στη Χίο και εργάζεται σαν καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Μαρία Κασαπίδου

Γεννήθηκε στις Η.Π.Α. 

Σπούδασε γραφικές τέχνες στη Σχολή Βακαλό και ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις  στην Αθήνα και στη Χίο. 

Από το 1999 ζει στη Χίο και εργάζεται  ως καθηγήτρια Εικαστικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

 

Ισίδωρος Λοΐζος

Γεννήθηκε στη Χίο και διατηρεί φωτογραφείο από το 2002.

Από το 1987 ως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Χίο και στην Αθήνα.

Έχει διακριθεί δύο φορές στο international foto-festival στο Κnokke-Heiste του Βελγίου, και στο festival στο Cabrovo στη Βουλγαρία.

Είναι μέλος του "Φοίβου" οργανισμού συλλογικής διαχείρισης και προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων φωτογράφων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου.

 

Γιώργος  Σκαβάρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. 

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με κατεύθυνση τη ζωγραφική, στο εργαστήριο της Ρένας Παπασπύρου.

Έχει συμμετάσχει σε  ομαδικές εκθέσεις και εικαστικές διοργανώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Χίο. Παράλληλα εργάστηκε σαν ζωγράφος και κατασκευαστής σκηνικών σε θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Από το 2005 ζει στη Χίο και εργάζεται σαν καθηγητής καλλιτεχνικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Σχετικές ειδήσεις
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
Έκθεση φωτογραφίας του Αυστραλού Shane Aurousseau στον Ιανό
06.09.2016 13:48
O ΙΑΝΟS και η καναδική επενδυτική εταιρία «Syracuse Main, Inc.» παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας του Αυστραλού καλλιτέχνη Shane Aurousseau την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:30 στο IANOS CAFÉ.
Everything is the same but everything is different: Έκθεση της Έφης Χαλιορή στη γκαλερί Μορφές
30.06.2016 12:20
Το πρώτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας Medphoto Festival – «Borders/Crossroads», σε συνεργασία με την Γκαλερί «Μορφές», παρουσιάζουν από τις 5 Ιουλίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας της Έφης Χαλιορή, “Everything is the same but everything is different”.
Αθήνα. Η Πόλη μου: Έκθεση των σπουδαστών φωτογραφίας του ΑΚΤΟ
27.06.2016 13:06
Οι σπουδαστές Φωτογραφίας του ΑΚΤΟ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στον Πολυχώρο Palmier Bistro, την έκθεση “Αθήνα. Η Πόλη μου” την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής τους Γιάννης Γιαννακόπουλος.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.