Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο, έκθεση στην αίθουσα τέχνης του Ιανού

Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο, έκθεση στην αίθουσα τέχνης του Ιανού

Η ανανεωμένη IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ επαναδιατυπώνοντας την ταυτότητά της, παρουσιάζει υπό

την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, θεματικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν του βιβλίου.


Οι προγραμματιζόμενες εκθέσεις συνομιλούν με παράλληλες δράσεις στον υπόλοιπο χώρο του βιβλιοπωλείου (διαλέξεις, μουσικά, θεατρικά και άλλα θέματα) καθώς και με βιβλιοφιλικά αφιερώματα αντίστοιχης θεματικής.


 
Η νέα εικαστική πρόταση με τίτλο «Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!», εστιάζει στη χαρά της ανάγνωσης και την περιπέτεια της αφήγησης, αλλά και στο ίδιο το βιβλίο ως αντικείμενο-κόσμο.

 


Έτσι, η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τον Πρόεδρό του Βαγγέλη Ηλιόπουλο, απευθύνθηκε σε διακεκριμένους αλλά και νεότερους εικονογράφους παιδικών βιβλίων προτείνοντάς τους το ίδιο το βιβλίο ως συναρπαστικό αντικείμενο έμπνευσης. Στόχος των ζωγραφικών και των τρισδιάστατων έργων που προέκυψαν από αυτή τη συνομιλία είναι λιγότερο η συγκεκριμένη εικονογράφηση μιας ιστορίας ή ενός κλασικού παραμυθιού από τα ενυπάρχοντα πεδία της εικονογραφικής δραστηριότητας κάθε εικονογράφου και περισσότερο η ανάδειξη της εικαστικής εμπλοκής του κάθε έργου του ως αισθητικής αυτοτέλειας. 


 
Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Ίρις Κρητικού. 


 
Παράλληλα, προγραμματίζονται εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για ενήλικες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και παιδιά.


 
Στην έκθεση συμμετέχουν: Νικόλας Ανδρικόπουλος, Ελίζα Βαβούρη, Έφη Βάγκνερ, Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Λήδα Βαρβαρούση, Κατερίνα Βερούτσου, Σπύρος Γούσης, Σοφία Γρηγοριάδου, Έλλη Γρίβα, Βασίλης Γρίβας, Μυρτώ Δεληβοριά, Χρήστος Δήμος, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Κωνσταντίνα Καπανίδου, Ναταλία Καπατσούλια, Έλλη Κελεμένδρη, Έφη Λαδά, Αγγελική Μακρή, Μάρια Μπαχά, Πέτρος Μπουλούμπασης, Πωλίνα Παπανικολάου, Διατσέντα Παρίση, Βασίλης Παπατσαρούχας, Στέφανος Ρόκος, Ίρις Σαμαρτζή, Σβετλίν, Γιώργος Σγουρός, Ντανιέλα Σταματιάδη, Μαρίνα Στελλάτου, Φωτεινή Στεφανίδη, Τέτη Σώλου, Μαρία Τζαμπούρα, Σοφία Τουλιάτου, Εύη Τσακνιά, Κατερίνα Χαδουλού, Βάσω Ψαράκη, Δήμητρα Ψυχογιού.


 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 


 
Την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 18.00
Συγγραφείς διαλέγουν ένα έργο και γράφουν μια ιστορία για παιδιά
Στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης εικονογράφων καλεσμένοι συγγραφείς διαλέγουν ένα έργο, εμπνέονται και γράφουν μια μικρή ιστορία, την οποία παρουσιάζουν στο κοινό.
Για παιδιά και ενήλικες.
Είσοδος ελεύθερη.
 
Το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 13.00
Ξενάγηση στο συναρπαστικό κόσμο των παιδικών βιβλίων από τους εικονογράφους που συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής “Ζωγράφισέ μου ένα βιβλίο!".
Στο πλαίσιο της ξενάγησης τα παιδιά θα μυηθούν από τους ίδιους τους δημιουργούς στα μυστικά της εικονογράφησης και θα ζωγραφίσουν το δικό τους βιβλίο!
Για παιδιά 5 - 11 ετών.
Είσοδος ελεύθερη.
 

Σχετικές ειδήσεις
Τέχνη στο πατάρι #5 στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
21.02.2017 10:20
Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ θα φιλοξενήσει και φέτος την καθιερωμένη εδώ και τέσσερα χρόνια Τέχνη στο Πατάρι, μια ομαδική εικαστική έκθεση που προτείνει μικρούς θησαυρούς τέχνης στο πατάρι του Ιανού.
ROOMS2017 plus+ στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος
08.02.2017 17:12
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος παρουσιάζει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS2017 plus+”.
Rooms2017: η 17η έκθεση από την Αίθουσα Τέχνης Καππάτος στο St George Lycabettus
09.01.2017 11:21
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου μέχρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, για δέκατη έβδομη φορά από το 1999, την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS2017” στο Ξενοδοχείο “St George Lycabettus”, στην Δεξαμενή, Κολωνάκι, Αθήνα.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ομαδική έκθεση στον Ιανό
02.06.2016 13:33
Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η IANOS Αίθουσα Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση τιμώντας το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας που κάθε χρόνο ανοίγει τις πόρτες του σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.