Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Δημήτρης Ανδρεάδης: Έκθεση ζωγραφικής, στη γκαλερί Ιλεάνα Τούντα

Δημήτρης Ανδρεάδης: Έκθεση ζωγραφικής, στη γκαλερί Ιλεάνα Τούντα

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη

… με τίτλο "Daily Unsimplicity", που θα διαρκέσει από τις 6 Μαρτίου έως και τις 13 Απριλίου 2013.


Με πίνακες μεγάλων διαστάσεων, ισορροπώντας μεταξύ αναπαράστασης και αφαίρεσης, επιχειρεί να διευρύνει τα όρια της ζωγραφικής αφήγησης στη νέα εποχή. Τα θέματα του απόλυτα - σύμβολα και παραισθήσεις μιάς περιόδου στο σκοτάδι - μας οδηγούν στην πέρα απο τις λέξεις ερμηνεία. Εκεί που το όραμα υπάρχει αυτόνομο ακινητοποιώντας τον «μέσα» χρόνο.


Μόνο απο μνήμης θα θεωρούσαμε ότι τα αντικείμενα του Δημήτρη Ανδρεάδη ανήκουν στο πεδίο της καθημερινότητας, μιάς και η λάμψη τους, μέσα απο την διαίσθητική γραφή και ματιά του καλλιτεχνη, μας οδηγεί σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει Αναπλότητα - Unsimplicity (η κατάσταση στη οποία "κάτι είναι μόνο αυτό που φαίνεται πως είναι και ώς τέτοιο μόνο μπορεί να εκληφθεί"). Η αποκρυστάλλωση δηλαδή μιάς μορφής μέσα από αυτό που οι Ιάπωνες ονομάζουν "κατάσταση Satori" ή αλλιώς "στιγμιαία επιφοίτηση".


Δίπτυχες και τρίπτυχες συνθέσεις συνήγορούν στο να περιπλέξουν τη φαινομενική απλότητα των έργων σε σχέσεις πέρα από τον συνειρμό, σε αυτό που θα μπορούσε να οριστεί ως αφηρημένο δυναμικό πεδίο.

Σχετικές ειδήσεις
Planescapes: έκθεση της Νεφέλης Δημητριάδη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
27.10.2016 13:39
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η πρώτη εικαστική εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας της Νεφέλης Δημητριάδη με τίτλο Planescapes, σε επιμέλεια του Θανάση Μουτσόπουλου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου 2016.
Κατερίνα Χρηστίδη - Η Μέρα που η σκιά ήταν ίσως σκοτεινότερη: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
06.09.2016 14:27
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση της Κατερίνας Χρηστίδη με τίτλο Η μέρα που η σκιά του ήταν ίσως σκοτεινότερη.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.
Aenima: έκθεση του Πάνου Φαμέλη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
18.01.2016 11:03
Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση του Πάνου Φαμέλη με τίτλο “Aenima”.
Έκθεση του Χρήστου Δεληδήμου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
29.10.2015 11:50
Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση του Χρήστου Δεληδήμου με τίτλο “Something Nests Inside You, Something Will Not Be The Same”. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Δεκεμβρίου 2015.