Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Δημήτρης Ανδρεάδης: Έκθεση ζωγραφικής, στη γκαλερί Ιλεάνα Τούντα

Δημήτρης Ανδρεάδης: Έκθεση ζωγραφικής, στη γκαλερί Ιλεάνα Τούντα

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη

… με τίτλο "Daily Unsimplicity", που θα διαρκέσει από τις 6 Μαρτίου έως και τις 13 Απριλίου 2013.


Με πίνακες μεγάλων διαστάσεων, ισορροπώντας μεταξύ αναπαράστασης και αφαίρεσης, επιχειρεί να διευρύνει τα όρια της ζωγραφικής αφήγησης στη νέα εποχή. Τα θέματα του απόλυτα - σύμβολα και παραισθήσεις μιάς περιόδου στο σκοτάδι - μας οδηγούν στην πέρα απο τις λέξεις ερμηνεία. Εκεί που το όραμα υπάρχει αυτόνομο ακινητοποιώντας τον «μέσα» χρόνο.


Μόνο απο μνήμης θα θεωρούσαμε ότι τα αντικείμενα του Δημήτρη Ανδρεάδη ανήκουν στο πεδίο της καθημερινότητας, μιάς και η λάμψη τους, μέσα απο την διαίσθητική γραφή και ματιά του καλλιτεχνη, μας οδηγεί σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει Αναπλότητα - Unsimplicity (η κατάσταση στη οποία "κάτι είναι μόνο αυτό που φαίνεται πως είναι και ώς τέτοιο μόνο μπορεί να εκληφθεί"). Η αποκρυστάλλωση δηλαδή μιάς μορφής μέσα από αυτό που οι Ιάπωνες ονομάζουν "κατάσταση Satori" ή αλλιώς "στιγμιαία επιφοίτηση".


Δίπτυχες και τρίπτυχες συνθέσεις συνήγορούν στο να περιπλέξουν τη φαινομενική απλότητα των έργων σε σχέσεις πέρα από τον συνειρμό, σε αυτό που θα μπορούσε να οριστεί ως αφηρημένο δυναμικό πεδίο.

Σχετικές ειδήσεις
Texting Spirits: έκθεση της Lola Montes Schnabel στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
25.11.2016 17:17
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η πρώτη ατομική έκθεση της Αμερικανίδας εικαστικού Lola Montes Schnabel (Νέα Υόρκη 1981) στην Ελλάδα, σε επιμέλεια του εικαστικού Δημήτρη Αντωνίτση.
Β is everything you can imagine from the material world: έκθεση του Δημήτρη Φουτρή στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
23.11.2016 14:15
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση του Δημήτρη Φουτρή με τίτλο Β is everything you can imagine from the material world. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Ιανουαρίου 2017.
Τραμουντάνα: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
31.10.2016 10:01
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ομαδική έκθεση με τίτλο Τραμουντάνα, σε επιμέλεια του Αλέξιου Παπαζαχαρία.
Κατερίνα Χρηστίδη - Η Μέρα που η σκιά ήταν ίσως σκοτεινότερη: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
06.09.2016 14:27
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση της Κατερίνας Χρηστίδη με τίτλο Η μέρα που η σκιά του ήταν ίσως σκοτεινότερη.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.