Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙ: Othello Project, στο Beton7

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙ: Othello Project, στο Beton7

Τo Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο 2013, το

δεύτερο φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές  Συνθέσεις” με βάση τα έργα του Σαίξπηρ, παρουσιάζοντας 14 έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι υπέβαλλαν πρόταση και επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα του Beton7 .Για την παράσταση

Πώς σβήνουν δυο λαμπεροί, ευγενικοί ήρωες; Εκείνος μεταμορφώνεται σε τέρας και γίνεται τελικά «Μαύρος», έτσι όπως η φύση - κυριολεκτικά και η κοινωνία - μεταφορικά τον κατέταξαν. Εκείνη αποδεικνύεται «Δύσμοιρη», έτσι όπως η μοίρα την έταξε κατ’ όνομα… Φταίει η «φύση», η «θέση» ή μήπως οι «πανούργες ενέργειες της κόλασης»; Τρεις υποκριτές θέτουν το ερώτημα στο κοινό και τρία πρόσωπα Οθέλλος-Δυσδαιμόνα-Ιάγος επιχειρούν, μέσα σ’ ένα ρινγκ και στον συμπυκνωμένο ανάλγητο χρόνο μιας τραγωδίας, να ξετυλίξουν τη  διαστρεβλωτική και διαβρωτική πορεία του Κακού.Συντελεστές
 


Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Διασκευή: Ζωρζίνα Τζουμάκα
Σκηνοθεσία: Ιουλία Σιάμου - Ζωρζίνα Τζουμάκα
Ενδυματολογική επιμέλεια: Άση Δημητρολοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμού : Γεώργιος Κ.Τάντος
Μουσική : Άρης Χαντζόπουλος
Φωτογραφία : Άρης Ρούπινας

Παίζουν: Μιχάλης Καλιότσος - Γιώργος Καπινιάρης - Ιουλία Σιάμου


 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Παίκτες, του Νικολάι Γκόγκολ στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016 – 17 στο Beton 7
24.11.2016 12:15
Οι Θεατρικές Συνθέσεις 2016 – 17 στο Beton 7 παρουσιάζει το έργο του Νικολάι Γκογκόλ, Οι παίκτες, σε ελεύθερη διασκευή του Κώστα Νταλιάνη.
Σημειώσεις από το υπόγειο, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016
25.10.2016 16:43
Ανοίγοντας το "Φεστιβάλ των θεατρικών Συνθέσεων' στο Beton7 με θέμα: ‘’Ρώσοι συγγραφείς – Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ’’ παρουσιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ώρα 21:00 και για οκτώ παραστάσεις το έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ‘’Σημειώσεις από το υπόγειο’’ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πέρη Μιχαηλίδη.
Το Στρίψιμο της βίδας, του Χένρι Τζέιμς τον Ιανουάριο στο Θέατρο Άνεσις
04.07.2016 10:43
Το Άνεσις υποδέχεται το Δημοσθένη Παπαδόπουλο που από τον Ιανουάριο του 2017 θα υπογράφει τη σκηνοθεσία στο έργο του Τζέφρι Χάτσερ, Το στρίψιμο της βίδας.
To Meeting the Odyssey project στην Ελλάδα
27.05.2016 10:46
Τέσσερα χρόνια προετοιμασίας. Πενήντα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Τέσσερις διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα. 68 μέρες με παραστάσεις, workshops και instants με φόντο το θρυλικό Αιγαίο. Μια ιδέα.
Πέντε δυνατές πρεμιέρες για το ΚΘΒΕ τον Ιανουάριο
30.12.2015 11:12
Τρεις νέες παραγωγές ξεκινούν τον Ιανουάριο στις σκηνές του ΚΘΒΕ. Παράλληλα, το Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με δύο έργα, ενώ για πρώτη φορά εντάσσεται στο ρεπερτόριό του παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά. Η περιοδεία αυτή θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.