Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙ: Othello Project, στο Beton7

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙ: Othello Project, στο Beton7

Τo Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο 2013, το

δεύτερο φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές  Συνθέσεις” με βάση τα έργα του Σαίξπηρ, παρουσιάζοντας 14 έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι υπέβαλλαν πρόταση και επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα του Beton7 .Για την παράσταση

Πώς σβήνουν δυο λαμπεροί, ευγενικοί ήρωες; Εκείνος μεταμορφώνεται σε τέρας και γίνεται τελικά «Μαύρος», έτσι όπως η φύση - κυριολεκτικά και η κοινωνία - μεταφορικά τον κατέταξαν. Εκείνη αποδεικνύεται «Δύσμοιρη», έτσι όπως η μοίρα την έταξε κατ’ όνομα… Φταίει η «φύση», η «θέση» ή μήπως οι «πανούργες ενέργειες της κόλασης»; Τρεις υποκριτές θέτουν το ερώτημα στο κοινό και τρία πρόσωπα Οθέλλος-Δυσδαιμόνα-Ιάγος επιχειρούν, μέσα σ’ ένα ρινγκ και στον συμπυκνωμένο ανάλγητο χρόνο μιας τραγωδίας, να ξετυλίξουν τη  διαστρεβλωτική και διαβρωτική πορεία του Κακού.Συντελεστές
 


Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Διασκευή: Ζωρζίνα Τζουμάκα
Σκηνοθεσία: Ιουλία Σιάμου - Ζωρζίνα Τζουμάκα
Ενδυματολογική επιμέλεια: Άση Δημητρολοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμού : Γεώργιος Κ.Τάντος
Μουσική : Άρης Χαντζόπουλος
Φωτογραφία : Άρης Ρούπινας

Παίζουν: Μιχάλης Καλιότσος - Γιώργος Καπινιάρης - Ιουλία Σιάμου


 

Σχετικές ειδήσεις
Το Στρίψιμο της βίδας, του Χένρι Τζέιμς τον Ιανουάριο στο Θέατρο Άνεσις
04.07.2016 10:43
Το Άνεσις υποδέχεται το Δημοσθένη Παπαδόπουλο που από τον Ιανουάριο του 2017 θα υπογράφει τη σκηνοθεσία στο έργο του Τζέφρι Χάτσερ, Το στρίψιμο της βίδας.
To Meeting the Odyssey project στην Ελλάδα
27.05.2016 10:46
Τέσσερα χρόνια προετοιμασίας. Πενήντα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Τέσσερις διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα. 68 μέρες με παραστάσεις, workshops και instants με φόντο το θρυλικό Αιγαίο. Μια ιδέα.
Insomnia Greca: Η Αγρυπνία της Αποκριάς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
18.02.2016 16:44
Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας και η δημιουργική ομάδα του BOUΛOUKI PROJECT (Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη και Νεφέλη Σωτηράκη), επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Insomnia Greca», την «Αγρυπνία της Αποκριάς».
Πέντε δυνατές πρεμιέρες για το ΚΘΒΕ τον Ιανουάριο
30.12.2015 11:12
Τρεις νέες παραγωγές ξεκινούν τον Ιανουάριο στις σκηνές του ΚΘΒΕ. Παράλληλα, το Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με δύο έργα, ενώ για πρώτη φορά εντάσσεται στο ρεπερτόριό του παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά. Η περιοδεία αυτή θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
μια οπτιδημοκρατία: Installation-Performance στο Beton7
10.11.2015 14:14
Στις 11 Νοεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στο labelmarseille (Μασσαλία) και στο beton7 η multimedia-performance “μια οπτιδημοκρατία” στο πλαίσιο του φεστιβάλ Instants Vidéos.