Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η μικρή μας πόλη του Θόρντον Ουάιλντερ στο θέατρο Βασιλάκου

Η μικρή μας πόλη του Θόρντον Ουάιλντερ στο θέατρο Βασιλάκου

Η νεανική παράσταση «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ, παράλληλα με τη μεγάλη επιτυχία

που σημειώνει σε γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας, μεταφέρεται και στη σκηνή του θεάτρου «Βασιλάκου» από τις 2 Μαρτίου.

 

Πρόκειται για την παράσταση με την οποία ο Θεατρικός Οργανισμός «Ακροπόλ» εγκαινίασε τη νεανική του σκηνή και με την οποία, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, επισκέφθηκε και συνεχίζει να επισκέπτεται σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής.

 

«Η μικρή μας πόλη» είναι μια τρυφερή, ευαίσθητη και συνάμα φιλοσοφημένη παρουσίαση της ανθρώπινης καθημερινότητας, με την οποία οι θεατές , έφηβοι και όχι μόνο, μπορούν να ταυτιστούν.

 

Το έργο , μέσα από τη σχέση δύο παιδιών, της Έμιλυ και του Τζορτζ, αποτελεί μια τοιχογραφία της εσωτερικής ζωής του ανθρώπου. Η διαχρονικότητα και η οικουμενικότητα των θεμάτων του, είναι τα στοιχεία που το τοποθετούν ανάμεσα στα κλασικά έργα.

 

Πρωτοπαίχθηκε το 1938 στη Νέα Υόρκη με ιδιαίτερη επιτυχία. Ήταν τότε που ο Θόρντον Ουάιλντερ κέρδισε ένα ακόμη βραβείο Πούλιτζερ. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1945, ενώ το 1962 παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Μάριου Πλωρίτη με την αξέχαστη Ελλη Λαμπέτη στο ρόλο της Έμιλυ και τον Γιάννη Φέρτη στο ρόλο του Τζορτζ.

 

Ο Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης με τεράστια και αποδεδειγμένη εμπειρία πάνω σε ζητήματα θεάτρου για νέους, έχοντας μαζί του μια πλειάδα από έξοχους νέους αλλά συνάμα και δοκιμασμένους ηθοποιούς, παρουσιάζει τώρα τη «Μικρή μας πόλη» στο θέατρο «Βασιλάκου».

 


Mετάφραση: Ευαγγελία Σκοτιδάκη
Δραματουργική επεξεργασία-προσαρμογή: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Επιμέλεια κίνησης: Αμάλια Μπένετ
Σκηνογραφία: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Θέμης Καραμουταρίδης

 

Την ιστορία αφηγούνται: Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Έμιλυ Γουέμπ), Άνδρη Θεοδότου (Μυρτλ Γουέμπ), Σοφία Καψούρου (Ρεββέκα Γκιμπς, κυρία Σόαμς), Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Τζο Κρόουελ, Γουάλας Γουέμπ, Σάιμον Στίμσον), Κωνσταντίνος Μπούντας  (Χάουι Νιούσαμ, Τζώρτζ Γκιμπς), Ιωάννα Πιατά (Τζούλια Γκιμπς), Αινείας Τσαμάτης (Φρανκ Γκιμπς)
 

Σχετικές ειδήσεις
Η
07.12.2016 13:36
Η Παπλωματού, σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Τόλη, παρουσιάζεται για την εορταστική περίοδο στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου.
Η Κόκκινη Μύτη στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Πόλη!
28.11.2016 12:50
Το ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΗ και οι Μικροί ΠυροΤέχνες παρουσιάζουν την μουσική θεατρική παράσταση “Η Κόκκινη Μύτη”, την ιστορία του κλόουν Ζακ – Ζαν Περώ.
Σχολικά Γυμνάσια (Middle School: The Worst Years of my Life)
21.10.2016 17:20
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους την ταινία Σχολικά Γυμνάσια (Middle School: The Worst Years of my Life).
Ο Μικρός Πρίγκιπας, του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου
01.09.2016 11:51
Η Παιδική Σκηνή Μαριάννα Τόλη παρουσιάζει στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, το έργο Ο Μικρός Πρίγκιπας, του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.
Μόνο αν το Πιστέψεις… της Κέλλυς Σταμουλάκη στο Θέατρο Αλίκη
19.07.2016 15:21
H Κέλλυ Σταμουλάκη μετά τη μεγάλη της επιτυχία «Πρίγκιπας και Φτωχός», επιστρέφει με τη νέα της παράσταση «Μόνο αν το Πιστέψεις…» στο Θέατρο ΑΛΙΚΗ.