Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Γιάννης Παπαναστασίου και Σπύρος Μάνεσης: Jazz Café Afternoon - Συναυλία στο beton7cafe

Γιάννης Παπαναστασίου και Σπύρος Μάνεσης: Jazz Café Afternoon - Συναυλία στο beton7cafe

Το ντουέτο του σαξοφωνίστα Γιάννη Παπαναστασίου με τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση θα εμφανιστεί στο έβδομο

Jazz Café Afternoon, στις 10 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο beton7cafe.

 

Το ντουέτο του σαξοφωνίστα Γιάννη Παπαναστασίου με τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση αποτελεί τη σύμπραξη δυο μουσικών με πολύ ξεχωριστή μουσική προσωπικότητα και ήχο.


Ο Γιάννης Παπαναστασίου είναι ένας από τους κορυφαίους σαξοφωνίστες και μουσικούς της jazz στην Ελλάδα, με ήχο που χαρακτηρίζεται από την παράδοση του mainstream και με έντονα στοιχεία λυρισμού, εξωστρέφειας και χιούμορ.


Ο Σπύρος Μάνεσης, με δραστηριότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη χαρακτηρίζεται από έναν μοντέρνο ήχο με έντονα τόσο τα λυρικά όσο και τα ρυθμικά στοιχεία. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το album του με τον τίτλο “Undelivered” που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.


Οι δύο μουσικοί παρουσιάζουν αυτή την Κυριακή στις 10 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο beton7cafe συνθέσεις τους και ρεπερτόριο από την ιστορία της jazz υπό το πρίσμα ενός δημιουργικού παιξίματος με έντονο το στοιχείο του interplay.

 

Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο σαξόφωνο
Σπύρος Μάνεσης: πιάνο

 

Σχετικές ειδήσεις
Craig Handy & Kirk Lightsey Quartet live στο Half Note
11.10.2016 12:45
Ένα εκπληκτικό γκρουπ, το κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Craig Handy και του πιανίστα Kirk Lightsey, με τον Nicola Sabato και τον John Betch, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την μουσική και τον θρύλο του μεγάλου σαξοφωνίστα Dexter Gordon.
Nana Trevor Quartet με Special guest τον Δημήτρη Καλαντζή live στο Café του Νομισματικού Μουσείου
02.09.2016 15:18
Η Nana Trevor και η μπάντα της συναντά τον διακεκριμένο πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή σε μια συναυλία με ρυθμούς και μελωδίες jazz, blues και latin.
Η Μαρία Κοτρότσου live στο café του Νομισματικού Μουσείου
26.08.2016 11:25
Η Μαρία Κοτρότσου θα εμφανιστεί την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016 για μία συναυλία στο café του Νομισματικού Μουσείου.
Jazz+Πράξεις 2016: Με Andy Sheppard και Rita Marcotulli η τελευταία μέρα
25.05.2016 13:45
Η αυλαία του «Jazz+Πράξεις 2016» θα πέσει το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 21.30 στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αίθριου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με δυο τεράστια ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής, τον Βρετανό σαξοφωνίστα Andy Sheppard και την Ιταλίδα πιανίστρια και συνθέτρια Rita Marcotulli να ενώνουν δημιουργικά τις δυνάμεις τους σε ένα εκλεκτικό ντουέτο παρουσιάζοντας κορυφαίες στιγμές της κοινής τους πορείας.
Manesis Gyftakis Gouliaris Trio live στο Beton 7
26.04.2016 14:50
Ο Σπύρος Μάνεσης, ο Αρίωνας Γυφτάκης και ο Αναστάσης Γούλιαρης θα εμφανιστούν ως Manesis Gyftakis Gouliaris Trio για μία συναυλία στο Beton 7.