Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Κολάζ στιγμών, έκθεση του Sotirios, στο Partizan Bar

Κολάζ στιγμών, έκθεση του Sotirios, στο Partizan Bar

Το Partizan Bar φιλοξενεί την έκθεση του Sotirios με τίτλο «Κολάζ στιγμών»…

… στις 13-20 Φεβρουαρίου 2013.


κολάζ, ουσ ουδ κολάζ [ko'laz] τεχνική με ζωγραφική και κολλημένα υλικά


Η λέξη «κολάζ» προέρχεται από την γαλλική λέξη coller που σημαίνει "κολλάω".
Η εικόνα δημιουργείται από κομμάτια υφάσματος ή χαρτιού αλλά και από άλλα υλικά κολλημένα μεταξύ τους.


“Αυτό είναι ο κανόνας και δεν θα μπορούσα να τον αλλάξω ούτε στη δική μου ζωή.
Κομμάτια συνδεδεμένα μεταξύ τους , στιγμές που αποθανατίζονται σ’ ένα κομμάτι χαρτί , σ’ έναν καμβά , βάζουμε τις αναμνήσεις μας και κάνουμε κολάζ τη ζωή μας και βλέπουμε τι έχει περάσει και τι έχει μείνει. Στερεότυπες στιγμές καλές ή κακές , που μας έχουν στιγματίσει ή ακόμα και θα αφήσουν τα δικά τους χνάρια στο χρόνο , στέκουν αθόρυβα και μας θυμίζουν. Σε όρια , πλαίσια , κορνίζες βάζουμε και βγάζουμε ότι δεν θέλουμε ή ότι θέλουμε να κρατήσουμε. Αυτό είναι η ζωή , ένα κολάζ με στιγμές …” Sotirios.


Βιογραφικά στοιχεία καλλιτέχνη:
Ο Σωτήριος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1980 και σπούδασε τεχνικός διακόσμησης, κάνοντας σεμινάρια σκηνογραφίας και σκηνοθεσίας. 'Ήδη από την παιδική του ηλικία πειραματίστηκε με την ζωγραφική χρησιμοποιώντας την ως μέσο έκφρασης. Σήμερα η τέχνη αποτελεί τρόπο ζωής τόσο στην καθημερινότητα του όσο και στις επαγγελματικές του σχέσεις και δημιουργίες.


Το 2007 συμμετείχε με τρία έργα στις παράλληλες εκδηλώσεις της Biennale1 Θεσσαλονίκης. Από το 2006 έως και σήμερα, συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην επιμέλεια και συντονισμό εκθέσεων (Μ.Μ.Σ.Τ. , ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ , ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ,ΓΙΑΧΟΥΝΤΙ ΧΑΜΑΜ , ΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ , Κ.Μ.Σ.Τ.) καθώς και με άλλους πολιτιστικούς φορείς και αίθουσες τέχνης της πόλης όπως το Τελλόγλειο ' Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ
Αρθρογράφος σε περιοδικά με θέματα τέχνης και διακόσμησης με πένα καλλιτέχνη μεταφέρει την εξωτερική πραγματικότητα στον ψυχισμό μας. Ειδικεύεται στο Art Design και μέσα από τα έργα του μας μεταφέρει σε έναν απόλυτο συγκερασμό τέχνης, εικόνας, φωτογραφίας και εικαστικής δημιουργίας σε συνδυασμό με το βιομηχανικό design.
Οι εικαστικές του δημιουργίες χαρακτηρίζονται από την ποικιλομορφία των εκφραστικών μέσων και του καλλιτέχνη που συναντάει την αρμονία . Έργα του εκτίθενται σε ιδιωτικές συλλογές καθώς και σε δημόσια ιδρύματα ως δωρεές του ίδιου.


Εγκαίνια: 13.02.2013 στις 19:00 

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Βασίλη Αλεξάνδρου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
10.02.2017 10:11
Ατομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Αλεξάνδρου με τίτλο «διά βίας μάθηση | éducation forcée», θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασσώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης από 16-28 Φεβρουαρίου 2017.
Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
13.01.2017 10:13
Το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων που στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τείνει να είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως, είναι η αφορμή για την έκθεση με τίτλο «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος», μια σύμπραξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο: έκθεση κοστουμιών από το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ
04.10.2016 15:35
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος οργανώνει μια έκθεση κοστουμιών, σχεδιασμένων από σημαντικούς ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 55 χρόνων λειτουργίας του. H Έκθεση έχει τίτλο «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των Δημητρίων.
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.
Εικόνες του άλλου μας εαυτού: έκθεση από τη Σχεδία και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
10.03.2016 16:55
Η «σχεδία» και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανταμώνουν σε μια συνέργεια που εντυπωσίασε και αγαπήθηκε πολύ, την έκθεση φωτογραφίας των πωλητών του ελληνικού περιοδικού δρόμου.