Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Πολυσυλλεκτική έκθεση στη γκαλερί Vamiali

Πολυσυλλεκτική έκθεση στη γκαλερί Vamiali

Η γκαλερί Vamiali’s παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «I don’t know it’s an illusion I don’t care»…

… στις 7 Φεβρουαρίου-9 Μαρτίου 2013, κάθε Πέμπτη-Σάββατο 12.00-18.00 και με ραντεβού. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, στις 19.00.


Επιμέλεια: Preteen Gallery και Gerardo Contreras
 

Darja Bajagic, Luis Miguel Bendana, Jennifer Chan, Phoebe Collings-James, Petra Cortright, Radames “Juni” Figueroa, Rodrigo Hernandez, Calvin Holbrook, Donna Huanca, Emily Jones, Brian Kokoska, Kubiat Nnamdie, Carlos Laszlo, Angelo Plessas, Przemek Pyszczek, Abdul Vas, Lewis Teague Wright, Elliott Wright, Jeff Zilm, Mario Zoots.
 

H γκαλερί Vamiali’s παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο 'I DON'T KNOW IT'S AN ILLUSION I DON'T CARE' (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ) που διοργανώνει η γκαλερί Preteen από το Μεξικό και επιμελείται ο Gerardo Contreras. Η έκθεση, σύμφωνα με τον επιμελητή, είναι ένα πείραμα, μια άσκηση. Είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας για το τυχαίο, τον εκτροχιασμό, τον παραλογισμό σε σχέση με τις μεταβαλλόμενες καταστάσεις του μυαλού. Ο τίτλος, το κείμενο και η πραγματική έκθεση δεν συνδέονται μεταξύ τους, δεν περιγράφουν το ένα το άλλο. Η συγκεκριμένη επιμελητική προσέγγιση αφορά όλα τα επίπεδα, ο τίτλος, το συνοδευτικό κείμενο και η πραγματική έκθεση είναι αυτόνομα “κομμάτια” τα οποία "συνδέονται μεταξύ τους", με την πραγματοποίηση της έκθεσης. Η εννοιολογική διάζευξη παίζει ρόλο και γίνεται ένα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα αυτής της άσκησης.


Πρόθεση του επιμελητή είναι η εγκατάσταση της έκθεσης να μην οδηγεί σε σαφές συνεκτικό μήνυμα. Αντ' αυτού, η έκθεση στο σύνολό της ή ακόμη και κάθε έργο χωριστά να παρουσιαστεί χωρίς την ανάγκη μιας “ανάγνωσης”. Η θέαση να είναι μια καθαρά αισθητική εμπειρία, που μπορει και να στερείται της θεωρίας ή της ερμηνείας που βασίζεται στην προφορική/γραπτή γλώσσα. Η συνολική αποτυχία είναι πολύ πιθανή, δεδομένου ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως κάποιος μπορεί να καταλήξει σε μια συνεκτική ανάγνωση της έκθεσης. Ωστόσο, η αναγνώριση της πλήρους αδυναμίας της επικοινωνίας βρίσκεται στον πυρήνα αυτού του πειράματος. Η εγκατάσταση των έργων έχει μια άμεση σχέση με τον εκθεσιακό χώρο από αρχιτεκτονικής άποψης. Όπου ο χώρος και ο τόπος  αποτελούν μια υπαρξιακή προσέγγιση στην ανάγνωση του κλειστού χώρου και τις ιδιαιτερότητες που τον καθιστούν ένα χώρο για τέχνη.


Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα σύνολο από έργα νέων καλλιτεχνών των οποίων η πρακτική ξεκινά από το Διαδίκτυο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα επιλεγμένα έργα βασίζονται στην αισθητική του Διαδικτύου. Τα έργα είναι το αποτέλεσμα της ατομικής καλλιτεχνικής πράξης και ξεπερνούν τις έννοιες της αϋλότητας συνήθως σε σχέση με την ψηφιακή τέχνη ή την τέχνη των νέων μέσων. Αισθητικά, τα έργα ανήκουν σ’ ένα μετα-διαδυκτιακό χώρο με  αναφορές στην avant-garde τέχνη του 20ου αι εμπλουτισμένα από νέες εμπειρίες μέσω του Διαδικτύου και δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα μιας νοσταλγικής ματιάς ή μιας ρεβιζιονιστικής πρόθεσης. Αντ 'αυτού, είναι το αποτέλεσμα της απόδοσης του κάθε καλλιτέχνη με το αντικείμενο αυτό.

Σχετικές ειδήσεις
Desert Rose, έκθεση της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη στη γκαλερί Σκουφά
14.02.2017 17:20
Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.00 εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.
Ιερός Άνεμος: έκθεση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου στη γκαλερί Elika
01.02.2017 15:31
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 8 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 18 Μαρτίου τη νέα ατομική έκθεση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου, Ιερός Άνεμος. 
Υπό κατασκευήν, έκθεση του Μίλτου Γκολέμα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.01.2017 10:09
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν». Η έκθεση αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού και θα διαρκέσει από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2017.
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.