Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ντόρα Πούλμαν: Έκθεση ζωγραφικής στη Μέδουσα αίθουσα Τέχνης

Ντόρα Πούλμαν: Έκθεση ζωγραφικής στη Μέδουσα αίθουσα Τέχνης

Η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη «Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης» την ατομική έκθεση ζωγραφικής της σημαντικής
 

και σημαίνουσας δημιουργού Ντόρας Πούλμαν την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 8 το βράδυ.


Πρόκειται για την 6η -κατά σειρά- ατομική παρουσίαση της άξιας και ενδιαφέρουσας καλλιτέχνιδας, που έχει στο ενεργητικό της μια δυναμική συμμετοχή σε 12 ομαδικές εκθέσεις.


 
Στην τωρινή της δουλειά που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια με κάρβουνο και ακρυλικό σε λινό, η Πούλμαν, πιστή στο όραμά της που κατορθώνει να ανανεώνει, πάντοτε «εκ των ένδον» όπως γράφει η Ντόρα Ηλιοπούλου- Ρογκάν, έχει κατακτήσει την κορύφωση.


 
Στη διαπασών, στα πρόσφατα έργα της, οι προσωπικοί ιδιωματισμοί της καλλιτέχνιδας που επάξια είχε κερδίσει τη βαθειά εκτίμηση του δασκάλου της Γιάννη Μόραλη, συμπαρασύρουν ευεργετικά τον επισκέπτη μέσα από τον ρυθμό του ίχνους και την παλμικότητα της σύνθεσης στην "αέναη" κίνηση που υποβάλλουν στον χώρο, ολόγυρα. Κίνηση που ενορχηστρωμένη μες από ανεξάντλητες - σε πνοή - λύσεις πολλαπλασιάζει ευρηματικά τις αναγνώσεις ενός και του αυτού έργου, για να αποκαλύψει, συγχρόνως, την ποιητική του "διάσταση". Σε ένα, πάντοτε ευρηματικό μεταίχμιο ανάμεσα στο φυσικό και το μετα-φυσικό, στο υλικά απτό και στο αέναο, η Πούλμαν δημιουργεί με τους ρυθμούς της κοσμογονίας.


 
Καθώς μάλιστα, έχει αποκρυπτογραφηθεί, εδώ, αυτή καθαυτή η «Ιδέα» της κίνησης και του ταυτισμένου με αυτήν ρυθμού, τα έργα της Πούλμαν ανταποκρίνονται κατεξοχήν στον Πλατωνικό ορισμό για την τέχνη: ότι, δηλαδή, για να είναι αυθεντική οφείλει να εμπεριέχει μιαν Ιδέα και όχι να αποτελεί μια μίμηση.


 
Καλλιεργώντας ανελλιπώς και με αυθεντικό πάθος την υποβολή αυτής, ακριβώς, της Ιδέας, η καλλιτέχνιδα κατοχυρώνει διαχρονικά το χαρισματικά, προσωπικό της, εικαστικό και συνάμα ποιητικό ιδίωμα.


 

Σχετικές ειδήσεις
1+1=1, έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
12.01.2017 15:21
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την ατομική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους.
Τοπία του νου: έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.11.2016 10:51
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης τη δεύτερη ατομική έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη.
Τα Καλύτερα 2015 – 2016: Ομαδική έκθεση στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.06.2016 13:44
Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την έκθεση «Τα Καλύτερα 2015 – 2016».
Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.04.2016 16:21
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη.
Πράξις: έκθεση της Μαρίας Βλαντή στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
25.02.2016 12:17
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά της Μαρίας Βλαντή.