Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Κώστας Λαδόπουλος - Καταπίνοντας προβολείς: έκθεση στη γκαλερί του Black Duck

Κώστας Λαδόπουλος -  Καταπίνοντας προβολείς: έκθεση στη γκαλερί του Black Duck

Μια σειρά από εικόνες με ακρυλικά και μια σειρά συνθέσεις σε χαρτί illustration με μεικτές τεχνικές παρουσιάζει ο Κώστας Λαδόπουλος …

στην έκθεσή του, με τίτλο «Καταπίνοντας προβολείς», που φιλοξενείται στη γκαλερί του Black Duck.


Πρόκειται για ανθρώπινες φιγούρες που έλκουν την καταγωγή τους από μια άλλη οπτική στο Θέατρο Σκιών και στο Ρεμπέτικο , πλάσματα – υβρίδια, στοιχεία από το βυθό της θάλασσας και τον κόσμο των εντόμων σ’ ένα παραλήρημα κινήσεων των πινέλων.

 


Βιογραφικό

 

Ο Κώστας Λαδόπουλος είναι ένα ιδιότυπο, πολύμορφο έντομο της συνομοταξίας Kriareo Tremosvynious Anascalopis.


Γεννήθηκε στην κάποτε ήσυχη παραλία της Θεσσαλονίκης και πέταξε μέσα σε  χλωρίδες και πανίδες τοπίων τελείως διαφορετικών μεταξύ τους.


Πέρασε μέσα από ουρανούς που πλέαν και αχνίζαν φωσφορικά χταπόδια, στάθηκε κόντρα σε ανέμους που μύριζαν καμένη ζάχαρη, μάζεψε πεταλούδες μέσα σε κρατήρες ηφαιστείων και άλλα τερπνά.

 


Μερικά μόνο θραύσματα από τέτοια μικροστοιχεία σύγκλιναν σε μιά πρώτη δοκιμή έκθεσης εικόνων, απομακρυσμένων  από την τρέχουσα, ανάποδη, πραγματικότητα.

 


Στο επίπεδο που ο Κ. Λαδόπουλος προγειωνόταν σ΄αυτό που ονομάζουμε «πραγματική ζωή» ασχολήθηκε, μεταξύ πολλών άλλων, με τηλεοπτικά προγράμματα για παιδιά (και όχι μόνο).

 


 

Σχετικές ειδήσεις
Άγριο σιτάρι: Έκθεση του Regis Looten στο Black Duck
24.01.2017 10:55
Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται τον Regis Looten και την έκθεση ζωγραφικής «Άγριο Σιτάρι». Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2017, θα περιπλανηθούμε σε έναν κόσμο αντιθέσεων, όπως η ίδια η ζωή.
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Του θανάτου και της ζωής σκίτσα: Έκθεση της Πόπης Μητσοπούλου στο Black Duck
11.04.2016 15:34
Η Πόπη Μητσοπούλου παρουσιάζει δεκαεπτά σκίτσα της στην γκαλερί του Black Duck, από 16 έως 22 Απριλίου 2016.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.
Επέκεινα: Έκθεση της Νάνσυς Παπαδοπούλου Poth στην γκαλερί του Black Duck
17.03.2016 13:57
Η Νάνσυ Παπαδοπούλου Poth εκθέτει τα έργα της στην γκαλερί του Black Duck, από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2016, σε μια έκθεση με τίτλο «Επέκεινα», που αφιερώνει στον πατέρα της.