Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ιουλία Βεντίκου - Κύκλοι: Έκθεση στη Μέδουσα

Ιουλία Βεντίκου - Κύκλοι: Έκθεση στη Μέδουσα

Η αίθουσα τέχνης Μέδουσα παρουσιάζει την 3η έκθεση της Ιουλίας Βεντίκου με τίτλο «Κύκλοι» η οποία θα παρουσιαστεί από τις

24 Ιανουαρίου μέχρι τις  9 Μαρτίου 2013. Την έκθεση θα εγκαινιάσει την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ η κυρία Μαρία Δημητριάδη.

 

Φως και σκιά, σχέδιο και ρυθμός, το άσπρο και το μαύρο, χαρακτηρίζουν τη προσωπική γραφή της Ιουλίας Βεντίκου. Η νέα της δουλειά, με το γενικό τίτλο «Κύκλοι», χωρίζεται σε δύο ενότητες.

Η πρώτη ενότητα είναι πίνακες μεγάλων διαστάσεων ζωγραφισμένοι με λάδι.

 

Τα θέματα, καθημερινές σκηνές, φιγούρες και οικεία αντικείμενα, παίρνουν τη θέση τους στο κέντρο του τελάρου και φωτίζονται με ένα δυνατό, κυκλικό, σχεδόν θεατρικό φως. Φως που τα διαστέλλει, μεταμορφώνοντας τη φθαρτή τους υπόσταση και υψώνοντάς την στα όρια του συμβολικού.

 

Τη δεύτερη ενότητα των «Κύκλων» αποτελούν «Τα 30 φεγγάρια». Πρόκειται για 30 καταγραφές ενός πλήρους κύκλου της Σελήνης, από πανσέληνο σε πανσέληνο, από τις 2 έως τις 31 Αυγούστου του 2012. Μέσα από δεκάδες σχέδια και σημειώσεις, σε διάφορους τόπους και στιγμές, αποτυπώνεται τελικά με μελάνι σε χαρτί ακουαρέλας, ένα εικαστικό σεληνιακό ημερολόγιο.

 

Με επίκεντρο την έννοια του χρόνου και των κύκλων του, και την αίσθηση του εφήμερου της ύπαρξης, η Ιουλία Βεντίκου επιχειρεί να αγγίξει τη φευγαλέα ομορφιά της στιγμής.

 

 Η Ιουλία Βεντίκου σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο τον Νίκο Κεσσανλή. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ από το 1993. Έχει παρουσιάσει έργα της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή είναι η 3η της ατομική έκθεση.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
1+1=1, έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
12.01.2017 15:21
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την ατομική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους.
Τοπία του νου: έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.11.2016 10:51
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης τη δεύτερη ατομική έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη.
Έκθεση της Ιουλίας Βεντίκου και του Νίκου Βλάχου στο Stretch Pilates στη Πάρο
13.06.2016 15:37
Το Σάββατο 18 Iουνίου 2016 στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη και η Keren Πατζιά θα παρουσιάσουν στο “Stretch” στην Νάουσα της Πάρου έργα των Ιουλίας Βεντίκου και Νίκου Βλάχου.
Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.04.2016 16:21
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη.
Πράξις: έκθεση της Μαρίας Βλαντή στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
25.02.2016 12:17
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά της Μαρίας Βλαντή.