Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Λέσχη αλλόκοτων επαγγελμάτων, ομαδική έκθεση στη Batagianni gallery

Λέσχη αλλόκοτων επαγγελμάτων, ομαδική έκθεση στη Batagianni gallery

Η Gallery Batagianni παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων: η τυχαία συνάντηση των μελών»…

… στις 13 Δεκεμβρίου 2012-26 Ιανουαρίου 2013


Η έκθεση Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων: η τυχαία συνάντηση των μελών αποτελεί συνέχεια της πρώτης παρουσίασης της Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων που πραγματοποιήθηκε στη γκαλερί τον Απρίλη και είναι το δεύτερο μέρος σειράς ομαδικών εκθέσεων που θα πραγματοποιούνται τακτικά στο χώρο της γκαλερί. Οι εκθέσεις αυτές δανείζονται τον τίτλο τους από το ομώνυμο βιβλίο του Βρετανού συγγραφέα και επονομαζόμενου“πρίγκηπα του παράδοξου” Gilbert Keith Chesterton (1874 –1936) που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1905.


Σύμφωνα με τον G.K. Chesterton: « Πρόκειται για μια εκκεντρική μποέμικη λέσχη που θέτει μόνον έναν αλλά αποκλειστικό όρο για την εγγραφή των μελών της˙ ότι ο υποψήφιος πρέπει να έχει επινοήσει αυτός ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο κερδίζει τα προς το ζην. Πρέπει δηλαδή να είναι ένα ολότελα καινούργιο επάγγελμα…
…Κατά συνέπεια, η Λέσχη δεν θα δεχόταν ποτέ κάποιον που απλώς και μόνον αποφάσισε να περνά τις μέρες του μαζεύοντας άδεια σαρδελοκούτια, εκτός κι αν το είχε αναγάγει σε ρωμαλέα εμπορική επιχείρηση. »(ΑΓΡΑ, Αθήνα, 1988. Μετάφραση: Γ. Ν.Πεντζίκη)


Η Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων: η τυχαία συνάντηση των μελών παρουσιάζει μεσα από μια καθόλου τυχαία επιλογή, έργα που φαινομενικά κρυπτικά είναι τα αποτελέσματα διαφορετικών καλλιτεχνικών γλωσσών και συστημάτων που έχουν επινοήσει οι καλλιτέχνες και που μας ζητούν να τα κατανοήσουμε με μάτια και νου, φιλοδοξώντας να μας φέρουν στη θέση του ήρωα του Τσέστερτον, Μπέιζιλ Γκράντ και στο συμπέρασμά του για την περίπτωση του καθηγητή Τσάντ: “ Επινόησε ένα γλωσσικό σύστημα εντελώς δικό του... Ορκίστηκε δε να μη μιλήσει έως ότου ο κόσμος τον καταλάβει, έως ότου μπορέσει να μας μιλήσει τη γλώσσα του.”


Επιμέλεια:Αλέξιος Παπαζαχαρίας
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λένα Αθανασοπούλου, Θανάσης Αποστόλου , Γεωργία Δαμοπούλου, Νίκος Καναρέλης, Παναγιώτης Κουλουράς, Ελεάννα Μαρτίνου, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Γιάννης Σκουρλέτης, Δημήτρης Τζαμουράνης,  Φώτης Ραφτόπουλος, Αντωνάκης Χριστοδούλου , Barbora Kysilkova, Iliodora Margellos.

Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
Ο Πρόσφυγας, ομαδική έκθεση στη Gallery ArtΠρίσμα
06.12.2016 14:40
Η Gallery ArtΠρίσμα, στον Πειραιά, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και με την υποστήριξη του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ''Ο Πρόσφυγας''.
ABIO: ομαδική έκθεση στο Beton 7
17.10.2016 17:10
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “ΑΒΙΟ”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016.
Giles: ομαδική έκθεση στη Gagosian Gallery
12.09.2016 14:45
Η Gagosian Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Giles” σε επιμέλεια της Άρτεμις Μπαλτογιάννη, με πηγή έμπνευσης το κωμικό μυθιστόρημα “Giles Goat-Boy” που έγραψε ο John Barth το 1966.
Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος: Ομαδική έκθεση στη Λέσβο
26.07.2016 12:55
Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει από τις 8 Αυγούστου 2016 την ομαδική έκθεση Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή σε μια νεοκλασική κατοικία στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.