Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Αποστόλης Ζολωτάκης - Έκθεση ζωγραφικής - μεικτή τεχνική στο Magaze

Αποστόλης Ζολωτάκης - Έκθεση ζωγραφικής - μεικτή τεχνική στο Magaze

Το Magaze παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αποστόλη Ζολωτάκη με τίτλο «Προσκυνητές» την Πέμπτη …
 

13 Δεκεμβρίου 2012.

Το Magaze έχει την τιμή να φιλοξενήσει στις εικαστικές του δράσεις τον διεθνώς αναγνωρισμένο και διακριτό  Έλληνα εικαστικό, ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούρια του συλλογή με τίτλο «Προσκυνητές».


Στην νέα του δουλειά, o Αποστόλης Ζολωτάκης επέλεξε να ερευνήσει την διαδραστικότητα μεταξύ φωτογραφίας και ζωγραφικής. Επεξεργάστηκε παραστατικές φωτογραφικές εικόνες που απεικονίζουν αρχαιοπρεπή Ιταλικά αστικά τοπία (κυρίως από την Ρώμη). Οι φωτογραφίες, αγορασμένες από παλαιοπωλείο, προέρχονται από αρνητικά μεγάλου μεγέθους σε γυαλί, όπως χρησιμοποιήθηκαν στο πρώιμα στάδιο της Φωτογραφίας. Στις εικόνες επέδρασε ο χρόνος αφήνοντας στην επιφάνεια μούχλα και υγρασία.

 

Ο Ζολωτάκης τις επεξεργάστηκε με υπολογιστή δημιουργώντας μια νέα «ψηφιακή» φθορά. Το αποτέλεσμα εκτυπώθηκε πάνω στον καμβά. Κάθε εικόνα περιέχει ένα λατρευτικό τάμα άντρα ή γυναίκας, οι οποίοι συμβολίζουν τον ταξιδιώτη, τον παρατηρητή, την σιωπηλή μνήμη, το προσκύνημα. Στο τελικό στάδιο χρησιμοποίησε ακρυλικές χρωστικές ουσίες, γραφίτη και λακ.


Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας εικαστικός, θα βρίσκεται στην Αθήνα την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης του για να τεθεί στη «διάθεση» των θεατών του.
 

Επιμέλεια Έκθεσης/ Κέλλυ Αθανασιάδου.

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
Αστικές Περιηγήσεις: έκθεση του Νίκου Τσιμιτάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
02.11.2016 15:25
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Τσιμιτάκη, με τον τίτλο «Αστικές Περιηγήσεις».
«somniatus ero»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Γκούμα στη γκαλερί Ευριπίδη
15.09.2016 15:29
Η Γκαλερί Ευριπίδη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη Βασίλη Γκούμα με τίτλο «somniatus ero» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.
Ανάσα Αιγαίου: Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου στο Παρίσι
06.05.2016 14:54
Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 εγκαινιάζεται στην MELKART GALLERY στο Παρίσι, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου σε επιμέλεια Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν με τίτλο ΑΝΑΣΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / SOUFFLE D’ EGÉE.