Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Anything -and nothing- is right, στο Artwall

Anything -and nothing- is right, στο Artwall

Το Artwall Project Space παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Anything –and nothing- is right»…

… στις 12 Οκτωβρίου-6 Νοεμβρίου 2012.


Συμμετέχουν:  Νίκος Γιαβρόπουλος, Έλλη Γρίβα, Γιώργος Τσεριώνης, Δημήτρης Ιωάννου, Άννα Μανέτα


Performance του Γιώργου Τσεριώνη: 12/10 , 20:00-21:00


“Anything—and nothing—is right”
Εξετάζοντας τους κανόνες επικοινωνίας-εξουσίας του δημιουργού και του θεατή.


Η έκθεση “Anything—and nothing—is right” , παρουσιάζει book art & game installations ως έργα τέχνης που διέπονται απο συγκεκριμένους κανόνες – ή και όχι - , ενώ εξετάζει το βαθμό της ελευθερίας του θεατή να καθορίσει το συμπέρασμα και το αποτέλεσμα.  Είναι το άτομο πραγματικά ελεύθερο να καθορίσει τις ενέργειές του; Ένα σύστημα μπορεί αποτελέσει όπλο μαζικής χειραγώγησης, οι κανόνες του μπορούν να αποσπάσουν τον άνθρωπο από το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι;


Ιδιωτική γλώσσα– δημόσιοι κανόνες
Το Book art είναι ένα ισχυρό και δημοφιλές μέσο στην τέχνη που έχει χρησιμοποιηθεί κατ' επανάληψη . Είναι μια καταγραφή της υπάρχουσας κοινωνικής κατάστασης και πολιτιστικής εξέλιξης. Συχνά ο καλλιτέχνης απομονώνει μηνύματα ή επιβάλλει εμβόλιμα χαρακτηριστικά που μας αποσπούν την προσοχή από μια συμβατική, γραμμική διαδικασία ανάγνωσης.  Έτσι διεκδικεί τον έλεγχο, όπως εμείς το ορίζουμε. Απογυμνώνοντας το βιβλίο από συμβατικές μεθόδους ανάγνωσης και επαναπροσδιορίζοντας το ως concept art work, ο θεατής καλείται να λειτουργήσει ευρηματικά για να βγάλει τα συμπεράσματά του, εάν υπάρχουν.


Το game -παιχνίδι είναι ένα σύστημα που συνδυάζει τεχνική, στρατηγική και τακτική, ένα επαναλαμβανόμενο παιχνίδι εννοιών που διέπεται από κανόνες. Ωστόσο, σε ποιο βαθμό καθορίζει ο θεατής το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης του; Η τέχνη που ενσωματώνει διαδικασίες και μεθόδους όμοιες με εκείνες ενός παιχνιδιού, σας υπόσχεται μια δίκαιη παρτίδα - τουλάχιστον για αρχή. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν συνδέσει την εννοιολογική τέχνη, το παιχνίδι στρατηγικής, και την διαδικασία δημιουργίας ενός έργου τέχνης. Μερικές φορές η ίδια η στρατηγική, ορίζεται ως τέχνη.


Επισκεπτόμενοι την έκθεση “Anything—and nothing—is right “ θα παίξετε με ένα σύνολο κανόνων που σας επιβάλλονται, θα έχετε την εμπειρία μιας μη γραμμικής ανάγνωσης με ένα βιβλίο-installation / book art.  Άραγε θα υπάρξει ένα συμπέρασμα για εσάς; “Ό, τιδήποτε-και τίποτα-είναι σωστό".

Σχετικές ειδήσεις
Pillow – Swallow – Hollow - Yellow: ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο ArtWall Project Space
27.12.2016 16:33
Μια καλλιτεχνική παρέα 5 αποφοίτων του Slade School of Fine Art του Λονδίνου, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ArtWall Project Space, από τις 21 Δεκεμβρίου, 2016 μέχρι 5 Ιανουαρίου, 2017.
TransLux | Πέρα από το φως: έκθεση στο ArtWall Project Space
28.11.2016 12:17
Το Artwall Project Space εγκαινιάζει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 την έκθεση TransLux | Πέρα από το φως, σε επιμέλεια της Φωτεινής Καπίρη.
Ευθραυστότητα: Έκθεση του Γιώργου Τσεριώνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
13.09.2016 11:52
Ο εικαστικός Γιώργος Τσεριώνης, παρουσιάζει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, την έκθεσή του με τίτλο “Ευθραυστότητα”, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.
It never happened: Έκθεση του Χρήστου Βαγιάτα στο ArtWall Project Space
15.06.2016 15:26
Τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής παρουσίασης του Χρήστου Βαγιάτα με τίτλο "It never happened", θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στο ArtWall Project Space.
Crossing the Limit από την ομάδα F.I.S.T. στο ArtWall Athens Project Space
28.03.2016 10:40
Το Crossing the Limit είναι ένα project της ομάδας F.I.S.T., το οποίο παρουσιάζεται τον Απρίλιο στο ArtWall Athens Project Space.