Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Tinos Jazz Festival 2012 - Jazz Visions στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού: Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Tinos Jazz Festival 2012 - Jazz Visions στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού: Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Το Tinos Jazz Festival ήδη από τη χρονιά της σύστασής του αποτελεί μια εξαιρετική παρουσίαση της

μουσικής Τζαζ και προσελκύει όλο και περισσότερους φίλους και λάτρεις του είδους, όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων.

 

Η επιτυχία του μουσικού αυτού Φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα στην Τήνο από το 2009, προέρχεται τόσο από την ποιότητα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών όσο και την ποικιλία των ειδών έκφρασης της Τζαζ. Μέσα σε σύντομο λοιπόν χρονικό διάστημα, το Tinos Jazz Festival έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό φόρουμ για τη σύγχρονη Τζαζ και τη Τζαζ του μέλλοντος. Προσφέρει στους μουσικούς τη δυνατότητα να έρθουν σε δημιουργικό διάλογο μεταξύ τους και σε επαφή με τους φίλους της μουσικής, στους οποίους και δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη Τζαζ σε όλες της τις εκφράσεις, να ανακαλύψουν τις πιο σύγχρονες εξελίξεις της, να γευτούν την εμπειρία της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε μουσικά είδη και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.  

 

Στην 4η έκδοσή του το Φεστιβάλ φέρει τον τίτλο «Jazz Visions» και παρουσιάζει Έλληνες και ξένους υψηλού επιπέδου τζαζίστες, σε μια συνάντηση μουσικών με διαφορετικές αφετηρίες αλλά με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για την Τζαζ. Η εμπειρία των προηγούμενων ετών δίνει τη δυνατότητα να οραματιζόμαστε υψηλή ποιότητα, αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν έκπληξη, βαθιές εμπειρίες, ζεστές στιγμές, μουσική που θα μείνει βαθιά μέσα μας, οράματα σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία. Για μουσικούς, καλλιτέχνες και κοινό το Tinos Jazz Festival είναι μια μουσική περιπέτεια σε μια ιδανική για το τέλος του καλοκαιριού ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

 

 

Κάθε βράδυ το Φεστιβάλ ξεκινά στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού στις 9.30 και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

 

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

- Έναρξη Φεστιβάλ, παρουσίαση προγράμματος και συγκροτημάτων.

- Emil Afrasiyab (Αζερμπαϊτζάν)

 

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

1-Yiorgos Fakanas Quintet (Ελλάδα)

2- Saskia Laroo & Jazzkia+ (Ολλανδία)

 

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

1- George Tsolis Trio (Ελλάδα- Ιταλία)

2- G. Trantalidis Triologia (Ελλάδα), συμμετοχή T. Lakatos (Ουγγαρία)

3- Jam Midnight 

 

 

Το Tinos Jazz Festival οργανώνεται κάθε χρόνο από ένα δραστήριο πολιτιστικό ίδρυμα , το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και τους ανθρώπους του, ενισχύεται από πρόθυμους εθελοντές και ευαισθητοποιημένος χορηγούς, δένεται με όλο και περισσότερους πιστούς φίλους. Και αυτά σ’ ένα Κυκλαδονήσι στη μέση του Αιγαίου Πελάγους.
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ένα ακόμη Jazz on Tinos ολοκληρώθηκε με επιτυχία!
30.08.2016 10:22
Ολοκληρώθηκε, τις πρώτες ώρες της Δευτέρας, με ιδιαίτερη επιτυχία το 8ο Φεστιβάλ Jazz On Tinos, που διοργανώνει από το 2009 το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στο μέγαρό του στην Τήνο.
Jazz on Tinos 2016: Mediterranean Waves
18.08.2016 10:03
Η Τήνος υποδέχεται τους φίλους της Τζαζ στο 8ο Jazz on Tinos, που θα πραγματοποιηθεί στις 26, 27 και 28 Αυγούστου στο φιλόξενο και δραστήριο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
2ο Maroussi Jazz Festival
22.06.2016 11:47
To Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016, πάντα κοντά στον πολιτισμό, τις τέχνες και τους νέους ανθρώπους, διοργανώνει το 2ο MAROUSSI JAZZ FESTIVAL στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο, το Σάββατο 2 Ιουλίου.
Tinos World Music Festival 2016: Φωνές του κόσμου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
31.05.2016 15:04
Το Tinos World Music Festival θα πραγματοποιηθεί φέτος για 4η χρονιά στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στη Χώρα της Τήνου, την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016.
16th Athens Technopolis Jazz Festival: 1 φεστιβάλ, 5 μέρες, 18 μουσικά σχήματα, 35.000 επισκέπτες
31.05.2016 11:12
Το Athens Technopolis Jazz Festival πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες! Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ένωσαν για δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους διοργανώνοντας το μακροβιότερο μουσικό θεσμό της πόλης με ελεύθερη είσοδο.