Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Θειάφι, Γάτες, Οχιές: Σπύρος Κανιούρας

Θειάφι, Γάτες, Οχιές: Σπύρος Κανιούρας

Κυκλοφόρησε απο τις Εκδόσεις Άγρα η πέμπτη ποιητική συλλογή του ποιητή Σπύρου Κανιούρα, με τίτλο Θειάφι, Γάτες, Οχιές...

 


[…] Στην αδιάλλακτον στάση
Των ραδιοφωνικών σταθμών
Που θέλουν στο πρωινό πρόγραμμα
Διαφημίσεις με θέμα
Την προετοιμασία συνουσίας χωρίς φωνές
Οι διευθυντές παρθεναγωγείων
Προτείνουν να ακούγονται
Άπαξ ημερισίως
Οι Επιστολές Πορτογαλίδας Μοναχής
Ο Μεγάλος Ανατολικός της Ευτυχίας
Καθώς και ύμνοι της Σαπφούς
Ακούσματα ηδονικά πριν την διείσδυση […]

 

Από το ποίημα «Τηλεοπτικός υμενοβραχίων»

                                        ***
[…] Τότε ήταν που κουάρκ αφέθηκε να συλληφθεί
‒Σπιέρου και Κακναβάτου γωνία‒
Μήπως προκύψουν νέα χρώματα
Και αλλάξουν οι έννοιες ενδυμασία
-εσείς ηλεκτρόνια γελαστήκατε νωρίς
Με ηδονές εργαστηρίων
μεθοδεύοντας αθανασία      αφήστε-

 

Τότε πρόβαλε αντιΟιδίπους

 

Και κίνησαν οι Ωκεανίδες τα ζεϊμπέκικα σε γλυκοτόπι
Κάτω από άστρο ΚΟ-Ι-ΝΟΡ Λεόντιος σε Ερμιόνη
«τι ωραιώθεις και τι ηδύνθεις αγάπη» […]

Από το ποίημα «InVerso»

 

Προηγούμενες συλλογές: (Νήσος Πεπάρηθος‒1994, Ο πειρασμός της βεβαιότητας‒Άγρα, 1998, Χώρος δυνατών θέσεων‒Άγρα, 2001, Κρόνεια πυρά‒Άγρα, 2004) του υπερρεαλιστή ποιητή Σπύρου Κανιούρα, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνυπογράψει βιβλία με τον ποιητή Έκτορα Κακναβάτο (Το κλαρίνο και Σφόδρα αιρετικό ημερολόγιο του 2000).
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο Σπύρος Κανιούρας κατάγεται από την αισιοδοξία της μετανάστευσης του Άλλου, από μεθυσμένες συνελεύσεις νευρώνων και από κειμενικούς βυρσοδέψες  με υποσαχάριους αντικυκλώνες και φλοιονοητικές ανωμαλίες. Μυθοσκοπώντας πηνειώς και μισθώνοντας ακροκεραύνεια ωοθυλάκια για τους στεναγμούς της λογικής ανακάλυψε ότι η κυβίστηση μιας ονειρικής κλινοπάλης ισούται με το πορνικόν τέλος της βεβαιότητας μείον τον γονότυπο της φρεναπάτης επί τα Γαυγάμηλα του ταυρικού μέλλοντα και υλακτεί παράφωνα υπό μηδέν φερεγγυότητα.
Σήμερα κρυοεκχυλίζοντας εφαπτομενικά συναισθήματα και περονοειδείς απωθήσεις ερευνά αν μία ασυνείδητη χειρονομία βγάζει σε γλωσσική ανθράκευση και αν από οστεόφυτα μιας αποσύνθεσης με γεωμετρικό τόπο ίσα με ναυμαχία του Lepado αναδύεται το νηλεόθυμον επίγραμμα  οι θύελλες μαζί μας.
 

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.