Ο εικαστικός Χρίστος Καράς, δεν μας ταξιδεύει μόνο κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά στο πανέμορφο θέρετρο του Αργοσαρωνικού,με τα πολύχρωμα έργα του που φιλοξενούνται στο ιστορικό αρχείο-μουσείο του νησιού.

Ο εικαστικός Χρίστος Καράς, δεν μας ταξιδεύει μόνο κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά στο πανέμορφο θέρετρο του Αργοσαρωνικού, με τα πολύχρωμα έργα του που φιλοξενούνται στο ιστορικό αρχείο-μουσείο του νησιού.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί εκεί από τις 7 Ιουλίου έως και τις 31 Οκτωβρίου.Τα έργα που θα εκτεθούν είναι άμεσα συνδεδεμένα με το χώρο του Μουσείου και φυσικά με την Υδρα. Ο καλλιτέχνης δεν έκρυψε ποτέ την μεγάλη αγάπη του για το νησί, το οποίο και επισκέπτεται συνεχώς από το 1948.

Ο καταξιωμένος ζωγράφος όμως θα έχει παράλληλα την ευκαιρία να αναγγείλει και την Ίδρυση του Ιδρύματος Χρίστος Καράς-Υδρα.

Στόχος της δημιουργίας του Ιδρύματος, είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη των καλών τεχνών και γι αυτό θα φιλοξενεί και θα προωθεί έργα νέων καλλιτεχνών.

Ο Χρίστος Καράς γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το Δεκέμβριο του 1930. Εικαστικός καλλιτέχνης κατόρθωσε να φέρει με το έργο του βαθιά τομή και ουσιαστική ρήξη στην ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα.

INFO
Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Υδρας, τηλ.: 22980 52335
Διάρκεια: Από 7 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου