Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

50 - 50

50 - 50
Μισό αιώνα από το θάνατο του εικαστικού Παύλου Μαθιοπόυλου, το Μουσείο της Πόλεως οργανώνει εις μνήμην του μια αναδρομική έκθεση με τα έργα του.

Μισό αιώνα από το θάνατο του εικαστικού Παύλου Μαθιοπόυλου, το Μουσείο της Πόλεως οργανώνει εις μνήμην του μια αναδρομική έκθεση με τα έργα του. 
  

Πενήντα χρόνια πέρασαν από το θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη Παύλου Μαθιόπουλου. Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Ιδρυμα Βούρου-Ευταξία προς τιμήν της μνήμης του οργανώνει στις 30 Μαΐου έκθεση με πενήντα, συμβολικός αριθμός, από τα πιο γνωστά του έργα.

Ο Παύλος Μαθιόπουλος σπούδασε στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Ακαδημαϊκός αναγορεύτηκε το 1949 όπου τότε υπήρξε καθηγητής και πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Εξειδικευμένος στα πορτραίτα, κυρίως ωραίων γυναικών, δημιούργησε προσωπογραφίες σπουδαίων πολιτικών όπως, ο Βενιζέλος, ο Τρικούπης κ.α. Μεγάλη αδυναμία ωστόσο είχε και στα τοπία, όπου του άρεσε να παίζει με συνθέσεις παστέλ αποχρώσεων πάνω σε χρωματιστά χαρτιά.

Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε έργα του από την Εθνική Πινακοθήκη , τη Πινακοθήκη του Δήμου , από το Μουσείο της πόλεως των Αθηνών και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν ιδιωτικές συλλογές του καλλιτέχνη.

INFO
Μουσείο της πόλεως των Αθηνών, Ιδρυμα Βούρου-Ευταξία: Ι.Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλ. Κλαθμώνος 
Διάρκεια Εκθεσης: έως 31 Αυγούστου

Σχετικές ειδήσεις
Ai Wei Wei at Cycladic: Late Night Party στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης!
13.09.2016 14:58
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει Late Night Party στην έκθεση «ΑΙ Weiwei at Cycladic»!
Ai Weiwei at Cycladic: Νέες ξεναγήσεις για το κοινό
04.07.2016 11:56
Τέσσερις ξεναγήσεις για το κοινό στην έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» οργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τον Ιούλιο. Ειδικότερα, τις Πέμπτες 7, 14, 21 και 28 Ιουλίου και ώρα 18.30, οι επισκέπτες, με το εισιτήριο εισόδου, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση του διάσημου καλλιτέχνη και ακτιβιστή
Αναδρομική έκθεση για τον Γιώργο Ζογγολόπουλο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου
15.04.2016 12:36
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου γι’ αυτό το καλοκαίρι μια αναδρομική έκθεση στο έργο του διακεκριμένου γλύπτη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο "Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης".
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Έκθεση στο φουαγιέ και bazaar βιβλίων
18.12.2015 13:16
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με αφορμή τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, οργανώνει στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) μικρή περιοδική έκθεση με τίτλο «Χριστός γεννιέται, χαρά στον κόσμο», όπου παρουσιάζονται εικόνες με θέματα από το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων, όπως η Γέννηση, η Φυγή στην Αίγυπτο, η Βάπτιση, ζωντανεύοντας την πιο ωραία ιστορία του κόσμου.
Μιχαήλ Αξελός (1877-1965) – Ανάμεσα σε δύο κόσμους: Έκθεση στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος
17.12.2015 16:55
Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από το θάνατο του ζωγράφου Μιχαήλ Αξελού, το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος οργανώνει έκθεση στο Μουσείο της Τράπεζας με τίτλο «Μιχαήλ Αξελός (1877-1965) – Ανάμεσα σε δύο κόσμους».