Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Δάσος των Παιδιών: Χρήστος Αγγελάκος

Το Δάσος των Παιδιών: Χρήστος Αγγελάκος

Το νέο μυθιστόρημα , Το Δάσος των Παιδιών του Χρήστου Αγγελάκου, Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Είναι ένα βιβλίο για την ερωτική επιθυμία, προς το ίδιο και προς το άλλο φύλο....

 Για τα τείχη και τις απαγορεύσεις της. Τα μυστικά και τα ψέματα. Ένα βιβλίο όπου όλα τα πρόσωπα συνωστίζονται σ’ ένα πρόσωπο. Όλοι οι χρόνοι στον ίδιο χρόνο. Όλες οι φωνές στην ίδια φωνή . Ακριβώς όπως στο δάσος όπου τα κλαδιά μπλέκονται μεταξύ τους και πια δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ούτε ένα κλαδί. Είναι, τέλος, ένα βιβλίο που σπέρνει στις σελίδες του ερωτηματικά. Που δεν αγαπάει τις απαντήσεις. Γιατί η λογοτεχνία δεν νοιάζεται γι’ αυτές. Ίσως ούτε κι η ίδια η ζωή. 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Αλλά ο χρόνος γυρίζει πίσω μόνο στα μυθιστορήματα, κι ούτε κι αυτά μπορούν να προβλέψουν πως κινδυνεύεις από μια δόση γοητείας που παράγεται στην ερημιά, κι αν δε βρεις το αντίδοτο, η γοητεία θα σε σκοτώσει. Όμως το αντίδοτο το φυλάνε στις τσέπες τους οι νεκροί, μόνο αυτοί μπορούν να σ’ ακούσουν να βηματίζεις όλη νύχτα, να μιλάς στο άδειο σπίτι, μέχρι να διαλυθεί η γοητεία στο φως και το αίμα ν’ αρχίσει και πάλι να ρέει.

Ο Χρήστος Αγγελάκος έχει εκδώσει το μυθιστόρημα Η τελευταία εικόνα (1998), την ποιητική συλλογή Τα φώτα απέναντι (2008) και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski Τρεις μανίες (1992). Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: Διαβάζω, Λόγου Χάριν, Εντευκτήριο, Λογοτεχνικός Πολίτης και με την εφημερίδα Αναγνώστης, δημοσιεύοντας παρουσιάσεις και κριτικές λογοτεχνικών βιβλίων. Στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ παρουσίασε το έργο δώδεκα γνωστών ποιητριών και πεζογράφων της γενιάς του \'70 σε ισάριθμες ωριαίες εκπομπές. Το 2009 τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς για το έργο Οι δυο μας τώρα που υποβλήθηκε στον διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Αλέξης Παπαδάκης».

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.