Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών στο Παρίσι

Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών στο Παρίσι
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στο Παρίσι σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Η ελληνική κεραμική», μία τέχνη που δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται

στο χώρο δημιουργίας της Θεοδώρας Χωραφά, του Γιάννη Μαμουτζή, του Ηλία Χριστόπουλου και της Μαργαρίτας Εκκλησιάρχου, όπου αντικείμενα της καθημερινότητας μετουσιώνονται σε έργα τέχνης.

 

Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων πολιτιστικών ινστιτούτων. Το FICEP, Φόρουμ Ξένων Πολιτιστικών Ιδρυμάτων στο Παρίσι γιορτάζει τα 10 χρόνια από τη δημιουργία της Εβδομάδας αφιερωμένης στις ξένες κουλτούρες.

 

Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι του Παρισιού έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν διαφορετικές κουλτούρες από όλο τον κόσμο, διαβαίνοντας το κατώφλι των ξένων πολιτιστικών κέντρων της πρωτεύουσας, καθώς και να ανακαλύψουν περισσότερες από 80 εκδηλώσεις (εκθέσεις, συναντήσεις, συζητήσεις, συναυλίες , προβολές, θεάματα, εργαστήρια, θεάματα για το νεανικό κοινό).


Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού σας παρουσιάζει με χαρά τη συγκεκριμένη έκθεση γύρω από την ελληνική κεραμική. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι η κομψότητα στις γραμμές των έργων τους, καθώς και η τολμηρή δεξιοτεχνία που ενσαρκώνεται μέσα από τις ρίζες ενός ένδοξου παρελθόντος.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αττίκ στο Παρίσι, έκθεση στην αίθουσα Τέχνης Ιανός
27.01.2017 14:46
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο Παρίσι του Αττίκ! Σχέδια, παρτιτούρες, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μας μεταφέρουν στο μαγευτικό Παρίσι των αρχών του 20ου αιώνα.
Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80: Έκθεση στην S. G. Art Gallery
14.12.2016 16:34
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση “Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80” με σχέδια, λιθογραφίες και γλυπτά έργα Γάλλων και Ελλήνων καλλιτεχνών που ζούσαν στο Παρίσι τις δεκαετίες ‘60, ‘70, και ‘80 και προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και της Γαλλίας.
Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» πηγαίνει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών - Πελοποννήσου
05.10.2016 15:56
«Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» μας προσκαλεί στα εγκαίνια των πέντε εκθέσεων που θα γίνουν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.00 στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών-Πελοποννήσου.
Κοινός Τόπος / Common Ground: Διεθνής έκθεση εικαστικών
27.06.2016 11:29
Η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης που διοργανώνουν με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground), με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 17:30, στο Ναό Αγ.Σοφίας, στη Σοχώρα Ρεθύμνου καθώς και σε καφενεία και μαγαζιά της πλατείας Σοχώρας.
Ανακαλύπτοντας την ελληνική ζωγραφική: Έκθεση στην Πινακοθήκη Κυκλάδων
25.04.2016 12:31
Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης σας προσκαλεί τη Μ.Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 και ώρα 21:15, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στα εγκαίνια της έκθεσης ''Ανακαλύπτοντας την ελληνική ζωγραφική'', μέσα από την συλλογή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με την επιμέλεια του Γεώργιου Αλτουβά.