Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Συζητώντας με τον Πέδρο Αλμοδοβάρ

Συζητώντας με τον Πέδρο Αλμοδοβάρ
Ο κορυφαίος Ισπανός κινηματογραφιστής συζητά και αφηγείται την ιστορία του στον κινηματογράφο απέναντι από τον σεναριογράφο Φρεντερίκ Στρως.

Ο κορυφαίος Ισπανός κινηματογραφιστής συζητά και αφηγείται την ιστορία του στον κινηματογράφο απέναντι από τον σεναριογράφο Φρεντερίκ Στρως.

Ο Φρεντερίκ Στρως, σεναριογράφος, πρώην αναπληρωτής - συντάκτης των Cahiers de cinema, και νυν κριτικός κινηματογράφου στο Télérama, συναντά τον εκκεντρικό Ισπανό κινηματογραφιστή και τον «ανακρίνει» εφ’ όλης της ύλης.

Σε ένα σπουδαίο βιβλίο-λεύκωμα ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ξεδιπλώνει τη ζωή και την τέχνη του, ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία, την αφήγηση των σεναρίων που δεν γυρίστηκαν ποτέ, φτάνοντας μέχρι τον ερωτικό σχολιασμό των ταινιών του.

Φωτογραφίες, σχέδια, κείμενα, παρτιτούρες, μακέτες ζωντανεύουν μπροστά μας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και καταμαρτυρούν μια από τις πιο «παράξενες» και δημιουργικές προσωπικότητες της εποχής μας.

Το βιβλίο ξεδιπλώνει την ιστορία του Αλμοδοβάρ μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις, με χαρακτηριστική την όρεξη και των δύο πρωταγωνιστών του για κινηματογραφική κουβέντα.

Info
Συζητώντας με τον Αλμοδοβάρ
Μετάφραση: Βέρα Δαμόφλη
Επιμέλεια: Κατερίνα Δουρίδα
Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2007
Σελίδες: 248
Τιμή: 37 Ευρώ
Τίτλος πρωτοτύπου: Pedro Almodovar
Εκδόσεις Ηλέκτρα
Νικ. Πλαστήρα 119, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9414010, FAX: 210 9414034
www.electrabooks.com

Σχετικές ειδήσεις
Εγώ, απέναντι - Νίκη Κωνσταντοπούλου
07.02.2017 13:35
Από τις εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορεί Η νέα ποιητική συλλογή της Νίκης Κωνσταντοπούλου Εγώ, απέναντι.
Η τέχνη απέναντι στον ναζισμό - Θωμάς Σλιώμης
12.12.2016 12:02
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Η τέχνη απέναντι στον ναζισμό. Το μουσικό κίνημα της Τερεζίν 1941 - 1945 του Θωμά Σλιώμη.
Οι απέναντι - Σόνια Ζαχαράτου
10.10.2016 09:55
Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πολύτροπον το νέο βιβλίο της Σόνιας Ζαχαράτου με τίτλο, Οι απέναντι. Είκοσι τρεις συνεντεύξεις και μία συζήτηση.
Συγγραφείς του κόσμου στο Ιανό: Συζήτηση με τον Jan Guillou
02.09.2016 10:09
Ο πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος σουηδός συγγραφέας και δημοσιογράφος Jan Guillou επισκέπτεται την Αθήνα για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, συζητώντας με επίκεντρο το βιβλίο του Η ιστορία ενός σουηδού κατασκόπου, για τη ζωή του και το έργο του που κινείται σε θέματα του νόμου, της παγκόσμιας ιστορίας και της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
 Η Απέναντι Όχθη - Φίλιππος Φραγκούλης
25.05.2016 11:14
Το βιβλίο του Φίλιππου Φραγκούλη, Η Απέναντι Όχθη. Λούσιος... ο αγώνας, η επιβίωση, η απώλεια κυκλοφορεί από την Novel Books των εκδόσεων Ι.Σιδέρη.