Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή για δύο συναυλίες στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή για δύο συναυλίες στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton
Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών τους εμφανίσεων η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή δίνουν δύο ιδιαίτερες μουσικές παραστάσεις, στο Προαύλιο του Badminton ...

την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011.

 

Η έκσταση της Κάτω Ιταλίας και το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας συναντούν τη δωρικότητα των Blues της Αμερικής και του ρεμπέτικου... Η Ελένη και η Σουζάνα, παίζοντας κιθάρα και πιάνο , θα τραγουδήσουν με τον πολύ ξεχωριστό και αναμφίβολα εντυπωσιακό ερμηνευτικό τους τρόπο, ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια σε όλες τις διαλέκτους, blues, fados, αλλά και τραγούδια της παράδοσης άλλων τόπων, σε γλώσσες όπως τα ιταλικά (σε διαλέκτους και της Κάτω Ιταλίας), ισπανικά, σεφαραδίτικα, αρμένικα, ρουμάνικα, κ.α.

 

Το ξεχωριστό όμως κομμάτι αυτών των δύο εμφανίσεων θα είναι το πρώτο μέρος του προγράμματος, όπου θα παρουσιάσουν στο κοινό τα νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια τους. Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή είναι ένα καταπληκτικό ντουέτο που συνδυάζει την φρεσκάδα και την παράδοση όσο κανένα άλλο απο τα σύγχρονα νεανικά σχήματα. Εντυπωσιακές με το ρεπερτόριό τους, με την ακέραιη παρουσίαση κάθε κομματιού και φυσικά την εμφάνισή τους. Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν.

 

Είναι εντυπωσιακό και μόνο αυτο που κάνουν. Νέα κορίτσια που μιλούν άπταιστα 7-8 γλώσσες, τραγουδούν σωστά και παίζουν μια πλειάδα οργάνων. Σημείο αναφοράς στην καριέρα τους, οι επί δύο χρόνια ζωντανές παραστάσεις τους στον ξεχωριστό χώρο του “Τρένου στο Ρουφ”, όπου μάγεψαν και καθήλωσαν το κοινό στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express, με την παράσταση “Οι Μάγγισες του Ρούφ Τραγουδούν τα Μπλούζ”, και φυσικά οι καταπληκτικές εμφανίσεις που ακολούθησαν ανα την Ελλάδα και το εξωτερικό (μόλις επέστρεψαν απο τρείς εμφανίσεις στην Νέα Υόρκη). Δίνοντας μοναδικές παραστάσεις, γεμάτες λυρισμό, πηγαίο συναίσθημα και συγκινησιακή φόρτιση, αλλά και βαθιά γνώση που εκφράζεται με εκτελεστική δεινότητα και καλλιτεχνική αρτιότητα, η Ελένη και η Σουζάνα ταξιδεύουν με συναυλίες σε επιλεγμένα μέρη, σε όλη την Ελλάδα.

 

Το CD με το όνομά τους κυκλοφόρησε από την Legend και ήδη εργάζονται στην κατεύθυνση προετοιμασίας νέου δίσκου εντός του 2011.

 

Διαβάστε επίσης την συνέντευξη της Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή στο culturenow:

http://www.culturenow.gr/interviews/Ελένη_και_Σουζάνα_Βουγιουκλή:_Η_μουσική_είναι_στη_ζωή_μας_απο_τη_στιγμή_που_γεννηθήκαμε.html

Σχετικές ειδήσεις
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
14.12.2016 17:23
Δύο μοναδικές performers, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση με τίτλο “Wake up” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στον Κύκλο “Voices”, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.
Ανατολικά της Δύσης: Η Βάσια Βουγιουκλή ζωντανά στον Σταυρό του Νότου Plus
22.03.2016 15:40
Η Βάσια Βουγιουκλή αμέσως μετά την κυκλοφορία των singles “Σιγά-σιγά” (σε μουσική-στίχους Γιάννη Νικολάου) και “Προσφυγάκι” (παλιό σμυρναίικο του Βαγγέλη Παπάζογλου σε διασκευή του Ορεστη Πλακίδη), ανεβαίνει την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 για πρώτη φορά στη σκηνή Plus του Σταυρού του Νότου.
Η παράσταση - αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα στο Θέατρο Badminton
09.03.2016 10:35
Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα “Σ' αναζητώ” και την αγάπη του για “τη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δυο”, μετά τις 2 μεγάλες sold out συναυλίες στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έρχεται για δύο ακόμα ξεχωριστές βραδιές τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Απριλίου στο Θέατρο Badminton.
Η Ελένη Αράπογλου στο Κελάρι Athenaeum
08.03.2016 12:23
Μετά τις συναυλίες της στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη, η Ελένη Αράπογλου τραγουδά πάλι στην Αθήνα, στο Κελάρι Athenaeum με ένα πρόγραμμα γεμάτο ήχους και εναλλαγές jazz και soul, μελωδίες από την Αργεντινή αλλά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή live στο club του Μύλου
23.02.2016 12:40
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή επιστρέφουν στο Club του ΜΥΛΟΥ, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, όπου θα παρουσιάσουν τα τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο, με τίτλο “TO BE SAFE”, αλλά και τραγούδια απ΄όλο τον κόσμο.