Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικές βραδιές στο Κηποθέατρο της Νίκαιας

Μουσικές βραδιές στο Κηποθέατρο της Νίκαιας
Ένας νέος θεσμός ξεκινά από φέτος στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας - Άγ. Ι. Ρέντη, στον πολύ όμορφο χώρο του κηποθέατρου της Νίκαιας. Από τις

28 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερεις διαφορετικές, ως προς το περιεχόμενο, μουσικές βραδιές αλλά κοινές ως προς το αισθητικό επίπεδό τους. Πρόκειται για συγκροτήματα πολύ υψηλού επιπέδου αλλά και  προσιτά στο ευρύ κοινό, καθώς οι μουσικές που παρουσιάζουν είναι αυθεντικό κομμάτι του λαϊκού πολιτισμού των  χωρών της Μεσογείου, και όχι μόνο, με πολύ πλούσιο ιστορικό και  πολιτισμικό φορτίο.

 


Έτσι από αυτό το καλοκαίρι, και κάθε καλοκαίρι, οι κάτοικοι της πόλης και των γύρω περιοχών θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν στη γειτονιά τους το μουσικό πλούτο της πατρίδας μας και πολλών άλλων λαών, όπως αυτός διασώζεται μέσα στο χρόνο, αλλά και εμπλουτίζεται από ό, τι πιο καινούριο και δυναμικό δημιουργείται στο μουσικό τοπίο.

 

Επιμέλεια εκδηλώσεων: Θέμης Ροδαμίτης

 

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:


1) Τρίτη 28-6-2011: Εncardia

Χοροί του ανέμου

Με κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα, νταούλια… μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τους θρύλους και τις σπαρακτικές μελωδίες των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας, οι μουσικοί και οι χορεύτριες των encardia παρασύρουν τους θεατές στα βήματα ίσως του πιο εκρηκτικού χορού της Μεσογείου: της tarantella pizzica pizzica! Μία παράσταση ταξίδι και γιορτή…

 

 

2) Κυριακή 3-7-2011

α) Novitango και Andre Maia

Νέο tango από σύγχρονους Αργεντίνους συνθέτες

Σέρτζιο Ναστάζε (βιολί), Σταύρος Κατηρτζόγλου (κιθάρα), Γιάννης Αντωνόπουλος (πιάνο), Γιώργος Θεοδωρακάκος (κοντραμπάσσο), Αναστασία Γεωργάκη (ακκορντεόν, επιμέλεια)

Στο γενικότερο κλίμα της αναβίωσης του Tango σε παγκόσμιο επίπεδo επιχειρεί να καλύψει διάφορες όψεις του NuevoTango μέσα από τις πρωτοποριακές συνθέσεις του Α. Piazzolla και άλλων συνθετών που συνδυάζουν με θαυμάσια ισορροπία την συγκινησιακή φόρτιση του παραδοσιακού Τango, με την επιμελημένη τεχνοτροπία της λόγιας μουσικής.


Συμμετέχει ο Andre Maia
Τραγούδι: Φένια Παπαδόδημα

 

β) Συναυλία FADO με την Paula Colaço


Το μουσικό σχήμα που θα επισκεφθεί τη χώρα μας έρχεται από την Πορτογαλία, και συγκεκριμένα από την καρδιά της Λισαβόνας, την Αλφάμα (η πιο παλιά γειτονιά της πρωτεύουσας) όπου αναπτύχθηκε και επιβιώνει ως τις μέρες μας, σχεδόν αναλλοίωτο, το παραδοσιακό fado.

Paula Colaço (γυναίκα fadista)
Paulo Rocha (άντρας fadista)
Flávio Cardoso (πορτογαλική κιθάρα)
Flávio César Massene Cardoso (κλασική κιθάρα)

 

3) Δευτέρα 4-7-2011 - Eλένη και Σουζάνα Βουγιουκλή

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να  πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή , ως εγγενές μουσικό όργανο.Tραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες.


Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών της Μεσογείου, των Βαλκανίων και άλλων πολύ ιδιαίτερων μουσικών του κόσμου, καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις.

 

 

4) Τρίτη 5-7-2011 Γιάννης Κούτρας-Μάριος Στρόφαλης


«Από το Σταυρό του Νότου στα λιμάνια της Μεσογείου»
Μια συνεργασία που παίρνει την θέση της στον χρόνο με ένα αφιέρωμα σε κοινωνικά και πολιτικά  παρεμβατικά τραγούδια, καθώς και μουσικές του συνθέτη και πιανίστα Μάριου Στρόφαλη.

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Διεθνές Φεστιβάλ “EARTHDANCERS” στο Κηποθέατρο Παπάγου
24.08.2016 12:01
Το Διεθνές Φεστιβάλ “EARTHDANCERS”, πιο δυναμικό και εντυπωσιακό από ποτέ, ανοίγει τις πόρτες του την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου να πλημμυρίσει με μουσικές, ήχους και χρώματα από όλο τον κόσμο.
23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης
25.07.2016 12:51
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016» πραγματοποιείται το 23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου 2016.
All That Guitar: 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου
03.06.2016 14:40
Το Λουτράκι φιλοξενεί για δεύτερη φορά, στις 8, 9 & 10 Ιουλίου 2016 το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου All That Guitar.
FullColor Φεστιβάλ III στο Κατράκειο
23.05.2016 12:08
Το FullColor Φεστιβάλ III θα υποδεχθεί τους φίλους των χρωμάτων και των ήχων την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Κατράκειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη.
Το Smash Festival έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
14.04.2016 14:59
Το Smash Festival είναι το νέο μεγάλο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να το αγαπήσει ο κόσμος φιλοξενώντας κάθε φορά μεγάλα και σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα.