Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Outview Film Festival: Ν. Γιαβρόπουλος - Γ. Στριφτάρης στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Outview Film Festival: Ν. Γιαβρόπουλος - Γ. Στριφτάρης στο Ινστιτούτο Θερβάντες
Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ Outview και παράλληλα με τις προβολές στο ινστιτούτο Θερβάντες, οι καλλιτέχνες Ν. Γιαβρόπουλος και Γ. Στριφτάρης ...

θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους με κοινό τους σημείο το αντρικό σώμα το οποίο αποτελεί πηγή έμπνευσης αλλά και το κύριο υλικό της δουλειάς τους.

 

Από το μαύρο φόντο ξεπηδούν οι γυμνές φιγούρες του Γιαβρόπουλου δημιουργώντας την αίσθηση του τρισδιάστατου ταυτίζοντας διαφορετικές εποχές μέσα από τις διπλοτυπίες που μας παρουσιάζει.

 

Το γυμνό παίζει πρωταρχικό ρόλο στο έργο του Στριφτάρη όπου άλλοτε εναρμονίζεται-συναντά το περιβάλλον και άλλοτε ξεπηδά σαν μοναχικό και ξένο από αυτό.

 

Τα έργα των δυο καλλιτεχνών προσεγγίζουν το γυμνό με ευαισθησία αλλά και κριτική διάθεση.

 

Έντονα επηρεασμένοι από την εποχή τους οι καλλιτέχνες αγκαλιάζουν αλλά και αγωνιούν με την περιπέτεια του σύγχρονου ανθρώπου.

 

Ο Γιώργος Στριφτάρης σπούδασε Θέατρο. Παράλληλα ως ηθοποιός ασχολείται με την φωτογραφία και τα τελευταία δώδεκα χρόνια δουλεύει και ως casting director στην διαφήμιση και στον κινηματογράφο. Την φετινή σεζόν υπογράφει τα εξώφυλα κι αρκετή από την φωτογραφική ύλη στο περιοδικό screw. Αυτή είναι η δεύτερη συνάντησή του με τον Νίκο Γιαβρόπουλο.

 

http://www.nikosgiavropoulos.com/
www.youtube.com/user/NGiavropoulos

http://www.striftaris.com/

 

Σχετικές ειδήσεις
Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Εκεί που η λογοτεχνία συναντά τον κινηματογράφο
31.01.2017 13:03
Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου γράφει για το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ, Adaptation Film Festival, μια συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων,που θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο από 2 έως 8 Φεβρουαρίου 2017.
Αντώνης Παπαδόπουλος: Μερικές σκέψεις για το Φεστιβάλ Δράμας
19.09.2016 17:17
Η ύψιστη μορφή της επικοινωνίας και της επαφής είναι γιορτή. Και – ναι- αυτό είναι το Φεστιβάλ Δράμας. Η συνάντηση με ανθρώπους που σου αποκαλύπτουν πολλές διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής. Και είναι μέθεξη να γίνεσαι κοινωνός αυτών των διαφορετικών εκδοχών που παρουσιάζονται αυτήν την εβδομάδα στο Φεστιβάλ μας. Πλουτίζει τη χαρά της επικοινωνίας.
Διαδρομές στη Μάρπησσα: Η ομάδα του φεστιβάλ μας καλεί και φέτος να περπατήσουμε στην Πάρο!
23.08.2016 10:11
Ξεκινώντας το σχεδιασμό του πρώτου τριήμερου φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» τον Μάρτιο του 2010, δε φανταζόμασταν ότι μέσα σε έξι χρόνια, θα είχαμε βιώσει τόσες όμορφες στιγμές και δυνατές συγκινήσεις.
Βάνη Βαλλιάνου – Νομικού: Πως χτίζεται ένα Φεστιβάλ - Δυσκολίες και ελπίδες
04.08.2016 10:42
Το φεστιβάλ του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης δημιουργήθηκε με τη φιλοδοξία να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυρήνες πολιτιστικής δράσης της Σαντορίνης και της ευρύτερης περιφέρειας.
Κάτια Αρφαρά: Fast Forward Festival 3 - Οι συνοριακές περιοχές της τέχνης
06.05.2016 14:44
Χειμωνιάτικο απόγευμα στο Battersea, στο Λονδίνο. Μου ζητούν να βγάλω παπούτσια, κάλτσες, παλτό και να φορέσω ένα αδιάβροχο. Μου δίνουν ένα φακό και ένα χαρτί με ένα όνομα γραμμένο στα αραβικά και με βάζουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο – είμαστε δέκα συνολικά « θεατές ». Πατώ το υγρό χώμα και αναζητώ στον « κήπο » το όνομα που μου έχει δοθεί. Όταν το αναγνωρίζω σε μια από τις πλάκες, πρέπει να σκάψω και να ακουμπήσω το κεφάλι μου στο χώμα για να ακούσω την ιστορία του. Το Gardens speak (Ομιλούντες κήποι) που θα δούμε τον Μάιο στη Στέγη στο πλαίσιο του 3ου Fast Forward Festival, μιλά για τις μυστικές ταφές στους κήπους της Συρίας στα πρώτα χρόνια της επανάστασης ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ.