Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Οπερα της Πεντάρας

Η Οπερα της Πεντάρας
Το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μουσική Κουρτ Βάιλ, παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής.

Tο αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μουσική Κουρτ Βάιλ, ένα από τα ωραιότερα έργα του μουσικού θεάτρου που γράφτηκαν ποτέ, πλούσιο σε στοιχεία όπερας αλλά και δράματος, παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής.

Η παράσταση που εντάσσεται στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, \"Αθήνα-Βερολίνο, Διαδρομές ήχου και κίνησης» του Μεγάρου Μουσικής, συγκεντρώνει πλήθος καταξιωμένων Γερμανών και Ελλήνων καλλιτεχνών.

Ανάμεσά τους: τον συνθέτη και μαέστρο ΗΚ Γκρούμπερ, έναν από τους πιο ένθερμους ερμηνευτές της μουσικής του Κουρτ Βάιλ, τους ερμηνευτές Φλόριαν Μπόες, Σουζάν Κέλλινγκ, Ούτε Γκφρέρερ, Βίννι Μπόουϊ, Τόρα Αουγκσταντ, Μάικλ Λιούκ.

Το ρόλο του αφηγητή έχει ο ηθοποιός Ακύλλας Καραζήσης . Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΡΤ με προετοιμασία από τον Αντώνη Κοντογεωργίου και το Εnsemble Modern. Διευθύνει ο ΗΚ Γκρούμπερ. Το σχεδιασμό του ήχου υπογράφει ο Νόρμπερτ Ομμερ. Η παράσταση παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους.

\"Η Οπερα της Πεντάρας\" πρωτοπαρουσιάστηκε στις 31 Αυγούστου 1928 στο Berlin Schiffbanerdamm Theatre και είναι η πρώτη αντιπροσωπευτική απόδειξη της συνεργασίας του Μπέρτολτ Μπρεχτ και του Kουρτ Βάιλ.

Το έργο σημείωσε επιτυχία και σύντομα παρουσιάστηκε σε όλες τις λυρικές σκηνές της Γερμανίας. Στα πέντε πρώτα χρόνια από την πρεμιέρα της παίχτηκε γύρω στις 5.000 φορές, ενώ γρήγορα ανέβηκε και στις σκηνές της Γαλλίας, της Αγγλίας και της Αμερικής.

Info

Η Οπερα της Πεντάρας
Σειράς Γέφυρες, \"Αθήνα-Βερολίνο, Διαδρομές ήχου και κίνησης\"
Αίθουσα Φίλων της Μουσικής, Τρίτη 22 Ιανουαρίου, 8.30 το βράδυ

Σχετικές ειδήσεις
19.01.2017 14:25
Η πολυβραβευμένη κινέζικη Wu Όπερα που έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες περιοδείες σε πάνω από 30 χώρες σε Ασία, Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική έρχεται στην Αθήνα, για μία μοναδική παράσταση, την Δευτέρα 23/01 στο θέατρο Πάνθεον.
Εις ελευθερίαν, της Ελεωνόρας Σταθοπούλου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
07.12.2016 17:23
Το «Εις Ελευθερίαν» της Ελεωνόρας Σταθοπούλου, σε διασκευή/σκηνοθεσία Μαρία Αιγινίτου παρουσιάζεται στον Πολυχώρο ΚΕΤ από τις 14 Ιανουαρίου 2017 & για 16 παραστάσεις.
Oρλάντο της Βιρτζίνια Γουλφ, παράταση παραστάσεων στο Skrow Theater
02.12.2016 10:57
Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017 παρατείνονται οι παραστάσεις για το έργο Ορλάντο, της Βιρτζίνια Γουλφ, που παρουσιάζεται στο SkrowTheater, σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη.
Μάνα κουράγιο και τα παιδιά της, του Μπέρτολτ Μπρεχτ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
10.10.2016 15:59
Η παράσταση του κλασικού αντιπολεμικού αριστουργήματος του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που γράφτηκε το 1939, ενώ ο συγγραφέας βρισκόταν αυτοεξόριστος στη Σουηδία, σηματοδοτεί μια διπλή επιστροφή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ο Σέρβος σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς επιστρέφει μετά από 13 χρόνια για να σκηνοθετήσει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα ένα από τα πιο επίκαιρα μπρεχτικά έργα.
Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
24.06.2016 14:08
Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του.